Dursunbey Danışma Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Dursunbey Danışma Toplantısı Yapıldı

Dursunbey Danışma Toplantısı Yapıldı

Dursunbey'de kamusal hizmetlerle ilgili bilgi alışverişinin yapıldığı danışma toplantısı gerçekleştirildi.

30.06.2014 09:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dursunbey'de kamusal hizmetlerle ilgili bilgi alışverişinin yapıldığı danışma toplantısı gerçekleştirildi.

Dursunbey'de önemli kararların alındığı Dursunbey Danışma ve Dayanışma Toplantılarının bir yenisi yapıldı. Dursunbey Danışma ve Dayanışma Toplantısına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Osman Sali, İlçe Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Dursunbey Devlet Hastanesi Başhekimi Haluk Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir, Danışma Dayanışma Kurulu yönetimi, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri katıldı. Dursunbey'de yapılan ve yapılacak olan Kamusal hizmetlerin görüşüldüğü toplantının ana gündeminde eğitim, yeni hastane ve sağlık konuları ile belediye hizmetleri ele alındı. Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar'ın başkanlık yaptığı toplantıda konuşmacılara 6 dakikalık süre verildi. Toplantı'da ilk olarak Dursunbey'deki eğitim istatistikleri ele alındı. Dursunbey Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir, okul durumu, derslik durumu, öğrenci sayısı, öğretmen sayısı, eksik öğretmen sayısı ve başarı durumları ile ilgili güncel istatistikleri katılımcılar ile paylaştı. Ayrıca Dursunbey'de eğitim kalitesinin artması için planladıkları projeleri de sıralayan Ümit Gökdemir, Üçeylül İlkokuluna yeni bir bina yapılması hususunda girişimlerin başladığını da söyledi.

Eğitim gündeminin ardından ise yeni Hastane ve sağlık konuları toplantının ikinci maddesi oldu. Bu konuda da Dursunbey Devlet Hastanesi Başhekimi Haluk Özdemir söz alarak katılımcılara çeşitli bilgiler sundu. Yeni hastanenin kısa bir süre sonra üstlenici firma tarafından teslim edileceğini belirten Haluk Özdemir, taşınma işlemlerinin de bu yıl içerisinde biteceği müjdesini verdi. Hastanenin oldukça modern bir yapıya sahip olduğuna vurgu yapan Özdemir, yeni hastanede vatandaşlara özel hastane konforunda hizmet vermeyi planladıklarını belirtti. Daha sonra mevcut hastanede ki durum ve doktor eksikleri hakkında bilgi eren Başhekim Özdemir, acil ihtiyacı hissedilen hekimler ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

Toplantıya verilen ilk aranın ardından ise ikinci oturumda Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan toplantıya başkanlık yaptı. Başkan Bahçavan toplantının üçüncü maddesi olan belediye çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. İlk olarak belediyenin sosyal projeleri hakkında bilgi veren Başkan Bahçavan, Sosyal Market, Sevgi Evi, Cenaze Hizmetleri, Ramazan Ayı çalışmaları gibi konularda açıklamalarda bulundu. Daha sonra ise Belediyenin fiziki çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Bahçavan, İlçe merkezi ve köylerde ki çalışmaları anlattı. Alt yapı çalışmaları ile ilgili yeni bir proje üstünde çalıştıklarını belirten Bahçavan özelikle ana caddelerde yaşanan sel sıkıntısının çözülmesi için bir çalışma başlattıklarını belirtti. Ayrıca Dursunbey ilçe merkezinin İçme suyu haritasının bu güne kadar oluşturulmadığına vurgu yapan Başkan Bahçavan bu konu da da bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Yeni Dursunbey Devlet hastanesinin giriş ve çıkışları içinde bir çalışma sürdürüldüğünü belirten başkan Bahçavan, daha bir çok konu da katılımcılara bilgi verdi.

Yaklaşık üç saat süren toplantıda son olarak söz alan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Osman Sali, Dursunbey Danışma ve Dayanışma toplantılarına çok önem verdiğini, bu tür toplantıları birçok ilçenin denediğini fakat başarılı olamadığını söyledi. Toplantıda alınan kararların uygulamaya geçirildiğini de belirten Ali Osman Sali, daha önceli toplantıların buna örnek olduğunu söyledi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dursunbey Danışma Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement