Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası

Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası İstanbul'da başladı.

28.08.2015 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası İstanbul'da başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün desteğiyle ilk kez İstanbul'da ve denizde organize edilen şampiyonaya, 25 ilden yaklaşık 250 sporcu katılıyor.

Maltepe Kültür ve Spor Parkı'nda düzenlenen yarışlar, sabah saatlerinde bin metre eleme turlarıyla start aldı. Şampiyona, bin, 500 ve 200 metrelik mesafelerde büyükler, gençler, yıldızlar, minikler ve mini minikler kategorilerinde 30 Ağustos Pazar gününe kadar devam edecek.

Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Sami Mengütay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Maltepe Kültür ve Spor Parkı'nda yapılan düzenlemelerle kıyı şeridindeki mendirek ile su sporları için yeni bir tesis oluşturulduğunu ve şampiyonayı burada düzenlediklerini kaydetti.

Deniz üzerinde yapılan ilk organizasyon olduğu için bazı aksaklıkların yaşandığını belirten Mengütay, su sporlarındaki tesisleşme hamlesinde Türkiye'nin zayıf kaldığına dikkati çekti.

Mengütay, "Türkiye, uluslararası kano parkurlarına sahip değil. Bu yüzden Avrupa ve Dünya Şampiyonaları gibi önemli turnuvalara ev sahipliği yapamıyoruz. Acil olarak uluslararası standartlara uygun antrenman, turnuva yapılabilecek durgun su tesisi yapılmalı" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement