Dursun Özbek: Ben Galatasaray'ın Adamıyım - Son Dakika
Spor

Dursun Özbek: Ben Galatasaray'ın Adamıyım

Galatasaray kulübünün 23 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimlerinde adaylığını koyan Dursun Özbek merak edilenleri yanıtladı.

21.05.2015 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Camiaya 11 yaşında adım atan ve G. Saray Lisesi mezunu olan Özbek, ilk kez Duygun Yarsuvat’ın yönetiminde görev almıştı. “Seçimi kazanırsanız, ilk yapacağınız işe ne olacak?” sorusuna cevap vererek söyleşimize başlayan Özbek, bakın neler söyledi:

"Başkan seçilirsem 24 Mayıs sabahı ilk işim, yönetim kurulunu toplamak ve görev taksimini yapmak olacak. Şu an sadece projelerimizi anlatmaya odaklandık. Görev taksimi ve kimin ne yapacağı konusunda ben bilgiliyim fakat arkadaşlarımızı henüz bilgilendirmedik. Sonra vakit kaybetmeden dört elle çalışmalara başlayacağız."

Sürekli bu seçimin favorisi olduğunu dillendiriliyor. Favori gösterilmek sizi rahatsız ediyor mu?

"Benim hissiyatımda bir değişiklik yok. Aynı disiplini, oy kullanma işlemi bitene kadar sürdüreceğiz. Hiçbir şekilde ‘Biz favoriyiz, bu seçimi aldık’ gibi düşünce içinde değiliz, olmayız da. Birisini favori göstermek, genel kurulun iradesine ipotek koymaktır. Bunu reddediyorum. Takdir genel kurulun. Kurul kararını vermeden, böyle yargıda bulunmak yanlış. G.Saray’da bir bölünmüşlük olduğu söyleniyor. Sizce bu doğru mu? Herhangi bir bölünmüşlüğü reddediyorum. Onun adamı bunun adamı yok. Herkes G.Saray’ın adamı olmak zorunda. Ben sadece ve sadece G.Saray’ın adamıyım. Bunların G.Saray’a hiçbir faydası yok."

Sneijder sözleşme uzatmak istiyor. Keza Melo da öyle. Muslera’ya teklifler olduğunu duyuyoruz. Bu isimler kalacaklar mı?

"G.Saray’a fayda üreten herkes kalacak. Niye satalım? Fakat bunlar dediğim gibi bir hafta sonra konuşulacak konular. Şimdi tek şey şampiyonluğa odaklanmak."

Başkanlık için yeterli sürede yöneticilik yapmadığınız eleştirileri var...

"Ben 11 yaşından beri, 55 yıldır camianın içerisindeyim. 15 seneden beri kulübün çeşitli sponsorluğunu yapıyorum. Yaptığım işlerle övünmek gibi tarzım yok. Tarzım G.Saray’a hizmete odaklı... 7 aydır yönetimde dolu dolu çalıştım. G.Saray’ın en sıkıntılı senesinde iş başına geldik. Bu dönemi başarıyla sürdürdüğümüzü zannediyorum. Yapılan tenkitlere katılmıyorum. 42 seneden beri şirket yöneten biriyim. Ve iş hayatımda hep başarı odaklı birisiyim."

Herhalde ilk iş Hamzaoğlu’yla nikah tazelemek olacaktır...

"Hamza Hoca son derece başarılı ve G.Saray’a yakışan bir antrenör. Bu konuda hiçbir tereddüt yok. - Kontrat uzun vadeli mi olacak? G.Saray’da süreklilik esastır. Her sene hoca değiştirme gibi bir lüksümüz olamaz. Hamza hoca duruşu ve etik değerlere olan saygısıyla bunu hak ediyor zaten. - Hamza Hoca ile aynı duruşa sahip olan Cüneyt Tanman’ı yönetime aldınız... Cüneyt efsane kaptanlarımızdan biri. G.Saray’a hizmet etme aşkı ile yanan birisi. Başarıyı getirecek iyi bir ekip oluşturacaklarına inanıyorum."

Artık şampiyonluğa garanti gözüyle bakılabilir mi?..

"En kuvvetli aday biziz. Ama henüz şampiyon olmadık. Dolayısıyla hiç rehavete kapılmadan aynı disiplinle son düdük çalana kadar devam etmeliyiz. Bir şeyin de altını çizmek istiyorum. G.Saray bir sezon içinde üç değişik yönetimle yönetilmiş olacak. Bu, G.Saray’ın, ne derece sürdürülebilir yönetimlere önem verdiğini gösterir. Genelde seçim dönemleri yönetimlerin allak bullak olduğu dönemlerdir. Ama gördüğünüz gibi seçim dönemi takıma da hiçbir şekilde olumsuz yansıtılmadı. Bu bir yönetim başarısıdır ve G.Saray’ın etik bir değeridir. Sürdürülebilir bir yönetim olduğunu kanıtlamıştır G.Saray."

4. yıldız gelirse, taraftarlar şampiyonluğun hemen ardından bayrak ve ürün bulabilecekler mi?

"Elbette, şampiyonluğumuzu ilan ettiğimizde piyasaya süreceğimiz ürünlerimiz olacak. Mağazacılık önemli bir aset. Çok önemsiyoruz. Şampiyonluğun hemen ertesinde de gereken ürünler piyasada olacak, kimse merak etmesin."

Stadın çatısını kapatacak mısınız?

"Çatının kapanmasının çok büyük bir avantajı var. Kapatmadığımız için intifa hakkı tapusunu alamıyoruz. GSGM haklı. Bize çatı için fon vermiş. Başka maksatla harcamışız. İlk iş, çatıyı kapatmak. Aşağı yukarı 12 milyon TL civarında maliyeti var. G.Saray gibi büyük camiada bu çok kolay halledilir. Bu G.Saray’a ne getirecek? İntifa hakkı tapusunu almak demek, 49 yıllık bir aset. Bir tapu değerinde. Bankalarda teminat niteliği taşıyor. Bir anda 300-350 milyon Dolar’lık bir teminatınız oluyor."

İbrahimovic dedikodusunun, seçim öncesi beklentileri yükselterek size zarar verdiğini düşünüyor musunuz?

"Hayır. Çünkü bu İbrahimovic olayı benim söylemim değil. G.Saray şampiyonluk arefesinde. Bizim şu an bir transfer çalışmamız yok. Biz sadece şampiyonluğa ve 4. yıldıza odaklanmış durumdayız."

"Biraz da projelerinize gelelim. Mecidiyeköy’de gelir getirici bir otel projeniz var. Ama borçlar da oldukça fazla gözüküyor. Bu kadar borcu nasıl ödeyeceksiniz?"

Borcu eritmek için iki yıl yeterli. Yapılması gereken tek şey G.Saray’a önce mali disiplini getirmek. Daha sonra da finansal dinamikleri harekete geçirmek. İnanın bana, Galatasaray’ın hiçbir yabancı kaynağa ve dışarıdan finanse edilecek kaynağa ihtiyacı yok. Yeter ki dinamikler harekete geçirilsin.

"Mecidiyeköy arazisine yapacağımız otel yılda 5 milyon Dolar kazandıracak. Hasnun Galip’te, Riva’da yerimiz var. Yeni ilave edeceğimiz gayrimenkuller var... Mühim olan mesai harcamak, çalışmak ve bu kaynakları harekete geçirmek. Mağazacılıkta depoyu taşıyıp sıfır maliyetle yılda 3 milyon TL tasarruf ettik. Bu tür girişimleri artırmayı planlıyoruz. İşleyişi rahatsız etmeden, personel ve araçları azaltarak 2.5 milyon TL tasarruf ettik. Galatasaray’ı kendi işimizi nasıl yönetiyorsak, öyle yönettik ve aynı disiplini getirdik. Ve bu başkan olursak aynı şekilde devam edecek.

Habertürk

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Dursun Özbek: Ben Galatasaray'ın Adamıyım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Dinar'da yapılan denetimde 9 motosiklet trafikten men edildi
    13:04 Dinar'da yapılan denetimde 9 motosiklet trafikten men edildi

    Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde polis tarafından motosiklet sürücülerine yönelik yapılan denetimde çevreye rahatsızlık verecek derecede gürültü çıkaran, plakasız, tescilsiz ve trafiği tehlikeye düşürecek şekilde motor kullanan 9 sürücünün motosikleti trafikten men edildi.

  • Ağrı'ya Yeni Kapalı Tenis Kortları Kazandırılıyor
    13:04 Ağrı'ya Yeni Kapalı Tenis Kortları Kazandırılıyor

    Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ağrı'da spor yapabilme koşullarını iyileştirmek amacıyla yatırımlara hız vererek, Ağrı'ya 2 adet yeni kapalı tenis kortu kazandırıyor. Ağrı Valiliği koordinesinde başlatılan inşaat çalışmalarının Ekim ayında tamamlanması hedefleniyor. Bu tesislerle Ağrı, ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapmayı hedefliyor ve spor turizminin gelişmesine katkı sağlayacak.

  • Manisa'da 'Güven Huzur' Uygulaması: 152 Araç Sürücüsüne Cezai İşlem Uygulandı
    13:03 Manisa'da 'Güven Huzur' Uygulaması: 152 Araç Sürücüsüne Cezai İşlem Uygulandı

    Manisa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 'Güven Huzur' uygulamasında kuralları ihlal eden 152 araç sürücüsüne 376 bin 316 TL para cezası kesildi. Ayrıca, hakkında yakalama kararı bulunan şahıslar da gözaltına alındı.

  • Ampute Milli Futbol Takımı, Fransa'daki Avrupa Şampiyonası öncesi Kocaeli'de hazırlıklarını sürdürüyor
    13:00 Ampute Milli Futbol Takımı, Fransa'daki Avrupa Şampiyonası öncesi Kocaeli'de hazırlıklarını sürdürüyor

    Ampute Milli Futbol Takımı, Fransa'da düzenlenecek 2024 Avrupa Şampiyonası öncesi hazırlık kampının ikinci etabını Kocaeli'de sürdürüyor. Teknik direktör İsmail Temiz yönetimindeki milli takım, Kocaeli'de antrenmanlarını sürdürerek rakiplerine üstünlük sağlamak için taktiksel ve fiziksel çalışmalar yapıyor. Milli takım, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Alpaslan Erkoç ve destek olan herkese teşekkür ederek Avrupa'ya şampiyon gidip dönmek istediklerini belirtti.

  • Türkiye Kick Boks Federasyonu siyah kuşak dan sınavları Elazığ'da yapılacak
    12:52 Türkiye Kick Boks Federasyonu siyah kuşak dan sınavları Elazığ'da yapılacak

    Türkiye Kick Boks Federasyonu, siyah kuşak 1. 2. 3. 4. ve 5. dan sınavlarını Elazığ'da düzenleyecek. 20 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan sınavlara yerel ve ulusal düzeyde birçok sporcu ve antrenörün katılımı bekleniyor. Elazığ GSİM Çok Amaçlı Spor Salonu, organizasyona ev sahipliği yapacak.

  • Kenan Eren Kahraman ve Türkiye Milli Takımı U15 Türk Devletleri Şampiyonası'nda şampiyon oldu
    12:46 Kenan Eren Kahraman ve Türkiye Milli Takımı U15 Türk Devletleri Şampiyonası'nda şampiyon oldu

    Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü Masa Tenisi Sporcusu Kenan Eren Kahraman'ın yer aldığı Türkiye Milli Takımı, U15 Türk Devletleri Şampiyonası'nda şampiyon oldu. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kahraman'ı ve Milli Takımı tebrik ederek gurur duyduklarını belirtti.

  • Ahmed Ildız, Giresunspor maçında sahalara dönüyor
    12:44 Ahmed Ildız, Giresunspor maçında sahalara dönüyor

    Göztepe'nin oyuncusu Ahmed Ildız, Şanlıurfaspor maçında sakatlanmıştı. Ancak 40 günlük tedavi sürecinin ardından Giresunspor maçında tekrar forma giymesi bekleniyor.

  • UEFA Ulusal Federasyonlar Komitesi 2024 yılındaki ilk toplantısını gerçekleştirdi
    12:34 UEFA Ulusal Federasyonlar Komitesi 2024 yılındaki ilk toplantısını gerçekleştirdi

    UEFA Ulusal Federasyonlar Komitesi, Etiler Le Meridien Otel'de gerçekleşen toplantıda futbolun genel sorunlarıyla ilgili konuştu. UEFA Onursal Üyesi ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik'in de katıldığı toplantıda, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

  • Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman vefat etti
    12:32 Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman vefat etti

    A Milli Erkek Basketbol Takımı ve Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman hayatını kaybetti. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, vefat haberini sosyal medya hesabından duyurdu. Türkoğlu, 'A Erkek Milli Takım başantrenörümüz Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman'ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum' ifadelerini kullandı.

  • Afyonkarahisar'da Okul Sporları Kano Müsabakaları Tamamlandı
    12:31 Afyonkarahisar'da Okul Sporları Kano Müsabakaları Tamamlandı

    Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen okul sporları kano müsabakalarında dereceye giren sporcular, Ordu'da düzenlenecek olan Türkiye birinciliği yarışmalarında Afyonkarahisar'ı temsil etme hakkı kazandılar. Gençler K1 ve C1 kategorilerinde yapılan yarışmalarda birinci olan sporcular belirlendi.

  • Ahmet Ayık U15 Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası sona erdi
    12:30 Ahmet Ayık U15 Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası sona erdi

    Sivas'ın ev sahipliğinde düzenlenen Ahmet Ayık U15 Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası, Taha Akgül Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. 56 ilden 175 kulüp ve 900 sporcu katılım sağladığı şampiyonada Sivas Sporcu Eğitim Merkezi takım halinde şampiyon oldu.


Advertisement