Dünyanın En Zengin Adamı: Haftada 3 Gün Çalışın - Son Dakika
Ekonomi

Dünyanın En Zengin Adamı: Haftada 3 Gün Çalışın

Dünyanın En Zengin Adamı: Haftada 3 Gün Çalışın

Dünyanın en zengin adamı olan Meksikalı telekomünikasyon şirketi sahibi Carlos Slim, insanların haftada 3 gün çalışması gerektiğini ifade etti.

21.07.2014 10:13  Güncelleme: 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en zengin adamı olan Meksikalı telekomünikasyon şirketi sahibi Carlos Slim, insanların haftada 3 gün çalışması gerektiğini ifade etti.

79.6 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin adamı olan Slim, Paraguay'da düzenlenen bir konferansta yaptığı açıklamada insanların çalışma hayatları hakkında radikal bir değişiklik yapmanın zamanının geldiğini belirtti.

KALİTELİ BİR YAŞAM İÇİN ŞART

Slim, insanların haftada 3 gün çalışması gerektiğini kaydederek, "Haftada 3 günlük çalışma ile kaliteli bir yaşam ve dinlenmek için daha fazla zamanımız olur. 4 günlük boşluk değişik aktiviteler yapmak için önemli olacaktır" dedi.

Slim, günde 11 saatten 3 günlük çalışmayla birlikte 50-60 yaş arasında emekli olacak insanların 70-75 yaşına kadar çalışabileceğini de sözlerine ekledi.

KENDİ ŞİRKETLERİNDE UYGULUYOR

Telmex telekomünikasyon firmasının sahibi olan Slim'in şirketinde genç yaştan itibaren çalışanlar ve 50 yaşında emekli olmaya hak kazananlar milyarder iş adamının açıklamalarına benzer bir sistemde çalışıyor. Emekli olan işçiler dilerlerse haftada 4 gün çalışarak tam maaşlarını almaya devam ediyor.

Slim, 79.8 milyar dolarlık servetiyle son olarak Microsoft'un sahibi Bill Gates'i geçerek dünyanın en zengin adamı unvanını elde etmişti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Dünyanın En Zengin Adamı: Haftada 3 Gün Çalışın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • ALİ OSMAN ŞENGUL: AMAN BU SÖZLERİNİ TÜRKİYE DEKİ ZENGİNLER DUYMASIN, İSTENMEYEN ADAM İLAN EDİLİP HAKKINDA İMZA KAMPANYASI BAŞLATIRLAR, ÇÜNKÜ BİZİM ZENGİNLERİN SİSTEMİ CANI ÇIKINCAYA KADAR ÇALIŞTIRMAK. 51 1 Yanıtla
  • metin: eğer haber doğruysa allah 100 katını versin ve patronum olmayı da allah bana nasip eylesin. 28 2 Yanıtla
  • a a a a a: para çok sallıyor 15 7 Yanıtla
  • tayvo: ben haftada 8 gün çalısıyom yine yetmiyo benim 70 milyar dolarım olsa bende hiç çalışmayın derdim 17 2 Yanıtla

Advertisement