Dursunbey'in 41 Yıllık Yol Çilesi Bitti - Son Dakika
Yerel

Dursunbey'in 41 Yıllık Yol Çilesi Bitti

Dursunbey\'in 41 Yıllık Yol Çilesi Bitti

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde 41 yıldır aşılamayan Simav Grup Yolu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi ekiplerinin çalışmasıyla tamamlanıp asfaltlandıktan sonra araç trafiğine açıldı.

16.11.2015 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde 41 yıldır aşılamayan Simav Grup Yolu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi ekiplerinin çalışmasıyla tamamlanıp asfaltlandıktan sonra araç trafiğine açıldı. İlçe halkı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a ve Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan'a teşekkür ettiler.

Dursunbey'de uzun yıllar yılan hikayesine dönen, vatandaşların 41 yıldır çile çektiği Simav Grup Yolunun yapılmasını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan'a kırsal mahallelerdeki vatandaşlar ve muhtarlar yolu kapatarak teşekkür etti. 25 yerleşim yerini ilgilendiren Simav Grup Yolunun geçtiğimiz Haziran ayı içerisinde asfaltlanıp trafiğe açılması Dursunbeyliler tarafından büyük memnuniyetle karşılanmıştı. Simav ile Dursunbey arasında bulunan ve bu iki ilçeyi birbirine bağlayan yol 1974 yılından bu güne bölgede yaşayan vatandaşlar için en büyük sorundu. Yol çilesi sona eren vatandaşlar bir araya gelip Başkanlara teşekkür etmek için Simav Grup Yolunu kapattılar. 30 Mart seçimlerinde Büyükşehir olan Balıkesir'in Kurucu ve ilk Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Edip Uğur'un talimatıyla Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan'ın da girişimleriyle yaz aylarında asfalt çalışması başlatıldı. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi ekiplerinin yaklaşık bir ay süren çalışmaları sonucunda yolun büyük bölümü asfaltlanarak trafiğe açıldı.

Simav Grup yolu yaklaşık iki ay önce Karayolları tarafından Büyükşehir Belediyesi'nden devralındı. Aziziye Mahallesi yakınlarından geçen yolda toplanan yaklaşık 100 kişi yolu kapatıp, üzerinde "Simav Grup Yolumuza ve bölgemize yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı başta Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur ve Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan'a teşekkür ederiz" yazılı pankart açıp teşekkür ettiler.

Kırsal mahalle muhtarları, 41 yıldır büyük sorun olan ve ulaşımda aksaklıklara sebebiyet veren bu yolun yapımında emeği geçenlere teşekkür ettikten sonra yol hatırası olarak fotoğraf çekildiler. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dursunbey'in 41 Yıllık Yol Çilesi Bitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement