Dursun Özbek: "40 Günde 150 Milyon Bulmak Zorundayız" - Son Dakika
Güncel

Dursun Özbek: "40 Günde 150 Milyon Bulmak Zorundayız"

Kadir ÇETİNÇALI - İSTANBUL / DHAGalatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe ile oynayacakları Ziraat Türkiye Kupası finali öncesinde önemli açıklamalarda bulundu.

18.05.2016 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadir ÇETİNÇALI - İSTANBUL/ DHA

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe ile oynayacakları Ziraat Türkiye Kupası finali öncesinde önemli açıklamalarda bulundu.

Özbek'in açıklamaları şöyle;

"Alp Yalman ve Levent Nazifoğlu'nu Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu'na alacağız ve bunun kararını yönetim kurulunda onaylayacağız. Sonrasında futbol yönetimi hız kazanacak.

Mayıs ayında 80 milyon TL, Haziran 70 milyon TL yani 40 günde 150 milyon TL. ödeme taahhüdümüz var. Seçim isteyenlerle konuşuyorum, öncelik koltuk olmamalı. Benim başarısız olup olmadığıma kişiler değil genel kurul karar verir. Seçim isteyenlere soracağız gelirsen sen bu ödemeleri nasıl yapacaksın? Genel kurul, Galatasaray'ı bana emanet etti ve 3 sene bu emanete iyi bak dedi. Galatasaray iyi yöneltilmiyor diyorsan sen daha iyi nasıl yöneteceğini anlat. Eğer gerekli finansmanı karşılayıp, daha iyi yöneteceğini söylüyorsan itiraz etmem. Ama bir projen yoksa bu Galatasaray'a zarar verir. Galatasaray'ın seçim konusunu medya üzerinden tartışmayı yanlış buluyorum. Galatasaray'ın Divan'ı var. aday olacaklar Divan'a gelsin anlatsın projesini. Eğer doğru bir proje varsa gel beraber yapalım da derim. Yok illa sen git derlerse bunu ciddi ve doğru bulmuyorum.

Kardeşim Galatasaray'ın genel kurul üyesi. Galatasaray'a hizmet etmek istiyor. Kardeşim hizmet etmek istedi ve ben yol açtım. Ben başkanım diye kardeşimin kongre üyeliğinden istifa etmesini bile istediler. Florya'yı Mehmet Özbek'e emanet ettiğim algısı yanlış. Şiddetle buna karşıyım.

3 KUPAYI KAZANDIK BİRAZ REHAVETE GİRDİK

Takım aynı takım bazen başarının getirdiği rahatlama rehavet olur. Başımıza bu geldi. Şampiyon olup, 4. yıldızı taktık. Bulutlara çıktık ve orada belki gerektiği gibi davranamadık. Ancak futbolcuların performansını etkileyecek bir ödeme aksiliği olmadı.

Hamza Hoca geçmişte kaldı. Göreve getiren yönetimde ben başkan yardımcısıydım. Hamza Hoca ile sezon başında başkan olarak 3 yıllık kontrat yaptım. Bu Hamza Hoca'ya ne kadar değer verdiğimizin göstergesi. Maaşını çok iyileştirdik. Futbol dinamik başka safhalara giriyor. Geldiğimiz süreçte Hamza Hoca ile yürütemediğimizi gördük. Daha fazla detay vermek istemiyorum, kişilere ve Galatasaray'a zarar verir.

Mustafa Hoca Türk Futbolu'na büyük hizmetler verdi. Görüştük anlaştık ve bir program yaptık. Programa başlarken UEFA'dan resmi mektup geldi. Bu mektup Galatasaray'ın geldiği durumun en büyük etkenlerinden birisidir. Çok ciddi bir uyarı mektubu aldık. Çok vahim neticelere olabilecek uyarılar vardı. Harcamayı kısıtlayan. Mustafa hoca ile beraber okuduk. Bu bizim dengemizi bozdu ve ara transferde istediğimizi gerçekleştiremedik.

LUCESCU İLE GÖRÜŞÜYORUZ

Sportif A.Ş. yönetim kurulunda yeni yapılanma sürecindeyiz. 3 isim atayacağız. Bu yönetim kurulunu oluşturmadan harekete geçmedik. Sizi yönetime aldık ama şu antrenörle anlaştık demek olmaz. Acele bir karar yerine Galatasaray'ın geleceğini planlayan gerekirse alt yapı içinde en uygun olan hocayı getirmeyi planlıyoruz. Düşündüğümüz hocalardan bazıları görevde.

Lucescu'yu Galatasaray'ın başında görmek isteriz. Görüşmeyi de yapacağız, ilk tercihlerimizden birisi. Telefonla konuştuk, O da bize bir süre verdi. Asıl kararı verecek olan yönetim kurulumuzdur. Lucescu çok önemli bir isim.

Fatih Hoca Galatasaray'ın efsane isimlerinden birisi. Şu anda görevde olması Galatasaray'ın şanssızlığı. Fatih Hoca'yı kim istemez. Avrupa Şampiyonası öncesi görüşmek yanlış olur diye düşünüyorum.

Bir gün takımı Mehmet Özbek yönetiyor diyorlar, bir gün Sneijder yönetir diyorlar. Böyle bir şey olur mu? Dünyada hiçbir yerde böyle şeyler konuşulmuyor. Bütün polemiğe açık olaylar Galatasaray'a yakıştırılıyor. Bu tartışmanın bitmesi gerek.

UEFA'nın önerdiği rakama, biz de bir rakam önerdik. Galatasaray Türkiye'nin en fazla geliri olan kulüp. UEFA bize yıllık futbolcu ödemelerinin 65 milyon Euro'yu geçmemesi uyarısında bulundu.

Galatasaray'a UEFA 1 yıl ceza verdi. Buna katılma hakkını elde etmeliyiz. Kupayı almanın peşindeyiz. Galatasaray'ın başarı çıtasını yukarı çekeceğiz. UEFA konusunda CAS'a gittik. Haziran'da mahkememiz var. Platine'ye 8 yıl ceza verildi, CAS bunu 4 yıla düşürdü. Bu işte tecrübeli olan isimleri topluyoruz ve farklı argümanlar ile savunacağız. UEFA 2015 Eylül'ünde geldi hesaplarımıza inceleme başlattı. Senin durumun vahim gel masaya oturalım dedi. CAS'a diyeceğiz bu durum bizi, futbolcularımızı demotive ediyor. 2016'ya kadar inceleme süresi olmasına rağmen, erken gelmekle bizi cezalandırdı.

KALACAK GİDECEK OYUNCULARI YENİ HOCA BELİRLEYECEK

Transfer politikası enteresan. Ligdeki başarı transferin hacmi ile beraber gelmiyor. Bunun en canlı örneği Galatasaray basketbolu. Geçen yıl 12 milyon dolar ile bu sene 6 milyon dolar ile. Transferde hacim değil doğru hamle önemli. Galatasaray'ın uyması gereken zorunluluklar var. Ama başarıyı elde edecek transferleri yapmak mümkün. Galatasaray'ın dosyalarına girdiğiniz zaman son yıllarda yapılan transferler ve bu transferlerin şimdi nerede olduğu ve ne maliyetleri olduğunu herkes biliyor. Bazen hayal içinde oluyorum, öyle bir imkan olsa ki bir düğmeye basalım ve bu transferleri yapan adamları karşımıza getirelim. Sen Hayroviç'i ne amaçla transfer ettin. Ontivero'yu ne maksatla aldın. Bu kişileri bulup sormak lazım. Kol kırılır yen içinde kalır kavramının değişmesi lazım. Kol kırıldığında ise kolu kim kırdıysa sormak lazım. Kolu kıran bedelini ödesin.

Telles ve Bruma'nın ne olacağını yöne yönetim kurulu oluşturduktan sonra. Ayrıca yeni hocamıza da soracağız.

Mehmet Topal ve Rodiega hakkında susma hakkımı kullanıyorum. Sneijder, Podolski ve Muslera sözleşmesi devam ediyor.

Donk'u Kasımpaşa süreçte çok izledik. Orada faydalı bir performansı vardı. Nedense Galatasaray'da tutmadı. Bu kararı da yeni gelen antrenör karar verecek. Biz hocanın önüne performans karnesi koyacağız.

Yönetim kurulu olarak sabah 10, akşam 8'e kadar çalışıyoruz. Transferde har vurup harman savurmayacağız. Melo'nun dönmesini zannetmiyorum. Bize bir talep gelmedi ve Melo'da artık yaşlandı.

BASKETBOLA GEREKLİ TAKVİYEYİ YAPACAĞIZ

Basketbolda son derece büyük bir başarı elde ettik. Öncelikle başarıyı getiren Ergin Ataman hocama camiamız adına tebrik ediyorum. Sporcularımızı ve bu işi planlayan yönetim kurulu üyemiz Can Topsakal'a da teşekkür ediyorum. Bütçe kıyaslaması sonrasında gelen başarı dudak uçuklatıcı. Şampiyonluk sonrasında "Dursun Özbek istifa" sloganlarını tartışmak zor. Taraftarımız çok önemli ama bu durumu Galatasaraylı taraftarların değerlendirmesine bırakıyorum. Eurolig'de mücadele etmek için bu kadroyu takviye etmek gerekiyor. Mevcut kadroyu büyük ölçüde tutup takviyeler yapacağız. Sponsor firma ile görüştük onlar da biraz ek katkı verecek. Ürün satışı ve sonrasında gereken katkıyı da biz yapacağız.

Biz seçildiğimizde mağazacılık sürekli zarar ediyordu. Senelerden beri zarar ediyor. O dönemdeki kişilere sesleniyorum. Biraz insaf olur. Tekstilde kar marjı yüksek. Yüzde 25 kar etmek mümkün. 60 milyon ciro var, 19 milyon zarar var. Yok şu depo gideri var. Çatalca'da depo var senelik 3 milyon TL'ye yakın. bunları tartışmanın faydası yok. 20 milyonluk kadın eteği var ürün olarak alınmış, satılamamış. Ama bu durumda ağlayıp da gözden olmamak lazım. Bu yıl 120 milyon ciroya geldik karımız da 25-30 milyon TL olacak. Biz mağazacılığı düzelttik ama taraftarın katkısı ile kar sağladık.

BENİ DARAĞACINA GÖTÜRSELER KULÜBÜN HİSSELERİ SATTIRMAM

Geçmiş yöneticilerimizin çoğu ile görüşüyorum. İki görüş hakim. Birincisi Galatasaray'ın mevcut varlıkları ile Galatasaray'ın finansal durumunu düzeltmek mümkün. Riva'nın hayata geçmesi. Mecidiyeköy otel inşaatı ve salon inşaatı. Ayrıca Galatasaray'ın hisselerini satalım diyenler de var. Fonlar var ve geçmişte AIG örneği gibi. Ben hisse satışına karşıyım. Gayrimenkuller değerlendirilip değeri 5 katına yükseltilebilir. Beni başarısız göstermeye çalışanlar bu fikri savunanlar. Ben Galatasaray'ın değerlerini satmak için yetki istemedim. Beni darağacına götürseler hisseyi sattırmam. Kolu kıran bedelini ödesin. Ben kırarsam ben öderim. Bugüne kadar çok şey halının altına süpürülmüş, faili meçhul olmuş işler var. Geçmiş hesapları inceletmeye başladık. Birileri bunun için beni eleştiriyor. Bir sürü dedikodu var. kim ne yaptıysa ortaya çıksın geçmişe yönelik bir araştırma. Bunu dilekçe ile 100 imza ile bizden isteyen üyelerimiz oldu. Söylendiği gibi Galatasaray'da bir açık olmuş bunu ortaya çıkaracağız. Geçmişle ilgili söylentiler gerçek mi, pis dedikodu mu bunun önünü keseceğiz. Arzum hiçbir şey çıkmaması. Çıktığı takdirde Galatasaray'ın en zor günleri. Ben de yanlış yapıyorsam beni de incelesinler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dursun Özbek: '40 Günde 150 Milyon Bulmak Zorundayız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement