Durak'a Hakaret Davasında, Tuncel'e Yakalama Kararı - Son Dakika
Güncel

Durak'a Hakaret Davasında, Tuncel'e Yakalama Kararı

Durak\'a Hakaret Davasında, Tuncel\'e Yakalama Kararı

Aytaç Durak'a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında hakkında dava açılan Büyükşehir Belediye Meclisi 1'inci Başkanvekili Mustafa Tuncel hakkında 'yakalama emri' çıkarıldı

05.05.2011 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Büyükşehir Belediye Meclisi 1'inci Başkanvekili Mustafa Tuncel hakkında 'yakalama emri' çıkarıldı.

Durak'ın şikayeti üzerine, Adana 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan 'hakaret' davasının duruşmasına devam edildi. İlk duruşmaya katılmadığı için hakkında zorla getirilme kararı çıkartılan Tuncel, bugünkü duruşmaya da katılmadı. Durak'ın avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada, Tuncel'in avukatı Yusuf Akıncı, müvekkilinin Büyükşehir Belediyesi'nde başkanvekilliği yaptığını belirterek, bir sonraki duruşmada hazır bulunduracaklarını söyledi.

Mahkeme, Tuncel'in savunmasının alınması için hakkında CMK'nun 199'uncu maddesi uyarınca yakalama emrine karar vererek duruşmayı erteledi.

8 DAVA DAHA VAR

Aytaç Durak'ın, kendisine yönelik suçlamalarda bulunarak açığa alınmasını sağlayan Mustafa Tuncel hakkında yaptığı suç duyuruları sonucu açılan ve halen devam eden toplam 8 ayrı dava daha var. Durak ve Tuncel yerel seçimlerde MHP'den seçilmiş, karşılıklı suçlamaları nedeniyle Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından istifaları istenmiş, kendileri de bu isteğe uyarak bağımsız kalmıştı.

Durak hakkında açılan hakaret davalarının sayısı ise 5. Bunlar, Mustafa Tuncel'in yanı sıra İçişleri Bakanı, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, AK Parti'den Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mehmet Ali Bilici, Sanayi Odası Başkanı ve CHP'den milletvekili adayı olan Ümit Özgümüş'ün şikayeti üzerine açıldı.

- Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Durak'a Hakaret Davasında, Tuncel'e Yakalama Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement