Duraliler Aile Sağlığı Merkezi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Duraliler Aile Sağlığı Merkezi Açıldı

Duraliler Aile Sağlığı Merkezi Açıldı

Kepez Belediyesi, tarafından Duraliler mahallesi’nde yaptırılan Aile Sağlı Merkezi (ASM) ve Belediye Hizmet noktası açıldı.

12.05.2016 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Belediyesi, tarafından Duraliler mahallesi'nde yaptırılan Aile Sağlı Merkezi (ASM) ve Belediye Hizmet noktası açıldı.

Kepez Belediyesi tarafından yapılan Duraliler Aile Sağlı Merkezi'nin hizmete açılışı nedeniyle tören düzenlendi. Törene Belediye Başkan Yardımcıları Sebahat Adanır, Mustafa Özsoy, meclis üyeleri, Kepez Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Cengiz Nizam ve mahalleliler katıldı. Törende Kepez belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Barış Manço'nun "Yağız at şahlandı mı durak dinlemez." şarkı sözünü anımsatarak "Evet, Kepez'de hamdolsun adeta şahlanmış bir yağız at gibi hizmet eden bir Kepez belediyesi var. Her hafta yeni bir açılış, her hafta yeni bir temel atma töreni gerçekleştiriyoruz" dedi.

2014 Mahalli Seçimleri'nde Duraliler'e, ASM kazandırma sözü verdiğini hatırlatan Tütüncü, "Bir sözümüzü daha en güzel şekilde yerine getirmek için çıktığımız yolda başladığımız bir eseri daha tamamladık. Yapımını tamamladığımız ve hizmete sunduğumuz Duraliler ASM, yüzde yüzü belediyemizin katkılarıyla yapılmış bir tesistir. Burası, 3 ayrı aile hekiminin rahatlıkla çalışabileceği son derece önemli bir merkez olmuştur. Yaklaşık 4 bin 500 kişiye bir aile hekiminin hizmet verdiğini düşünürsek bu tesis uzun yıllar mahalleye hizmet verecek."

BELEDİYE HİZMET NOKTASI DA VAR

Tesisin içerisinde belediye hizmet noktası da oluşturduklarını kaydeden Tütüncü, "Belediye veznesi ve halkla ilişkiler noktası olarak hizmet yapacak bu merkez, aynı zamanda belediyemizin, ilçenin batı sınırındaki Duraliler için önemli merkezi olacak. Zaman içerisinde mahalleli vatandaşlarımız, bu hizmet noktasında belediye ile ilgili bazı işlemlerini yapabilecekleri irtibat bürosunu da ASM binası içerisinde açacağız."

Tütüncü, 350 yataklı akıllı ve engelli dostu Kepez Devlet Hastanesi'nin yapımının tamamlandığını, 50 ünitelik Antalya Kepez Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin tamamlanma aşamasına geldiğini, Göçerler'de bin 500 yataklı şehir hastanesinin yatırım programına alındığını, belediye olarak 5 mahalleye ASM kazandırdıklarını, 3 ayrı bölgeye 122 acil servis istasyonu inşa ettiklerini kaydederek, Kepez'in artık sağlığın merkezi haline geldiğinin altını çizdi.

5. ASM ALTINOVA'DA AÇILIYOR

Başkan Tütüncü, konuşmasından sonra diğer davetlilerle ile hayırlı olsun temennisiyle kurdeleyi keserek Duraliler ASM ve belediye hizmet noktasını hizmete açtı. Tütüncü, beraberindekilerle binayı gezdi.

Öte yandan, Kepez Belediyesi, yapımını tamamladığı 5. ASM'yi önümüzdeki günlerde Altınova Sinan Mahallesi'nde hizmete açacak. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Duraliler Aile Sağlığı Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement