Dünyanın En Uzun Adamının Ayakkabıları Almanya'dan - Son Dakika
Güncel

Dünyanın En Uzun Adamının Ayakkabıları Almanya'dan

Dünyanın En Uzun Adamının Ayakkabıları Almanya\'dan

Dünyanın en uzun adamı unvanını 2 metre 51 santimetre boyu ile koruyan Mardinli Sultan Kösen'in ayakkabıları Almanya’dan geliyor.

09.08.2014 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en uzun adamı unvanını 2 metre 51 santimetre boyu ile koruyan Mardinli Sultan Kösen'in ayakkabıları Almanya'dan geliyor.

Derik ilçesine bağlı Dede köyünde yaşayan 27,5 santimetre uzunluğundaki eli ve 36,5 santimetrelik ayaklarıyla da Guinness Rekorlar Kitabı'na giren ve yaklaşık 5 yıldır rekoru kimseye kaptırmayan 'Dev adam' Kösen'e Almanya'daki bir firmadan her yıl ayakkabı getiriliyor. Firma sahibi Georg Wessels kendi getirdikleri 60 numara ayakkabıları bir otelde Kösen'e telsim etti. Wessels ayrıca, Gaziantep'ten gelen 2 metre 33 santim boyundaki Ramazan Karagiyik, Mardinli 2.10 santim boylu Necmeddin Atay ile 1.30 santim boyuyla Mahmut Uğurlu'ya da ayakkabı getirerek destek oldu. Kösen burada gazetecilere yaptığı açıklamada ayakkabı sponsoruyla 2009 yılında Viyana'da tanıştığını söyledi. İlk ayakkabının ayak ölçüsü olmadan hazırlandığını, kendisine olmayacağını düşündüğünü fakat denediğinde ayaklarına çok rahat oturduğunu belirten Kösen, kendisine uygun bir ayakkabıya sahip olduğu için çok duygulandığını belirtti. 2009 yılından bu yana kendisine her yıl 2 çift ayakkabı gönderildiğini belirten Kösen, "Bana her yıl 2 çift ayakkabı yapıp yolluyor. 2 yıl önce ben de Almanya'ya gittim ve geçen yıl Georg'da Türkiye'ye geldi, bu yıl da Mardin'de geldi. Çok mutluyum bu defa bana çok farklı modellerde ayakkabı getirdi. Şunu her zaman dile getiriyorum Almanya'da bir annem ve babam var. Georg bana ilk olarak sade siyah bir ayakkabı yapmıştı. Daha sonra farklı farklı modeller yapmaya başladı. Bana spor ayakkabıları, normal ayakkabılar, terlikler yapmaya başladı. Şuan çok şükür ayakkabı konusunda bir sıkıntımız yok. Şuan benim evde 2 tane botum ve belki 10 tane ayakkabım var. Mutluluğumu konuşmalarla ifade edemiyorum, çok mutluyum. Daha önce ayakkabı bulamıyordum. Evde kendime terlik yapıyordum. Ayakkabı konusunda neler çektiğimi neler yaşadığımı burada dile getireceğim ki insanlar anlasın ne zorluklar yaşadığımızı. Araba lastiklerini alıyordum bıçakla yuvarlak şeklinde kesiyordum. Üstüne de 2 tane lastik çiviliyordum o şekilde kullanıyordum. Şimdi ise ayaklarımız daha rahat, daha güvenli, daha konforlu" dedi.

Karagiyik ise çok mutlu olduğunu belirterek "Kendisine teşekkür ediyorum, bu mutluluğumu ifade edemiyorum. Bir yıldır bana 3 çift ayakkabı getirdi. Bu yıl bana tekrar ayakkabı getirmiş, kendisine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Mardinli 2 metre 10 santim boylu Necmeddin Atay ile 1 metre 30 santim boyuyla Mahmut Uğurlu da duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Firma sahibi Wessels ise 1947 yılından bugüne kadar ailecek ayakkabı işlerini yaptıklarını söyledi. 35 yıl önce aldıkları bir karar soncunda dünyanın en uzun kişileri için ayakkabılar ürettiklerini belirten Wessels, "Son 35 yılda 350 ayakkabı yaptım, hepsini hediye ettim. Uzun insanlar uçağa zor girince ben de kendim bütün ülkeleri gezerek onların ayakkabı ihtiyaçlarını karşıladım. Şu ana kadar dünyanın her tarafına gittim. Bu işi özellikle hobi olarak yapıyorum. Çünkü dünyanın her tarafında uzun boylu arkadaşlarım var. Yaptığım ayakkabıların ağırlıkları değişiyor, örneğin Sultan kalın ayakkabı giyiyor, onun biraz daha farklı oluyor. Ramazan'ın ise spor ayakkabı daha rahat oluyor" ifadelerini kullandı. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dünyanın En Uzun Adamının Ayakkabıları Almanya'dan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun Emniyet Müdürlüğü Anaokulu Öğrencilerini Bilgilendirdi
    11:03 Samsun Emniyet Müdürlüğü Anaokulu Öğrencilerini Bilgilendirdi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Güvenli Mahallem ve Güvenli Eğitim Projesi kapsamında Atakum Küçük Kaşifler Anaokulu'nu ziyaret ederek öğrencilere meslek tanıtımı, temel güvenlik kuralları, trafik kuralları, güvenli internet kullanımı ve teknoloji bağımlılığı gibi konularda bilgi verdi.

  • Osmaneli Belediyesi tarafından düzenlenen mahalle iftarları sona erdi
    11:02 Osmaneli Belediyesi tarafından düzenlenen mahalle iftarları sona erdi

    Osmaneli Belediyesi tarafından Ramazan ayının başından bu yana devam eden mahalle iftarları Haceloğlu Mahallesi'nde son buldu. İftar öncesi masaları tek tek dolaşıp genç, yaşlı herkesle bizzat görüşerek hoş sohbet içerisinde 'hayırlı ramazanlar' dileyen Kaymakam Yüksel Ünal ve Belediye Başkanı Münür Şahin, yoğun ilgi ile karşılandı.

  • Sakarya'da 796 bin 924 seçmen sandık başına gidiyor
    11:00 Sakarya'da 796 bin 924 seçmen sandık başına gidiyor

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi çerçevesinde Türkiye yerel yöneticilerini seçmek için Pazar günü sandık başına gidecek. Sakarya genelinde toplam 2 bin 639 sandıkta 796 bin 924 seçmen oy kullanacak.

  • Küçükçekmece'de ehliyetsiz sürücü iki çocuğa çarptı: O anlar kamerada
    11:00 Küçükçekmece'de ehliyetsiz sürücü iki çocuğa çarptı: O anlar kamerada

    Küçükçekmece'de, ehliyetsiz sürücünün kullandığı hafif ticari araç kontrolden çıkarak önce park halindeki araca ardından iki çocuğa çarptı. Yaralanan çocuklar hastaneye kaldırılırken kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Sürücü olay yerinden kaçtı ve polis ekipleri tarafından aranıyor.

  • Elazığ'da Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan 27 Kişi Yakalandı
    11:00 Elazığ'da Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan 27 Kişi Yakalandı

    Elazığ'da polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 27 kişi yakalandı. Yakalanan şahıslar arasında hırsızlık, uyuşturucu madde kullanmak, kasten öldürme ve yaralama gibi suçlardan hüküm giyenler bulunuyor. Zanlılar, adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu
    10:59 AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu

    AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, Bahçelievler ve 75. Yıl Cumhuriyet mahalleleri sakinlerine yönelik düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Çetinkaya, orucunu açan vatandaşlara teşekkür ederek, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olduğunu vurguladı. Daha sonra ise partisinin önceki dönem Karabük il başkanları, milletvekilleri, İl Gençlik Kolları başkanları ve Merkez ilçe başkanlarıyla bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

  • Gebze'de Park Halindeki Araçta Yangın Çıktı
    10:58 Gebze'de Park Halindeki Araçta Yangın Çıktı

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde park halinde olan ve bir anda hareket ederek içinden dumanların yükseldiği araç, itfaiye ekipleri tarafından büyümeden söndürüldü. Olayda araçta ufak çaplı hasar meydana geldi. Polis, olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Jandarmadan yasaklı maddeye geçit yok: 1 kişi tutuklandı
    10:58 Jandarmadan yasaklı maddeye geçit yok: 1 kişi tutuklandı

    Tekirdağ'da jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde ele geçirilerek gözaltına alınan 5 kişiden biri tutuklandı. Operasyonlar sonucunda 10 gram uyuşturucu, 7 adet sentetik hap ve diğer suç delilleri ele geçirildi.


Advertisement