Durak'ın Televizyonunda Çalışanların Davasına 2'inci Kez Görevsizlik - Son Dakika
Güncel

Durak'ın Televizyonunda Çalışanların Davasına 2'inci Kez Görevsizlik

Durak\'ın Televizyonunda Çalışanların Davasına 2\'inci Kez Görevsizlik

Adana 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi, 2 yıla kadar hapis cezası istenen suçlara bakma görevinin Sulh Ceza Mahkemeleri olduğuna hükmedip, görevsizlik kararı verdi.

21.06.2011 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Aytaç Durak ile birlikte 16 sanık hakkında 'görevi kötüye kullanmak ve bu suça iştirak etmek' suçundan açılan davada 2 ayrı mahkeme de görevsizlik kararı verince, yargılamanın hangi mahkemede yapılacağı nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'nce belirlenecek.

Başkan Durak'ın, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmasının ardından, Durak ve oğluna ait Çukurova TV'de görev yapan bir kısım personelin maaşlarını aldıkları belediye şirketlerinde görev yapmadıkları iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusu yapıldı. 23 sanık hakkında 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma, görevi kötüye kullanma, denetim görevini ihlal, zimmet, zimmete sebebiyet verme, irtikap' suçlamasıyla Cumhuriyet Savcılığı kovuşturma başlattı, 7 sanık soruşturma kapsamından çıkarılarak hazırlanan iddianame Adana 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

İddianameyi kabul eden Adana 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi, 2 yıla kadar hapis cezası istenen suçlara bakma görevinin Sulh Ceza Mahkemeleri olduğuna hükmedip, görevsizlik kararı verdi.

KİMLER YARGILANIYOR

Bunun üzerine dosya Adana 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi.

Başkan Aytaç Durak, halen Başkanvekili olan Zihni Aldırmaz, Genel Sekreter Yardımcısı Oktay Karakuş, Başkan'ın oğlu Gökhan Durak, gazeteciler Metin Kurgun, Necmettin Uçar, Ergün Aydın Özfuruncu, Can Ceylan, Fehmi Kuzucu, Sadettin Memili, Gökhan İnsel, Mehmet Akif Özdemir, Oğuz Topaçoğlu, Nurettin Çelmeoğlu, Mehmet Acarlar ile Funda Şevik sanık olarak yer aldığı davaya bugün başlandı.

Sanıkların katılmadığı davada Adana 2'inci Sulh Ceza Mahkemesi de, 3 yıla kadar hapis cezası istenen suçlara bakma yerinin Asliye Cezalar olduğu gerekçesiyle görevsizlik kararı verdi. Dosyanın yetkili Asliye Ceza Mahkemesine gönderilmesine ve mahkemeleriyle Adana 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi arasında olumsuz görev uyuşmazlığı oluştuğundan, uyuşmazlığın çözümü için dosyanın ortak yüksek görevli Adana Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi.

HAKARET DAVALARI ERTELENDİ

Bugün başka bir duruşmada ise, Aytaç Durak'ın şikayeti üzerine Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tuncel hakkında, Sulh Ceza Mahkemeleri'nde açılan 3 ayrı hakaret davası dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

KUTU -

YASA NE DİYOR?

'Görevi kötüye kullanma'

MADDE 257. - (1) Kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan haller dışında, görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir kazanç sağlayan kamu görevlisi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandı¬rılır.

(2) Kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan hal¬ler dışında, görevinin ge¬reklerini yapmakta ihmal veya gecikme göstererek, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir kazanç sağlayan kamu görevlisi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) İrtikap suçunu oluşturmadığı takdirde, gö¬revi¬nin gereklerine uygun davranması için veya bu ne¬denle kişilerden kendisine veya bir başkasına çıkar sağlayan kamu görevlisi, birinci fıkra hük¬müne göre cezalandırılır. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Durak'ın Televizyonunda Çalışanların Davasına 2'inci Kez Görevsizlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement