Dünyanın Oynadığı Monopoly Oyununa Yerli Rakip - Son Dakika
Güncel

Dünyanın Oynadığı Monopoly Oyununa Yerli Rakip

Dünyanın Oynadığı Monopoly Oyununa Yerli Rakip

Balıkesir'de 3 genç girişimci, dünyaca ünlü Momopoly oyununu Balıkesir'e uyarlayarak bir ilki gerçekleştirdi.

21.03.2014 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de 3 genç girişimci, dünyaca ünlü Momopoly oyununu Balıkesir'e uyarlayarak bir ilki gerçekleştirdi. Şirket tarafından bedava dağıtılan "Balıkesir Meydan" adlı oyunda Balıkesir'in tarihi Paşa Hamamı'nı ziyaret edebilir, Anafartalar Polis Karakol'unda nezarete düşebilirsiniz.

Balıkesir'de 3 genç girişimcinin kendi imkanları ile yaptığı Balıkesir Meydan adlı oyun ilgi odağı oldu. Dünyaca ünlü Monopoly adlı oyuna rakip olan Balıkesir Meydan adlı oyunda Balıkesir sokaklarında gezerken şehrin tarihi ve turistik mekanlarına uğrayabiliyorsunuz.

Ufuk Bozbay, Sarper Saltuk ve Uğur Utar'ın ortağı olduğu RB Ajans tarafından hayata geçirilen ve çalışmaları 6 ay süren Balıkesir Meydan adlı oyunla ilgili bilgi veren Ufuk Bozbay, "Arkadaşlarımızla dönem dönem yaptığımız oyuna benzer oyunlar oynuyorduk. Sonra bir gün bunu yaşadığımız şehir Balıkesir'e uyarlarsak çok ilgi çekeceğini düşündük ve çalışmalara başladık. Balıkesir Meydan adlı oyunda 26 firma var. Bunlara uğrayarak satın alabiliyorsunuz. Oyundan 7 bin adet yaptırdık ve Balıkesir'de iş yerlerine, öğrencilere, kafeteryalara ücretsiz olarak dağıttık ve çok da güzel tepkiler aldık" dedi.

Oyunun içeriği hakkında bilgi veren Sarper Saltuk, "Oyunun ilgi çeken noktası, bana göre, her an gezebilme ihtimalimizin olduğu yerlerden oluşması. Mesela oyunda Dursunbey'in Suçıktı mesire alanına, Balıkesirspor ürün satış noktasına, tarihi Paşa Hamamı'na, Ayvalık'a uğrayabiliyorsunuz. Oyunda ceza çekeceğiniz zaman ise Anafartalar Polis Karakolu'na gidiyorsunuz" dedi.

En az 3, en fazla 6 kişi oynanan Balıkesir Meydan adlı oyunun www.rbmiy.com adlı siteden ücretsiz olarak temin edilebileceğini kaydeden 3 genç girişimci, içeriğinde yine Balıkesir olan başka bir oyun tasarımı için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dünyanın Oynadığı Monopoly Oyununa Yerli Rakip - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement