Durmuş Torun İlkokulu'nda 'Z-kütüphane' Açılışı - Son Dakika
Yerel

Durmuş Torun İlkokulu'nda 'Z-kütüphane' Açılışı

Durmuş Torun İlkokulu\'nda \'Z-kütüphane\' Açılışı

Çarşamba İlçesi Durmuş Torun İlkokulu’na kazandırılan ‘Z-Kütüphane’ sınıfı düzenlenen törenle açıldı.

28.03.2016 19:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çarşamba İlçesi Durmuş Torun İlkokulu'na kazandırılan 'Z-Kütüphane' sınıfı düzenlenen törenle açıldı.

Okulun toplantı salonunda açılış öncesi açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Osman Şafak, kütüphanenin okula kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bilgiye ulaşmakta artık zorluk çekmiyoruz. Ancak çeşitli kitle iletişim araçlarından edindiğimiz birçok bilgi arasından doğru olanı ayırt etmekte bir o kadar zorlaşmış durumda. İnternet ve sosyal medya aracılığıyla algılar yönetilmeye çalışılırken doğru bilgiyi insanlara ulaştırmaktan ziyade insan algısının ne şekilde yönetileceğinin düşünüldüğü bu çağda kütüphanelerin ne kadar çok değere sahip olduğunu görmekteyiz. Bu amaçla okulumuzda bir Z-Kütüphane açmak için girişimde bulunduk. Bu girişimden sonuç alarak bugün açılışımızı yapıyoruz. Buranın kazandırılmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Ardından programa katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir ise, kütüphanelerin önemine vurgu yaparak, ilçede okuma oranının yüksek değerlerde olduğunu ayrıca ilçeden dışarıya yaşanılan beyin göçünü azaltma konusunda bir hayli mesafe kat ettiklerini belirtti. Müdür Özdemir, TEOG sınavlarından başarılı çıkan öğrencilerin Çarşamba ilçesinde okumaya devam ettiğini, bunun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına başarı olduğunu bahsetti.

Yapılan konuşmalar, tiyatro gösterisi ve oratoryonun ardından kütüphanenin açılış kurdelesi kesildi. Kurdeleyi kesen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, Z- Kütüphaneyi inceledi. Kütüphane içerisinde yapılan gezinin ardından program son buldu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Durmuş Torun İlkokulu'nda 'Z-kütüphane' Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement