Düşler Akademisi'nde Gönüllü Oldular - Son Dakika
Yerel

Düşler Akademisi'nde Gönüllü Oldular

Düşler Akademisi\'nde Gönüllü Oldular

Vodafone'un, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ile yürüttüğü "Düşler Akademisi Projesi", engelli bireylerin hayata katılımını artırmayı amaçlıyor.

30.08.2014 13:52  Güncelleme: 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) Başkanı Ercan Tutal, dünyanın her yerinden gönüllülerin Düşler Akademisi'nde görev almak istediğini belirterek, "Gönüllüler artık Düşler Akademisi'ni cazibe merkezi olarak görüyorlar" dedi.

Tutal, Düşler Akademisi Kaş Merkezi'nde AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 ay önce merkezin açılışını yaparak önemli bir uygulamaya imza attıklarını söyledi.

Akademinin engelli bireylerin hayata katılımını artırmak ve hayallerini gerçekleştirmelerine destek olmak amacıyla 20 dönümlük arazide kurulduğunu belirten Tutal, merkezde, yılda bin engelliye eğitim, sanat, spor ve rekreasyon alanlarında hizmet verildiğini kaydetti.

Tutal, merkezin hizmette olduğu iki ayda, Türkiye'nin değişik bölgelerinden onlarca engelli vatandaşı Kaş'ta ücretsiz ağırladıklarını anlatarak, şöyle konuştu:

"Dünyanın her yerinden gönüllü olarak Düşler Akademisi'nde görev almak isteyen gençler buraya gelmeye başladı. Geçen hafta burada Japonya, Güney Kore, ABD, İtalya ve Fransa'dan 35 yabancı gönüllümüz vardı. Gönüllüler artık Düşler Akademisi'ni cazibe merkezi olarak görüyorlar. Öğrenciler burada staj yapıyorlar ya da buranın kariyer yolculuklarında önemli bir adım olduğunu düşünüyorlar. Gönüllüler buraya tanımadıkları kişilere yardım etmek için geliyorlar."

Şirketler de ilgi gösteriyor

Düşler Akademisi'nin özel sektörün de ilgi gösterdiği bir yer olmaya başladığını ifade eden Tutal, şirketlerin sosyal sorumluluk toplantılarını akademinin Kaş tesisinde yapmaya başladıklarını belirtti.

Tutal, akademide öğrencileri 15-20 kişilik gruplar halinde ağırladıklarını ve gönüllülerin öğrencilere ev sahipliği yaptığını belirtti. Kaş'ta yaşayan gençlerin de akademideki faaliyetlere katılabildiğini anlatan Tutal, şöyle konuştu:

"Akademide at çiftliğimiz var ve engelli vatandaşlar ve bu bölgede yaşayan gençler, burada binicilik ve su sporlarına çok ilgi duyuyor. Burada yüzme ve dalış eğitimleri de veriyoruz. Yüksek parkur çok ilgi duyulan alanlardan biri. Bunların dışında engelli öğrencilerimiz kütüphanede birlikte vakit geçiriyorlar. Gençler burada voleybol oynuyorlar, bisiklet takımında, okuma kulübünde ve diğer sosyal faaliyetlerde yer alıyorlar. Burası hem bölgenin kalkınmasıyla ilgili yürüten bir kurum haline geldi hem de Türkiye'de artık sürdürülebilir turizm açısından engelsiz bir yaşam mümkün mü sorusuna cevap veren bir merkez olduğunu düşünüyorum." - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Düşler Akademisi'nde Gönüllü Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement