Durak Sözlü'nün Yanında Meydanlara Çıktı - Son Dakika
Yerel

Durak Sözlü'nün Yanında Meydanlara Çıktı

Durak Sözlü\'nün Yanında Meydanlara Çıktı

İçişleri Bakanlığınca geçici olarak görevinden alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile birlikte Sarıçam’da düzenlenen mitinge katıldı.

16.03.2014 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığınca geçici olarak görevinden alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile birlikte Sarıçam'da düzenlenen mitinge katıldı. Durak, burada konuşma yaptıktan sonra Hüseyin Sözlü'nün elini havaya kaldırarak halefini ilan etti.

MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, Milletvekili Seyfettin Yılmaz, MHP MDK Başkanı A. Fatin Özdemir, Sarıçam İlçe Başkanı Mehmet Koca, Sarıçam Belediye Başkan Adayı Bilal Uludağ ve Çukurova Belediye Başkan Adayı Ali Uğur Akbaş, İmamoğlu Belediye Başkan Adayı Gazi Adamhasan'ın da katıldığı MHP'nin "Büyük Buluşma" etkinliğinde Aytaç Durak-Hüseyin Sözlü izdihamı yaşandı. İ

Binlerce kişiye seslenen Sözlü, "Milliyetçi Hareket'in zaferine tahammül edemeyenler, Milliyetçi Hareket'in belediye başkanlığını faşistçe gasp etmişlerdir. ve sizin seçtiğiniz Adana'nın 5 dönemdir başkanı olarak seçtiği muhterem Aytaç Durak'ı ikişer aylık dönemler halinde 4 yıldır el çektirmişlerdir. Böylesine arsızlığın, böylesine bir mağduriyetin eşi ve benzeri yoktur. Ama Allah'ın izniyle Adana'da Büyükşehir Belediyesini ikinci kez alacağız. Bu haksızlığı gidereceğiz" ifadelerini kullandı.

DURAK SEÇİM OTOBÜSÜ ÜZERİNDEN SESLENDİ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Hüseyin Sözlü'nün seçim otobüsü üzerine çıkarak tüm Adanalılara mesajlar verdi. "Aytaç Baba" sloganları altında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, "Sabahleyin Sözlü Başkan ile beraberdik. 'Bugünkü toplantıdan bahsederek aramızda bulunursanız seviniriz' dedi. Ben de 'memnuniyetle' dedim. Aslında ben söz almayacaktım, konuşma yapmayacaktım. Ona göre programınız uygulayın dedim. Fakat otobüsün kapısında bir bayan bana dedi ki, 'Mısırda oy namustur diyenlerin, bizim oylarımızın namus olduğunu bilmiyorlar mı? Lütfen konuşun bu sözü de söyleyin. Adana'nın oylarının namus olduğunu da 30 Mart'ta göstereceksiniz herhalde" dedi.

Durak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ben AK Parti'de Belediye Başkanıyken iyiydim de, Milliyetçi Hareket Partisi'nden seçilince kötü mü oldum? Aynı adam değil miyim ben? Adanalı ahmak mı? Siz ahmak mısınız beni 5 defa seçtiniz? Sadece beni beş defa seçmediniz, ben de mahcup etmedim sizi. Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildiğimde de arkamda durdunuz. Orada da en uzun süre başkanlığı ben yaptım. Ben MHP'ye geçtiğimde hemen akabinde, beni Belediyeler Birliğinden uzaklaştırdılar. Danıştay'a başvurdum. Danıştay yürütmeyi durdurma kararı verdi. Ancak Danıştay'ın kararını uygulamadılar. Danıştay Davalar Birliği toplantısında benim görevimin devamı için karar verdiler ve tebligatı dün aldım. Nasıl bir Danıştaysa? Gel yerine otur diyorlar."

AK Parti'nin Adana'da seçimi kaybettikleri için ne yapalım, ne edelim dediklerini ve bir fırsatını yakalayarak kendisini görevden uzaklaştırdıklarını ifade eden Durak, "86 müfettiş gönderdiler 4 yıl içerisinde. Sabah karanlığında 30 polisle benim evimi bastılar. Ben terörist miydim? Adanalılar beni beş kez seçmiş, bu milli iradeye saygısızlık değil mi? Beni 42 gün hapse bile attılar. Ama Allah'a şükür duvara çarptılar" şeklinde konuştu.

"DEVLET BAHÇELİ'Yİ MAHCUP ETMEDİM"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Devlet Bahçeli beni ve ailemi çok iyi tanır, geçmişimi de bilir. Bana inandığı ve güvendiği için 'istifa et, aklan da gel', dedi. Çünkü bana güveniyordu. Ben onu da mahcup etmedim. 4 yıl yüzlerce dosya kurcaladılar. Yedi ceddimin hesabını incelediler. Yurt içinde yurt dışında ailemin bütün fertlerimin banka hesaplarını incelediler. Suç olmazsa suç bulunur mu? Suç yok. Suç bulamadılar. Ama sizlerin oy vermediği, seçmediğiniz bir şahsı yerime oturttular. Adana'nın demokratik haklarını çiğnediler. Bunun hesabını ben değil Hüseyin Sözlü başkanın şahsında siz vereceksiniz."

Durak konuşmasının sonunda şunları kaydetti:

"Ben sadece bunu burada MHP'lilere demiyorum, bütün Adanalılara sesleniyorum. Mısır'daki oyun namus olduğunu söyleyenlere, Adana'daki oyların da namus olduğunu sandıkta her Adanalının vermesi gerekiyor. Kendilerine güveniyorum vereceklerdir. Ben buraya gelmişken sizin şahsınızda, ananız, teyzeniz, babanız, dayınız Ceyhan'dadır, Kozan'dadır, İmamoğlu'ndadır, Feke'dedir, Saimbeyli'dedir, Tufanbeyli'dedir, Aladağ'dadır. Lütfen onlara selam gönderin, Adananıların da oylarının namus olduğunu gösterelim. Sayın Başkanın şahsında hemşerilerimizin hepsine, ananıza, babanıza ve tüm akrabalarınıza selam ve saygılarımı sunuyorum."

Durak konuşmasında, vatandaşların tezahüratları arasında Hüseyin Sözlü'nün elini kaldırarak destek verdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Durak Sözlü'nün Yanında Meydanlara Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • adanalım: Dikkat hırsızlar itifak halinde. Adanayı allah bunlardan korusun 1 1 Yanıtla

Advertisement