Dünyanın En Uzun Aktarmalı Teleferik Hattı Yarın Açılıyor - Son Dakika
Güncel

Dünyanın En Uzun Aktarmalı Teleferik Hattı Yarın Açılıyor

Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı, kent merkezinden Uludağ oteller bölgesi arasına inşa edilen teleferik hattının 31 Aralık'ta hizmete gireceğini belirtti.

30.12.2014 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Amerika Arkeoloji Enstitüsü (Archaeological Institute of America) tarafından '2014 Yılının En Önemli 10 Keşfi' arasında gösterdiği 1600 yıllık Bazalika ve dünyanın en uzun aktarmalı teleferik hattı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

- 1600 yıllık Bazalika'nın bulunduğu alan su altı müzesine dönüştürülüyor

İznik göl kıyısının 20 metre açığında 1.5- 2 metre derinlikte bulunan ve 1600 yıl önce Aziz Neophytos'un adına inşa edilen Bazalikayı yaklaşık bir yıl önce Bursa'nın hava fotoğrafı çekimleri sırasında tespit ettiklerini anlatan Altepe "Bu kalıntı Amerika Arkeoloji Enstitüsü tarafından '2014 Yılının En Önemli 10 Keşfi' arasında gösterildi. Burası büyük bir deprem esnasında çökerek suyun altında kalmış. Bu eseri dünya mirası açısından büyük bir değer olarak görüyoruz" dedi. İznik ve çevresine yoğun bir program uyguladıklarını belirten MBB Başkanı Altepe, Bazalika'nın bulunduğu alanı su altı müzesine dönüştüreceklerini buna yönelik çalışmaların startını verdiklerini kaydetti.

- Dünyanın en uzun aktarmalı teleferik hattı 31 Aralık'ta açılıyor
MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dünyanın en uzun aktarmalı teleferik hattını Bursa – Uludağ arasına inşa ettiklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Uludağ'ı Davos yapacağız" şeklindeki açıklamasını hatırlatan Altepe, "Bizler de buna yönelik çalışmalarımızı hızlandırdık. İşte 9 km uzunluğunda dünyanın en uzun aktarmalı teleferik hattını Bursa – Uludağ arasında inşa ettik. 31 Aralık'ta bu hattın açılışını gerçekleştireceğiz. Deneme testlerini dün gerçekleştirdik. Vatandaşlarımız 35 km'lik karayoluna mahkum olmayacaklar. Ne yolda kalma tehlikesi yaşayacaklar ne de zincir takma telaşı. Artık Bursa'dan Uludağ oteller bölgesine kadar teleferikle gidilebilecek. Bu teleferik hattında insanlarımıza 24 dakikalık muhteşem bir yolculuk vadediyoruz."

- Uludağ, İstanbul'a daha yakın olacak

"Artık vatandaşlarımız ister Uludağ'daki otellerde, isterlerse de Bursa merkezdeki otellerde de konaklayabilirler" diyen Altepe "Kent merkezindeki bir otelde kalan bir kimse sabah teleferikle Uludağ'a çıkıp akşam da yine aynı yolla Bursa merkezdeki oteline geri dönebilir. Bu durum oteller arasındaki fiyat rekabetini de arttıracak. Kazanan tabi ki yine vatandaşımız olacak. Teleferik yılbaşı gecesi sabah saatlerine kadar çalışacak" şeklinde konuştu.
MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe bir yıl sonra Mudanya – Bursa metro hattının tamamlanması ile birlikte İstanbul'dan gemiyle Mudanya'ya gelen bir kişinin metroyu kullanarak Bursa kent merkezine yine aynı yerde teleferiğe aktarma yaparak Uludağ oteller bölgesine ulaşabileceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünyanın En Uzun Aktarmalı Teleferik Hattı Yarın Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Adaylar Araçları Propaganda Amacıyla Kullandı
    11:39 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Adaylar Araçları Propaganda Amacıyla Kullandı

    Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin kampanya döneminde adaylar, römork, tır, minibüs ve kamyonet gibi araçları billboard gibi kullanarak propaganda yaptı. Ankara'nın işlek cadde ve sokakları ile şehirlerarası yollara park edilen araçlar, partilerin renkleri, logoları ve adayların fotoğraflarıyla giydirildi. Bu araçlar, seçim bölgelerinde billboard görevi görerek adayların vaatlerini ve sloganlarını seçmenlere ulaştırmaya çalıştı. Seçimlerin ardından ise bu araçlar tekrar aktif kullanılmaya başlanacak.

  • Manisa'da Kiraz Üreticileri Bereketli Bir Sezon Bekliyor
    11:37 Manisa'da Kiraz Üreticileri Bereketli Bir Sezon Bekliyor

    Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde, kiraz ağaçlarının çiçeklerinin bolluğu üreticileri yeni sezon için umutlandırdı. Üreticiler, zirai mücadele ve ağaç bakım çalışmalarını sürdürerek bereketli bir sezon bekliyor. Kirazın aromasının buraya özgü olduğunu belirten üreticiler, bu yıl daha iyi bir rekolte beklediklerini ifade etti.

  • Başakşehir'de Kedi Öldüren Sanığın Cezasına İtiraz Edildi
    11:35 Başakşehir'de Kedi Öldüren Sanığın Cezasına İtiraz Edildi

    Başakşehir'de sitenin asansöründe bir kedinin öldürülmesi suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası alan sanığın cezasının az olduğu gerekçesiyle savcılık tarafından itiraz edildi. Savcılık, sanığın eyleminin canavarca hisle ve eziyet çektirerek gerçekleştirildiğini belirterek, daha ağır bir ceza verilmesi gerektiğini savundu. İtiraz dilekçesinde, temel cezanın belirlenmesinde yanılgıya düşüldüğü ve sanığın tutuklanması talep edildi.

  • AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp ile 'Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü' gerçekleştirdi
    11:35 AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp ile 'Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü' gerçekleştirdi

    AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, Odunpazarı Belediye Başkan adayı Özkan Alp ve partililerle birlikte 'Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü' gerçekleştirdi. Hatipoğlu, yürüyüş sırasında vatandaşlarla buluşarak desteklerini istedi.

  • Bilecik'te vatandaşlar dolandırıcılık konusunda bilgilendiriliyor
    11:34 Bilecik'te vatandaşlar dolandırıcılık konusunda bilgilendiriliyor

    Bilecik Toplum Destekli Polislik ekipleri, dolandırıcılık ve iletişim yoluyla dolandırıcılık konularında vatandaşları bilgilendirmek için çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Ayrıca, ekipler Toplum Destekli Polislik hizmetleri hakkında da bilgi vererek, halkın yanında olduklarını ve güvenli bir gelecek için çalıştıklarını vurguladı.

  • Denizli'de motokuryenin ölümüne neden olan sürücü aranıyor
    11:33 Denizli'de motokuryenin ölümüne neden olan sürücü aranıyor

    Denizli'de siparişi teslim etmeye giderken hatalı sollama yapan otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden motokuryenin ölümüne neden olan sürücü, her yerde aranıyor. Kazanın ardından olay yerinden kaçan ve kısa bir süre sonra yakalanan araç sahibi kadının, kaza anında yolcu konumunda bulunduğu öğrenildi.

  • Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde iftar yemeği düzenlendi
    11:33 Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde iftar yemeği düzenlendi

    Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde akademik ve idari personel bir araya gelerek iftar yemeği programı düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, katılımcılara teşekkür ederek ramazanın birlik ve beraberlik içinde geçmesi dileğinde bulundu.

  • Elazığ'da yağışlarla birlikte istinat duvarı çöktü
    11:32 Elazığ'da yağışlarla birlikte istinat duvarı çöktü

    Elazığ'da sağanak yağışlardan dolayı istinat duvarı çökerken, çevrede yaşayan vatandaşlar yıkılan yerin bir an önce onarılmasını istedi.


Advertisement