Dur" İhtarına Uymayan Araçta Bulunan Terörist Etkisiz Hale Getirildi - Son Dakika
Güncel

Dur" İhtarına Uymayan Araçta Bulunan Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Dur" İhtarına Uymayan Araçta Bulunan Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Muş İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbari çalışmalar sonucu başlatılan operasyonda “dur” ihtarına uymayan ve içerisinden ateş açılan araçtaki bir teröristin etkisiz hale getirildiğini ve araçta çok sayıda malzemenin ele geçirildiğini bildirdi.

17.10.2016 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Muş İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbari çalışmalar sonucu başlatılan operasyonda "dur" ihtarına uymayan ve içerisinden ateş açılan araçtaki bir teröristin etkisiz hale getirildiğini ve araçta çok sayıda malzemenin ele geçirildiğini bildirdi.

TSK'dan yapılan açıklamada, "8'inci Kor. K.lığı Harekat Komutasındaki Muş İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbari çalışmalar sonucu, Muş- Varto ilçesi kırsalında bulunan bir grup bölücü terör örgütü mensubunun, Muş Merkez-Bostankent-Aligedik Köyü bölgesine geçiş yapacağı bilgisi alınmıştır. 1 6 Ekim 2016 günü Muş İl Jandarma Komutanlığınca Abdurrahmanpaşa Köprüsü ve Merkez ilçe Bostankent Köyü bölgesinde yol kontrol noktaları tesis edilmiştir. Saat 23.00 sıralarında Merkez İlçe Bostankent Köyü bölgesindeki yol kontrol noktasına yaklaşan ve dur ikazına uymayarak kaçan bir araç, Jandarma ekiplerince takip edilmiş, araçtan ateş açılması üzerine çıkan çatışmada ilk etapta 1 bölücü terör örgütü mensubu ölü, bölücü terör örgütü mensuplarına yardım ve yataklık eden 1 şahıs (araç şoförü) sağ olarak ele geçirilmiştir. Olay yerindeki birlikler, Muş İl Jandarma Komutanlığınca derhal takviye edilmiş, olay yerinden yaralı olarak kaçan Aligedik Köyü Muhtarı da saat 04.00 sıralarında Alagün Köyü kırsalında yakalanmıştır. Gecenin karanlığından yararlanarak olay yerinden kaçan 1 bölücü terör örgütü mensubunun yakalanması için bölgede halen operasyon devam etmektedir" denildi.

Açıklamada, olay yerinde yapılan incelemede 2 adet M-16 Piyade tüfeği, 6 adet M-16 şarjörü, 180 adet M16 fişeği, 1 adet el bombası, 1adet tabanca şarjörü, 15 adet 9 mm. tabanca fişeği, 1 adet YAESU marka araç telsizi, 1 adet M-16 piyade tüfeği dürbünü, 2 adet el dürbünü, 2 adet sırt çantası, 2 adet fotoğraf makinası, 2 adet ses kayıt cihazı, 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet 4 GB'lik harici bellek ele geçirildiği bildirildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dur' İhtarına Uymayan Araçta Bulunan Terörist Etkisiz Hale Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement