Dursun Ali Erzincanlı Sakarya'ya Gelecek - Son Dakika
Yerel

Dursun Ali Erzincanlı Sakarya'ya Gelecek

Dursun Ali Erzincanlı Sakarya\'ya Gelecek

Semerkand Vakfı Sakarya İl Mütevelli Başkanı ve Heyeti ile birlikte, 25 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirecekleri etkinlik hakkında basını bilgilendirmek amaçlı Orman Park’ta bir toplantı düzenledi.

23.01.2014 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Semerkand Vakfı Sakarya İl Mütevelli Başkanı ve Heyeti ile birlikte, 25 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirecekleri etkinlik hakkında basını bilgilendirmek amaçlı Orman Park'ta bir toplantı düzenledi.

Semerkand Vakfı Sakarya İl Mütevelli Başkanı Şahin Karaaslan başkanlığında Orman Park'ta yapılan toplantıya, İl Mütevelli Heyeti ve basın mensupları katıldı. Toplantıda vakfın 25 Ocak Cumartesi gecesi Serdivan Kapalı Spor Salonunda 6 bin 300 kişinin ve Dursun Ali Erzincanlı'nın da katılımıyla gerçekleştirilecek olan etkinlik hakkında bilgiler verildi.

Başkan Şahin Karaaslan, toplantıda Cumartesi günü düzenleyecek oldukları gece hakkında basını bilgilendirirken, bundan sonraki düzenledikleri programlarda basın ile birlikte hareket etmek istediklerini belirtti. Gerçekleştirilecek olan gecenin Sakarya'daki en büyük gecelerden biri olacağını söyleyen Karaaslan, "Bu toplantıyı yapma sebebimiz Cumartesi günü Serdivan Kapalı Spor Salonumuzda 6 bin 300 kişilik bir gece düzenledik. Bu gecede şiirleriyle Dursun Ali Erzincanlı olacak, sunumuyla Mikail Şimşek, Kur'an- Kerim tilaveti, Bayram Büyükoruç İlahi sanatçısı bunun haricinde ilahi sanatçılarımızda olacak. Bundan sonraki programlarda basınımızla birlikte hareket etmek istiyoruz. Semerkand Sakarya'ya mal olmuş bir kurumdur bir vakıftır. Biz daha önce medyaya çıkmadık ama bundan sonra aktivitelerimizi duyurmak için daha çok basınımızla çalışacağız ve bu yapacağımız gece Sakarya'daki en büyük gecelerden biri olacak" dedi.

Karaaslan, geceyle ilgili basına bilgi verdikten sonra, Semerkand'ın yapacak olduğu projelere de değindi. Şahin Karaaslan, "Semerkand merkez olarak Kurtköy'de. Biz burada çok büyük bir arsa aldık ve bu arsada Türkiye'nin tek 7 yıldızlı üniversitesini kuracağız, Semerkand İlim ve Medeniyet Üniversitesi. Burada İslam ve Türk kültüründen kurulmuş maddi amaç gütmeyen bir ilim merkezi kurmuş olacağız. Üniversitemizde Dünya'nın sayılı teknoloji üniversitelerinden biri olacak. Hedefimiz bu üniversiteden mezun olanların manevi olarak ülkemize, milletimize yararlı olacak bireyler ortaya çıkarmak. Bizde Sakarya olarak aktivitelerimizi ve projelerimizi gerçekleştirme aşamasındayız. Yakın zaman içerisinde 40 tane daha medrese açılacak Türkiye'de, bizim amacımız da bu 40 medreseden birini Sakarya'ya yaptırmak. Bunun haricinde biz Sakarya'da büyük bir arsa arıyoruz. Buraya da bir külliye merkezi kurmak istiyoruz. Burada herkese hitap edecek büyük bir külliye merkezi yapmak istiyoruz. Projeler bitti, sadece arsamızı arıyoruz. Arsayı aldığımız gibi inşaata başlayacağız. Fakat burada kimse tek başına değil, büyüklerimizle beraber istişare yaparak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ve başarımızda buradan geliyor. Son olarak tekrar söylüyorum 25 Ocak Cumartesi gecesi hepinizi etkinliğimizde görmek istiyorum" diye konuştu.

Başkan Karaaslan'ın konuşmasının ardından toplantı sona erdi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dursun Ali Erzincanlı Sakarya'ya Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement