Dünyaya Urfa'daki Betonlaşmayı Anlatacak - Son Dakika
Güncel

Dünyaya Urfa'daki Betonlaşmayı Anlatacak

Dünyaya Urfa\'daki Betonlaşmayı Anlatacak

Uluslararası Bilim ve Teknoloji Konferansı'na konuşmacı olarak davet edilen Doç. Dr. Ali Rıza Öztürkmen, "GAP'ı anlatacağım, GAP'ın hangi durumda olduğunu, GAP'taki toprak kaynakları, doğal kaynaklar, bunlarımın durumunu ve betonlaşmadan, yanlış sulamadan bahsedeceğim" dedi.

05.10.2016 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışında yer aldığı Uluslararası Bilim ve Teknoloji Konferansı'na 83 ülkeden 214, Türkiye'den 109 bilim insanı katılacak. Konferansa Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ali Rıza Öztürkmen de konuşmacı olarak davet edildi. Gazete İpekyol'a konuşan Öztürkmen, "Amacımız insanların gözünün bu tarafa çevrilmesi, Şanlıurfa Harran'daki tarımdan bahsedeceğim. Benim konferansım Çarşamba günü olacak. Aynı zamanda oturum başkanıyım. Bol bol fotoğraflarla Urfa'yı anlatacağım." dedi.

83 ÜLKE KATILIYOR
Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen konferans kapsamında 6 Ekim'e kadar bilim ve teknolojinin geçmişi, bugünü ve geleceği, enerji üretimi ve yönetimi, nano-teknoloji ve malzeme bilimi, bilişim ve teknoloji politikaları gibi konu başlıkları ele alınacak. Konferansa, 83 ülkeden 214, Türkiye'den 109 olmak üzere toplam 323 bilim insanı katılacak.

URFALI DA KONFERANSTA OLACAK…
93 ülkeden 214, Türkiye'den 109 olmak üzere 323 bilim insanının katılacağı konferansta Doç. Dr. Ali Rıza Öztürkmen de katılacak. Ali Rıza Öztürkmen 323 bilim insanına GAP Projesi Tarım Potansiyeli ve Toprağın Önemi, Kullanımı hakkında sunum yapacak. Ayrıca sunum sırasında Urfa'da imara açılan araziler, betonlaşma, yanlış sulama gibi konularda ele alınacak.

ÖZTÜRKMEN: HEM URFA'YI HEM HARRAN'I HEM E TOPRAKLARIMIZI ANLATACAĞIM
Doç. Dr. Ali Rıza Öztürkmen, "83 ülkeden 214, Türkiye'den 109 olmak üzere toplam 323 bilim insanı çağrıldı. Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi'nin organize etmiş olduğu, Türk Hava Yolları'nın sponsor olduğu bir toplantıdır. Yaklaşık 5 gün sürecek. Toplantıda doğal kaynaklarımız, bilim alanındaki yenilikler gibi konular gündeme getiriliyor. Dünyada bu konuyla ilgili bütün bilim adamları davet edilmiş. Parkinson ile ilgili buluş yapmış olan Türk Bilim Kadını var o davet edilmiş. Baya kapsamlı bir toplantı olacak. Ben iki ay önce GAP ile ilgili başka bir toplantı yapmıştım. O kongrenin başkanı bu toplantıya katılırsam mutlu olacağını söylemişti. GAP'ı anlatacağım, GAP'ın hangi durumda olduğunu, GAP'taki toprak kaynakları, doğal kaynaklar, bunlarımın durumunu ve betonlaşmadan, yanlış sulamadan bahsedeceğim. Amacımız insanların gözünün bu tarafa çevrilmesi, Şanlıurfa Harran'daki tarımdan bahsedeceğim. Benim konferansım Çarşamba günü olacak. Aynı zamanda oturum başkanıyım. Bol bol fotoğraflarla Urfa'yı anlatacağım. Hem Urfa'yı hem Harran'ı hem e topraklarımızı anlatacağım. Tabi dünyanın her yerinden gelmiş insanların olması bizim için bir fırsattır. İnsanlara bir araştırma ufku olur. Dün Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve tüm bakanlarımız gelip açılışı yaptılar. Çok da güzel bir açılış oldu. Çok verimli ve yararlı bir toplantı olacak diye ümit ediyorum" diye konuştu. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Dünyaya Urfa'daki Betonlaşmayı Anlatacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement