Dursunbey Akyayla'da Halk İftarı - Son Dakika
Yerel

Dursunbey Akyayla'da Halk İftarı

Dursunbey Akyayla\'da Halk İftarı

Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Akyayla Mahallesinde Belediyenin organizesi ile halk iftarı düzenlendi.

11.07.2014 09:49  Güncelleme: 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Dursunbey İlçesine bağlı Akyayla Mahallesinde Belediyenin organizesi ile halk iftarı düzenlendi. İftara mahallenin neredeyse tamamı katıldı.

Dursunbey'in Akyayla Mahallesinde Dursunbey Belediyesinin organizesi Kurtlarlıoğlu inşaatın ise sponsorluğu ile Halk iftarı gerçekleştirildi. Büyükşehir ile birlikte Köy'den mahalleye dönüşen Akyayla'nın 5 yıl önce kapatılan Okul bahçesinde gerçekleştirilen iftar'a Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan bizzat katılırken mahalle sakinleri iftar davetine yoğun ilgi gösterdi.

Dursunbey Belediyesi Sosyal Hizmetler personeli tarafından hazırlanan masaları iftara sayılı dakikalar kala dolduran Mahalle sakinleri Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan'ı da karşıladılar. İftar öncesi kısa bir konuşma yapan Başkan Bahçavan kendilerini misafir eden Akyayla Mahallesi sakinlerine teşekkür etti. Dursunbey'de kurdukları iftar çadırında her gün 250-300 kişiye iftar verdiklerini söyleyen Başkan Bahçavan bu iftarlara iş adamlarının da destek verdiğini söyledi. İftar çadırının dışında ilk kez bir mahallede de Kurtlarlıoğlu İnşaat'ın katkıları ile iftar verdiklerini söyleyen Başkan Bahçavan tüm iş adamlarına teşekkür etti. Konuşmanın ardından okunan ezan ile Mahalle sakinleri oruçlarını açtı. Yenen yemeğin ardından ise Köy imamı dua yaptı.

EDİP UĞUR 25 TEMMUZ'DA DURSUNBEY'DE

İftarın ardından bir konuşma daha gerçekleştiren Başkan Bahçavan Akyayla Mahallesinin sorunları ile yakından ilgilendiklerini bu konudaki çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. 25 Temmuz'da Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'un Dursunbey'e geleceği haberini veren Başkan Bahçavan Edip Uğur'un tüm mahalle muhtarları ile bir toplantı gerçekleştireceğini söyledi. Durusnbey'in 9 mahalleden 111 mahalleye çıktığını belirten Başkan Bahçavan Balıkesir'in en büyük yerleşim yerinin Dursunbey olduğunu bu sebeple hizmetlerin ağır aksak gittiğini fakat bu durumun geçici olduğunu belirtti. Belediyenin oluşturduğu Sevgi evinin çok iyi bir şekilde çalıştığını belirten Başkan Bahçavan Evinde acından uyuyamayan biri varsa bunun vebalinin kendilerinde olduğunu bu sebeple ihtiyaç sahibi kişilere ölene kadar bakmayı kendilerine görev edindiklerini belirtti. Sevgi evinin 5 yıldızlı konfor verdiğine vurgu yapan Başkan Bahçavan bu hizmetlerin diğer ilçelere'de örnek olduğunu söyledi.

ÇOCUKLARI YİNE UNUTMADI

Konuşmaların ardından Mahalle Muhtarı Ramazan Çakar ile köyün sorunlarını görüşen Başkan Bahçavan çok önem verdiği çocukları da unutmadı. Çocuklara makam aracında getirdiği Oyuncakları bizzat dağıtan Başkan Bahçavan Mahalle sakinlerine gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederek buradan ayrıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dursunbey Akyayla'da Halk İftarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement