Düşen Mısır Uçağındaki Saldırıyı IŞİD Üstlendi! Kutlama da Yaptılar - Son Dakika
Güncel

Düşen Mısır Uçağındaki Saldırıyı IŞİD Üstlendi! Kutlama da Yaptılar

Fransa'nın başkenti Paris'ten Mısır'ın başkenti Kahire'ye sefer yapan EgyptAir uçağı, büyük ihtimalle bir bombanın patlatılmasıyla düşürüldü. IŞİD saldırıyı üstlenirken kutlama yaptı.

20.05.2016 07:47  Güncelleme: 08:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır Başbakanı Şerif İsmail "Her türlü ihtimal üzerinde duruyoruz" derken, Fransa'nın güvenlik kabinesi Cumhurbaşkanı François Hollande başkanlığında acil toplantı yaptı. Mısır Sivil Havacılık Kurumu Genel Müdürü Şerif Fathi de "Uçağın teknik bir arızadan çok terör saldırısı nedeniyle düşmesi daha büyük olasılık" diye konuştu.

ENKAZ UÇAĞA AİT DEĞİL'

Paris Charles de Gaulle Uluslararası Havalimanı'ndan önceki gece TSİ 00.09'da havalanan Airbus 320 tipi yolcu uçağı, gece 03.29 sularında radarda kayboldu. Uçağın radarda kaybolduğu sırada Akdeniz üzerinde, Mısır hava sahasında olduğu bildirildi.

Mısırlı havacılık yetkilileri, uçağın kaybolmadan önce herhangi bir acil durum bildirmediğini açıkladı. Açıklamanın ardından saatler süren bir arama çalışması başlatıldı. Mısır ve Yunanistan hava kuvvetlerinin yaptığı arama çalışmalarına, Türk Hava Kuvvetleri de destek verdi. Bölgedeki sivil ve askeri gemiler de uçağın son sinyal verdiği yerde arama çalışmalarına katıldı. Dün öğleden sonraya kadar süren arama çalışmalarında bir Yunan firkateyni, Girit Adası'nın 370 kilometre güneyinde suda yüzen bir plastik nesne buldu. Ardından bir enkaz tespit edildi. Ancak yapılan araştırmalar sonucunda Yunan otoriteler, bulunan enkazın herhangi bir havayoluna ait olmadığını açıkladı.

GİZEMLİ 4 DAKİKA

Fransız havacılık kazaları uzmanlarına göre, uçağın bir terör saldırısıyla düşürüldüğüne dair güçlü kanıtlar bulunuyor. Uçağın acil durum sinyali vermemesinin yanı sıra düşmeden önce 2 sert manevra yapması, bu kanıtlar arasında sayılıyor.

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos'un yaptığı açıklamaya göre, uçak düşmeden önce sola 90 derece döndü. Ardından hızla sağa 360 derece dönüş yaptı. Uçağın bu manevraları yaparken 11 bin metreden 4 bin 500 metreye hızla alçaldığı, son sinyalin ise 300 metre irtifada alındığı belirlendi. Fransız havacılık uzmanları, uçağın bu dönüşleri kontrol altında yapmasının imkânsız olduğunu ifade ediyor. AFP'ye konuşan bir Yunan havacılık kaynağı, pilotla son temasın uçak radardan kaybolmadan 4 dakika önce kurulduğunu söyledi. Eğer bir saldırı olduysa bu 4 dakika içinde gerçekleşteği öne sürüldü. Yunan Sivil Havacılık Şefi Constantino Litzerakos, "Kaptan Pilot Tarek Wahabi, Atina üzerinde yerel kontrol merkezi ile irtibata geçti. Problem yoktu, hatta görevliye Yunanca teşekkür etti" dedi.

'RAKKA'DA KUTLAMA'

IŞİD'in medya sözcülüğünü üstlenen Amaq haber Ajansı, Twitter üzerinden saldırıyı üstlendiklerini duyurdu. "Mücahitler, EgyptAir uçağına Paris'te bomba yerleştirdi" ifadesini yayınlayan Amaq, "saldırıda elde edilen başarının" Rakka'da sevinçle karşılandığını belirtti.

Bomba iddiaları kanıtlanırsa, Mısır son 1 yılda havada 2'nci kez terör saldırısına uğramış olacak. 31 Ocak 2015'te Şarm el-Şeyh-St. Petersburg seferini yapan Rus Metrojet uçağı, havada infilak etmiş ve 244 yolcu ve mürettebattan kurtulan olmamıştı. Saldırıyı IŞİD'in Sina kolu üstlenmişti.

SAATLER ÖNCE UYARMIŞTI

Fransa İç Güvenlik Genel Müdürü Patrick Calvar, ülkesindeki olası bir terör saldırısına karşı uçak düşmeden birkaç saat önce iç güvenlik konusundaki bir toplantıda konuştu. IŞİD'in yeni bir saldırı hazırlığında olduğunu bildiklerini söyleyen Calvar, örgütün Suriye ve Irak'taki yabancı savaşçılarını kullanarak böyle bir plan yaptığını dile getirdi.

EgyptAir uçağının terör saldırısı sonucu düşürüldüğü ihtimalinin güçlenmesi üzerine, dünyanın en yoğun havaalanlarından biri olan Paris Charles de Gaulle'ün güvenliği mercek altına alındı. Le Figaro'ya göre, uçağın düştüğünün haber alınmasının hemen ardından Fransız savcılar havaalanının güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Mısır uçağının bagajlarını yükleyen personel de sorgudan geçirildi. Ayrıca geçen yıl 65 milyon yolcunun kullandığı havaalanının güvenlik süreçlerinde açık olup olmadığı konusunda soruşturma başlatıldı. Times gazetesi, 2015'te yayımladığı bir haberde, Chales de Gaulle'deki 86 bin çalışanın 57'sinin terör izleme listesinde bulunduğunu yazmıştı.

PAZAR GÜNÜ İSTANBUL''DAYDI

Mısır Havayolları'nın Paris- Kahire seferini yaparken düşen Airbus 320 tipi uçağının, 15 Mayıs Pazar tarihinde İstanbul-Kahire karşılıklı seferini gerçekleştirdiği ortaya çıktı. 1932'de kurulan 80 uçaklı bir filoya sahip EgyptAir, geçmişte çok sayıda kaza, kaçırma ve hatta havada intihar vakası yaşamıştı. Kanıtlanırsa Mısırlı havayolu şirketi, bir terör saldırısı da yaşamış olacak.

(Kaynak: HABERTÜRK)

Düşen Mısır Uçağındaki Saldırıyı IŞİD Üstlendi! Kutlama da Yaptılar

Son Dakika Güncel Düşen Mısır Uçağındaki Saldırıyı IŞİD Üstlendi! Kutlama da Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • CAVUSCELİK: ışıd = ingiliz + israil + amarika nın çocuğu neye israile saldırmıyor 1 0 Yanıtla
  • Alanya Belediyesi'nin 1 Milyar TL Borcu Ortaya Çıktı
    22:15 Alanya Belediyesi'nin 1 Milyar TL Borcu Ortaya Çıktı

    Alanya Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında CHP'den seçilen Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, belediyenin borç listesini ve aylık gelir gider dengesini ana binaya astı. Listeye göre Alanya Belediyesi'nin toplamda 1 milyar 122 milyon 258 bin 556 TL borcu bulunuyor.

  • Manisa Sarıgöl'de Trafik Kazası: 1 Yaralı
    22:14 Manisa Sarıgöl'de Trafik Kazası: 1 Yaralı

    Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, motosiklet ile araç çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü yaralandı ve hastaneye sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Büyükçekmece'de Otomobil Gölde Uçtu, Sürücü Hayatını Kaybetti
    22:11 Büyükçekmece'de Otomobil Gölde Uçtu, Sürücü Hayatını Kaybetti

    Büyükçekmece'de seyir halindeki bir otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu göle uçtu. Kazada ağır yaralanan sürücü, hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olay yerine sevk edilen ekipler, gölde ve araçta başka birinin olup olmadığını kontrol etmek için arama çalışması yaptı. Polis ekipleri ise olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • İzmir Torbalı'da Anne Kedinin Yavrusunu Kurtarma Operasyonu
    22:11 İzmir Torbalı'da Anne Kedinin Yavrusunu Kurtarma Operasyonu

    İzmir Torbalı'da bir anne kedi, yavrusunun kuyuya düşmesi üzerine miyavlayarak bina sakinlerinden yardım istedi. Kadınlar tarafından düzenlenen kurtarma operasyonunda yavru kedi kurtarıldı ve anne kedi olay yerinden bir an olsun ayrılmadı. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • Konya'da Otomobil Kanala Düştü, Sürücü Hayatını Kaybetti
    22:11 Konya'da Otomobil Kanala Düştü, Sürücü Hayatını Kaybetti

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir otomobil kanala düştü ve sürücü olay yerinde hayatını kaybetti. Yaşar Konur (79) idaresindeki otomobil, yoldan çıkarak önce durağa çarptı ve ardından kanala düştü. Olay yerine sağlık, trafik ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralanan sürücü, hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Değişti
    22:11 Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Değişti

    Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mukaddes Kılınç'ın görevden ayrılmasının ardından yerine Karaman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Çakır atandı.

  • TFF, 9 Süper Lig kulübünü disipline sevk etti
    22:08 TFF, 9 Süper Lig kulübünü disipline sevk etti

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş dahil olmak üzere 9 Süper Lig kulübünü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti. Sevk edilen takımlar arasında talimatlara aykırı hareket, saha olayları ve çirkin tezahürat gibi nedenler bulunuyor.

  • Konya'nın Beyşehir ilçesinde kanala düşen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti
    22:08 Konya'nın Beyşehir ilçesinde kanala düşen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

    Kaza, Beyşehir-Konya kara yolunun Göçü Mahallesi yol ayrımında meydana geldi. Beyşehir yönüne giden Yaşar Konur'un (79) kullandığı 35 AL 6362 plakalı otomobil, yol kenarındaki durağa çarptıktan sonra kanala düştü. Kazada yaralanan sürücü, kaldırıldığı Beyşehir Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

  • Beyoğlu Belediyesi Karaköy Sahilinde Kısıtlamaları Kaldırdı
    21:59 Beyoğlu Belediyesi Karaköy Sahilinde Kısıtlamaları Kaldırdı

    Beyoğlu Belediyesi, Karaköy sahilinde kıyının kamu kullanımına kapatılmasına neden olan prefabrik kulübeyi ve sahili sınırlandıran çitleri kaldırdı. Belediye, kent estetiği ve sahil şeridi bütünlüğü göz önünde bulundurarak, çalışmaya müdahale etti ve sahil şeridini vatandaşın kullanımına yeniden açtı.


Advertisement