Dursunbey Organize Sanayi Bölgesine Kurumlar Olumlu Görüş Verdi - Son Dakika
Yerel

Dursunbey Organize Sanayi Bölgesine Kurumlar Olumlu Görüş Verdi

Dursunbey Organize Sanayi Bölgesine Kurumlar Olumlu Görüş Verdi

Dursunbey Belediyesi tarafından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına yapılan Organize Sanayi Bölgesi talebi sonrası sürecin yer seçim komisyonu toplantısı yapıldı.

23.06.2015 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dursunbey Belediyesi tarafından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına yapılan Organize Sanayi Bölgesi talebi sonrası sürecin yer seçim komisyonu toplantısı yapıldı. Toplantıda kurumlar olumlu görüş bildirirken sadece bir kurum incelemeleri tamamlayıp daha sonra görüş vermek için zaman istedi.

Dursunbey'de Karma Organize Sanayi bölgesi kurulması için yoğun çaba harcayan Dursunbey Belediyesi, bu süreç ile ilgili konuları başarı ile koordine etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda ilçeye gelen Bakanlık yetkilileri Akbaşlar Bölgesinde kurulacak olan OSB'yi yerinde incelemiş yetkililer yaptıkları etüt çalışmasında yer seçimi ile ilgili olumlu görüş bildirmişlerdi. Bu sürecin ardından geçtiğimiz hafta içinde yer ile ilişkili Resmi kurumlar arasında yer seçim komisyonu Organize Sanayi Bölgesi yer seçimi yönetmeliğinin 20'nci maddesine göre toplandı. Birçok bakanlığa ait yetkililerin katıldığı toplantının ilk etabı M. Akif Ersoy Kültür merkezinde yapılırken ikinci etap ise Akbaşlar bölgesinde planlanan OSB alanında yapıldı.

Toplantıya ev sahipliği yapan Dursunbey Belediyesi Etüd Proje Müdürü Nusret Ergin yaptığı açıklamada "İlçemizde 17.06.2015 tarihinde ilgili bakanlık temsilcilerinin katıldığı bir komisyon toplanmıştır. Yer Seçimi Yönetmeliği çerçevesinde toplanan bu komisyonun üyeleri OSB yapılması planlanan alanda arazi incelemelerinde bulunmuşlardır. Bu incelemeler neticesinde; Akbaşlar Mahallesi Mevki Balıkesir- Kütahya karayolu güzergahındaki 102 hektarlık sahanın karma OSB yeri olması ile ilgili görüşlerini olumlu yönde vermişlerdir. Komisyona katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ilgili parseller için Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında tarım dışı amaçla kullanım izninin alınması ile OSB yapılmasında sakınca bulunmadığı hususunda görüş bildirmişlerdir. Toplantıya UEDAŞ katılmamıştır. Toplantıya katılmayan kurum ve kuruluşlarda 30 gün içerisinde olumlu veya olumsuz görüşlerini Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğüne bildireceklerdir. Bu süre sonunda herhangi bir görüş bildirmeyen kurumun görüşü olumlu değerlendirilecektir. Mevzuat bu şekilde olmakla birlikte ilçemizde yapılan toplantıya davet edilen ve gelerek görüşünü vermeyen 1 kuruluş olmuştur. Buda sevindirici bir durumdur" dedi.

Sürecin devam ettiğini ve gelişmelerin sevindirici olduğunu belirten Nusret Ergin, yapılan özverili çalışmalar neticesinde, Dursunbey'de OSB'nin kurulmasının ilçeye büyük katkı sağlayacağını ve kendilerine her zman üst düzey destek veren ve OSB'nin kurulması için yoğun çaba harcayan Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan'a teşekkür ettiğini sözlerine ekledi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dursunbey Organize Sanayi Bölgesine Kurumlar Olumlu Görüş Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement