Dursun Özbek: Darağacına Götürseler, Galatasaray'ın Hisselerini Satmam - Son Dakika
Spor

Dursun Özbek: Darağacına Götürseler, Galatasaray'ın Hisselerini Satmam

Dursun Özbek: Darağacına Götürseler, Galatasaray\'ın Hisselerini Satmam

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kulüp hisselerinin satılmasıyla ilgili olarak "Beni darağacını götürseler, Galatasaray'ın hisselerini satmam" diyerek son noktayı koydu.

18.05.2016 16:56  Güncelleme: 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Lig TV'de yayınlanan Futbol Gündemi programına konuk oldu. Şansal Büyüka'nın sorularını yanıtlayan Özbek, gündeme bomba gibi düşen açıklamalarda bulundu. İşte başkanın o açıklamaları:

"LUCESCU İLE GÖRÜŞÜYORUZ"

Yeni teknik direktör hakkında da konuşan Özbek, "Yeni teknik direktör konusunda geç kalmadık, acele karar vermek istemiyoruz ve gelecek olan hocanın hem altyapı hem de üst takıma katkı vermesini bekliyoruz. Şu anda görüşmek istediğimiz hocaların birçoğu görev yapıyor ve sezonun bitmesini bekliyorlar. Lucescu, Galatasaray'a büyük hizmetler verdi ve Lucescu ile de planlama içerisinden görüşeceğiz. Lucescu bizim ilk tercihlerimizden biri ve kendisi ile bir telefon görüşmesi yaptık, bize süre verdi ve bu süreyi değerlendiriyor. Lucescu ismi çok önemli ve iradesi önemli" dedi.

"FATİH TERİM'İ TABİİ Kİ İSTERİZ"

Terim hakkında da konuşan Özbek, " Fatih Terim'in şu anda görevde olması, Galatasaray'ın şansızlığı. Elbette Fatih Terim'i isteriz, kim istemez ki. Her Galatasaraylının istediği bir şey ancak şu anda görevde olması sebebiyle helek ki EURO2016 öncesi mümkün değil" ifadelerini kullandı

Dursun Özbek: "Takımı bir gün Sneijder, bir gün Mehmet Özbek yönetiyor diyorlar. Ya böyle bir şeye müsaade edilir mi?"

"BU TRANSFERLERİ KİM YAPTIYSA GELSİN ANLATSIN"

Transfer çalışmaları hakkında da konuşan Özbek, "Başarı için %100 transfer gerekli değil. Burada kimi transfer ettiğin, nasıl ettiğin önemli. Biz paranın yanına aklı da koymak istiyoruz. Önümüzdeki yıl, belirli bütçeler altında transfer yapma durumumuz var. Galatasaray'ın dosyalarına girdiğiniz zaman net bir şekilde görülüyor. Daha önce yapılan transferler var, bu transferlerden ders aldık, ona göre davranacağız. Zaman zaman bazı şeyleri hayal ediyorum, bir düğmeye basalım ve daha önce bu transferi yapan adamlar geçsin karşımıza otursun. Bu Hajrovic'i Endoğan Adili'yi, Ontiveiro'yu ne diye transfer ettin, maksadın ne? Bize anlatsınlar. Kol kırılır yen içerisinde kalır kavramı artık değişmeli. Kim kırdıysa gelsin. Bu transferleri kim yaptı, bize izah etsin" ifadelerini kullandı.

MEHMET TOPAL VE RODALLEGA AÇIKLAMASI

Rodallega ve Mehmet Topal hakkında soruların soruya da cevap veren, "Dzemaili, Bruma ve Telles dönüyor. Tabii yeni bir hoca gelecek, bunlara karar verecek. Kimler gidecek, kimler kalacak. Mehmet Topal ve Rodallega hakkında susma hakkımı kullanıyorum." şeklinde konuştu.

"GÖREV SÜREM 3 YIL VE 3 YIL KALACAĞIM"

Seçim konusunda konuşan Özbek, "Camianın önde geleni genel kuruldur, taraftarlardır ve bu kulübe hizmet edenlerdir. Dolayısıyla ben kongreden kaçmam, her zaman hazırımdır. Galatasaray hakkında konuşan "ağır abiler" medyatik olmak istiyor. Galatasaray'da seçim isteniyorsa, bu seçim nasıl yapılacağı tüzükte yazıyor. Galatasaray'ı medya üzerinden tartışmayı yanlış buluyorum, Divan var, genel kurul var. Medya üzerinden konuşan kişilerin hiçbiri Divan Kurulu'na gelmiyor. Basında konuşan herkesle haftada 1 kez konuşuyorum ama bana böyle bir şey söylemiyorlar. Basın üzerinden bana fikir verme, ben sana basın üzerinden cevap vermem. Genel kurul yok, normal süremizde devam edeceğiz. Ben, 3 yıl görevdeyim ve bu plan doğrultusunda devam edeceğim. Çalışma arkadaşlarımdan memnumum. Fatih İşbecer'in de bir kırgınlığı yok, kimsenin kimseye bir kırgınlığı olamaz" dedi.

"ALP YALMAN, GALATASARAY'DA GÖREV ALACAK"

Alp Yalman'ın önümüzdeki dönemde Galatasaray'da görev alacağını açıklayan Özbek, " Galatasaray hizmet eden herkesle görüşüyorum, Alp Yalman ile de bu manada görüştüm. Galatasaray'ı yönetirken, daha geniş bir yelpazeyi organizasyonun içerisine sokmakta fayda var. Galatasaray'a hizmet etmek isteyen kim varsa gelsin. 30 yakın genel kurul üyemiz konuştu, eleştiri yaptı ve biz bu eleştiri yapan arkadaşlar ile de bire bir görüşeceğiz. Yaptıkları bir tenkitler doğrultusunda çalışmalar yapacağız. Alp Yalman da icraatin içerisine gelecek, sportif AŞ'de olacak.Alp Yalman, Levent Nazifoğlu, Murat İlbak" ifadelerini kullandı.

"ACİL OLARAK 80 MİLYON TL'Yİ ÖDEMEMİZ LAZIM"

Galatasaray'ın 80 milyon TL'yi acil olarak ödemesi gerektiğini dile getiren Özbek, "Mayıs sonu itibariyle 80 milyon TL ödememiz gereken bir tutar var. Bunlar hep ötelenmiş borçlar. Ali Dürüst ve Abdürrahim Albayrak'a, 'gel sen başkan ol, ben üye olayım' dedim. Girmek istemediler, ben başkan oldum. Genel kurul %75'e yakın bir oyla bizi seçti, desteği hissediyorum. Bizim icraatımızda, verdiğimiz sözler dışında bir şey yok" dedi.

"MEHMET ÖZBEK'E FLROYA'YI TESLİM ETMEDİM"

Kardeşi Mehmet Özbek hakkında da konuşan Özbek, "Bir defa kardeşim kim? Mehmet Özbek. Mehmet Özbek, Galatasaray genel kurul üyesi ve Galatasaray'a hizmet etmek isteyen birisi. Ben sadece onu değil, bütün Galatasaraylıları hizmet için davet ediyorum. Mehmet Özbek, Galatasaray'daki yönetim kurulu üyelerinden biridir. Florya'yı Mehmet Özbek'e emanet etti algısı yanlış. Kişi ayrımı yapmadan, herkesi hizmet için davet ettim, buyursunlar gelsinler, hizmet etsinler. Bundan sonra sportif aş ve Florya Alp Yalman'ın kontrolünde olacak" ifadelerini kullandı.

HAMZA HAMZAOĞLU KARARINDAN PİŞMAN MI?

Hamza Hamzağlu kararından pişman mısınız sorusuna cevap veren Özbek,"Hamzaoğlu konusu geçmişte kaldı, onu göreve getiren bendim. Ali bey ve Abdürrahim'in de önemli katkıları oldu. Hamza hoca ile 3 yıllık kontrat yaptım ve ona ne kadar güvendiğimi gösterdim. Maaşında da çok güzel bir iyileştirme yaptık. Futbol çok dinamik bir oyun ve her gün başka bir safhaya gidiyor. Hamza hocayla yürümediğini görmedik ve yollarımızı ayırdık. Daha fazla konuşmak istemiyorum, hem ona hem de bize zarar verir" şeklinde konuştu.

"MUSTAFA DENİZLİ'NİN İSTEKLERİNE UEFA KARARI ENGEL OLDU"

Şansal Büyüka: "Hoca konusunda geç kalmadınız mı?"

Dursun Özbek: "Hayır, yeni yapılanma içindeyiz"

Mustafa Denizli süreci hakkında da konuşan Özbek, "Mustafa Denizli ile anlaştıktan bir süre sonra UEFA'dan bize bir mektup geldi. Denizli ile konuşurken böyle bir mektup yoktu. Bu mektup, bugünün özeti aslında. UEFA bize transfer limiti koydu ve Mustafa hocanın da bundan haberi oldu. Bu gelen kısıtlama bizim de dengemizi bozdu ve ara transferi istediğimiz gibi değerlendiremedik ve hocanın istediklerinin bir kısmını yapamadık" ifadelerini kullandı.

"CAS'TAN UMUDUMUZ ÇOK YÜKSEK"

UEFA'dan gelen cezayı çekmek için UEFA organizasylarına katılmak gerektiğini ifade eden Özbek, "UEFA'nın verdiği ceza 1 yıl ve bu ceza, UEFA'nın turnuvalarına katılmak üzere çekilebilecek bir ceza. Elbette ki kupayı alıp bu durumu ortadan kaldırmak istiyoruz. Olayı bu açıdan değerlendirmek lazım. UEFA için CAS'a gittik, burada bir duruşma olacak (Haziran). CAS'tan umudumuz yüksek. CAS'ta sözlü savunmada da yapacağız ve bunun argümanları topluyoruz" dedi.

"MAKUL BİR BÜTÇEYLE KUPAYI TÜRKİYE'YE GETİRDİK"

EUROCup şampiyonluğu hakkında da konuşan Özbek, "Basketbolda son derece büyük bir başarı elde ettik. Öncelikle bu başarıyı Galatasaray'a getiren Ergin Hocam'a bir teşekkür gönderiyorum.sporxFormalarını terleten, son dakikaya kadar işi kovalayan sporcularımı tebrik ediyorum. Bu işi planlayan yönetim kurulu üyem Can Topsakal'a teşekkür ediyorum. Çok makul bir bütçeyle, bütçe-başarı kıyasında dudak uçuklatacak bir başarı oranıyla Türkiye'ye bu kupayı getirdik." dedi.

"İSTİFA DAVETİNE SAYGI DUYUYORUM"

Kendisinin istifaya davet edilmesini de yorumlayan Özbek, "Böyle bir başarı ertesinde "Dursun Özbek istifa" çağrısının yapılmasını da taraftarların değerlendirmesine bırakıyorum. Taraftarımız, Galatasaray olgusunun en büyük değeridir. Taraftar neden öyle söylüyor diye tartışmam. Her türlü görüşlerine saygı duyuyorum. Oradaki bağırmanın da ne anlama geldiğini çözmek çok zor. Bir mutluluğun zirversinde böyle bağıranları gerçek Galatasaraylıların değerlendirmesine bırakıyorum." şeklinde konuştu.

"BASKETBOL TAKIMINA TRANSFERLER YAPACACAĞIZ"

Önümüzdeki sezon basketbol takımına kadro takviyesi yapacaklarını dilen getiren Özbek, "Euroleague'de mücadele ettiğiniz zaman bu kadroyu takviye etmek gerek. Galatasaray'ın zorlukları her seviyede çıtayı çok yükseğe çıkarmaktan geliyor. Bu bir alışkanlık haline geliyor.sporxTürkiye'ye gelmiş en büyük kupaları Galatasaray getirdi. Bizim çıtayı yukarı çekmemiz diğer kulüplerin başına dert oluyor. Euroleague'de mücadele edeceğimiz için mevcut kadroyu büyük ölçüde tutup bunun üzerine takviyeler yapacağız. Bütçe sıkıntımız var ama sponsorumuz katkı verecek, kulübün de katkı oranı var. Gereken bütçeyi sağlayacağız." dedi.

"BENİ DARAĞACINA GÖTÜRSELER HİSSELERİ SATMAM"

"Beni darağacına götürseler, Galatasaray'ın hisselerini satmam" diyen Özbek, "İnsanlar çok rahat, "satalım bunu, onu satalım, bunu satalım". Ben bu manada yorulmuyorum. Gereken her türlü kabiliyetimi de kullanıyorum. Beni darağacına götürseler Galatasaray'ın hisselerini sattıramazlar. Ali Sami Yen Bey'in kurduğu 110 yıllık kulübün hisselerini satarak mı refaha çıkacağız? Bundan sonra kol kırılır yen içinde kalmaz. Kolu kırıyorsan bunun bedelini ödeyeceksin. Ben kırıyorsam ben de ödeyeceğim. Bugüne kadar yapılan olayların büyük bir kısmında halının altına süpürülmüş, fail-i meçhul olmuş." şeklinde konuştu.

"GEÇMİŞ DÖNEMDEKİ HESAPLARI İNCELETİYORUZ"

Dursun Özbek: "Biz Galatasaray'ı yönetemiyor muyuz, Galatasaray'ı satıp kurtulmak mı istiyoruz? Bu fikre karşıyım"

Galatasaray'ın önceki dönemdeki hesaplarının inceletildiğini ifade eden Özbek, "Geriye dönük hesaplarda araştırmalara başladık. Büyük tepki var. Benim hakkımda olumsuz konuşanların büyük bir kısmı bunu önemsiyor. Geçmişte yapılan olaylar, birikmiş birikmiş bugün dedikodu haline dönmüş. Camia içinde bir sürü şey söyleniyor. Bir grup da diyor ki, "Biz bu konuda araştırma istiyoruz". 100'e yakın imza ile bunu yapıyoruz. Yönetimle de bunu konuştum. Genel kurul üyesi 100 kişi istiyor. Ben de incelemek istedim. Gerçekten söylenildiği gibi, belgeleri de bulalım. Bir İngiliz firmasıyla anlaştık, bugün yarın başlayacaklar. Defter üzerinden yapılacak bir araştırma değil. Bu söylenenler gerçek mi değil mi bunu öğreneceğiz. Gerçek değilse bunu da gönül rahatlığıyla çıkıp insanlara söyleyeceğiz. Arzum, hiçbir şey çıkmaması. Çıktığı takdirde Galatasaray'ın en zor günleri gelir." ifadelerini kullandı.

"RİVA'DA ÇOK BÜYÜK BİR YATIRIM ALANI VAR"

Riva'da büyük bir yatırım alanı olduğunu ifade eden Özbek, "Riva'da yeni bir konsept proje yaptırdık. Riva çok değerlendi. Hem havaalanı hem de köprü yapıldı. Florya'daki tesislerimizde çok sıkışık bir alanda oynuyoruz. 2 nizami sahamız var. Alt takımlar eşzamanlı sahalarda idman göremiyorlar çünkü nizami olamyan sahalar var. Riva'da 7 tane futbol sahası yapabileceğimiz bir alan var. Maketini de yaptık. A takım Florya'da kalacak ama altyapıyı oraya taşıyacağım." dedi.

"FLORYA'NIN 23 DÖNÜMÜ BİZİM TAPULU ALANIMIZ"

Florya'nın bir kısmının tapulu malları olduğunu vurgulayan Özbek, "Florya'nın 23 dönümü bizim tapulu malımız. Havaalanın kaldırılmasının ardından planlar çerçevesinde değerlendireceğiz. Riva'daki arsanın 200 bin metrekaresine kamp tesisleri ve sahaları getireceğiz. Galatasaray bayrağını diktiğimiz zaman geride kalan arsaların da değeri artacak." şeklinde konuştu.

"OTELDEN 100 MİLYON DOLARLIK BİR GELİR OLACAK"

Mecidiyeköy'deki Otel inşaatı için de açıklama yapan Özbek, "Otelin inşaatın bitimi için 2 firmayla görüştük. Bitmiş şekliyle kiraya vermeyi düşünüyoruz. Galatasaray bir otel işletmecisi olamaz. Yıllık 5 milyon dolar civarında bir gelir bekliyorum. Bittiğinde de kontratı yapacağız. Parası da hazır. Galatasaray'a gelirin yanında 100 milyon dolar civarında da bir değeri olacak. Kredibilitesi var. Bankalar bunu teminat olarak kabul ediyor." dedi.

"TÜRK TELEKOM ARENA'DAKİ ÇATI SORUNU KANAYAN YARAMIZ"

Türk Telekom Arena'daki çatı sorununun en kısa süre içerisinde çözüleceğini vurgulayan Özbek, "Stadın yanında yapacağımız kapalı salon da ikinci projemiz. İzinlerini aldık. Amatör salon sporlarının büyük bir kısmını buraya çekeceğiz. Maçların orada oynanması pozitif olur. Basketbol maçından çıkan futbol maçına girecek. Bu tip alanlarda artık GSGM de stadın veya salonun etrafında ticari alanlar oluşturuyor. Bunlar da ek gelir olarak Galatasaray'a dönecek. Salonun yapılması, Galatasaray'ın kronikleşmiş çatı kapatma sorununu da beraberinde çözecek. Üst kullanım hakkını çatı nedeniyle alamıyoruz. Çatı kapanmayacak. GSGM ile görüştüm. Çatıyı kapattığımız zaman çimlere bakamıyoruz. Buraya harcayacağımız kaynağı kapalı spor salonuna harcayalım dedim. Bu çözümle üst kullanım hakkını alacağım." şeklinde konuştu.

"BİRBİMİZE ÇELME TAKMANIN KİMSEYE FAYDASI YOK"

Konuşmasını Galatasaray taraftarına seslenerek tamamlayan Özbek, "Taraftarlarımıza sesleniyorum; Galatasaray'ın en çok övündüğü husus taraftarlarıdır. Bizim 30 milyon taraftarımız var. Birinci görevim futbolda başarıyı getirmek. Galatasaray'ın akil insanlarına sesleniyorum; lütfen söylemlerinize dikkat edin. Galatasaray sadece bu yönetimin uhtesinde bir kurum değil. Galatasaray'ın sahibi genel kuruldur. Bir yarışmanın içindeyiz, hedefe doğru gidiyoruz, finsanmanla ilgili sıkıntılı bir süreç geçiriyoruz. Başarıyla çıkamazsak yarın konuşacağımız bir Galatasaray kalmayabilir. Eğer Galatasaray'a geçmişte hizmetleriniz dokunduysa bunlara riayet edin. Bu yönetimi beğenmiyorsanız kapım açık, gelin konuşalım. Gazetelere sayfa sayfa demeç vermek suretiyle Galatasaray'a fayda üretemezsiniz. Galatasaray'ın kendi kurumları var, bunlara gelin orada tartışalım. Ben yanlış yapıyorsam beni ikna edin. Tartışalım. Ben Galatasaray taraftarından ve geçmişte hizmet etmiş kişilerden bunu rica ediyorum. Şunu kabul etmeliler, hedefimiz aynı. Onlar da biz de Galatasaray'ı yüceltmek istiyoruz. Birbirimize çelme takıp birbirimizi yormanın bir anlamı yok." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Spor Dursun Özbek: Darağacına Götürseler, Galatasaray'ın Hisselerini Satmam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement