Düşürülen Rus Uçağı Nedeniyle Futbol Takımları Rezervasyonlarını İptal Ediyor - Son Dakika
Spor

Düşürülen Rus Uçağı Nedeniyle Futbol Takımları Rezervasyonlarını İptal Ediyor

Düşürülen Rus Uçağı Nedeniyle Futbol Takımları Rezervasyonlarını İptal Ediyor

Büyük çoğunluğunu Rus takımlarının oluşturduğu, devre arası kampı için Antalya'ya gelen kulüpler, düşürülen uçak nedeniyle organizasyonlarını iptal ediyor. Zarar en az 70 milyon euro.

25.11.2015 15:51  Güncelleme: 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıllardır devre arası kampı için Antalya'ya gelen Rus Ligi ile bazı ülke takımlarının rezervasyonlarını iptal ettikleri öğrenildi. Gerekçesi ise Türkiye'nin, sınır ihlali yapan bir Rus uçağını düşürmesi.

TÜRKİYE 2014 YILINDA FUTBOL KAMPLARINDAN 100 MİLYON EURO GELİR ELDE ETMİŞTİ

Dünya'nın birçok ülkesinden ve özellikle Rusya ligi futbol takımlarının, kış kampı için tercih ettikleri Antalya'nın Belek, Kundu, Kemer, Alanya, Manavgat ilçelerindeki turizm merkezlerinde rezervasyonlarda iptal paniği yaşanıyor. Antalya bölgesi sadece 2013 yılında 1300 kamptan 50 milyon euro, 2014 yılı ocak ve nisan ayları döneminde ise, 2500 kamptan yaklaşık 100 milyon euro civarında gelir elde etmişti.

YAŞANAN KRİZ NEDENİYLE TÜRKİYE'NİN SPOR GELİRİNİN %70'İNİ KAYBETMESİ BEKLENİYOR

2015 yılında bu sayının artması beklenirken yaşanan uçak, helikopter ve sınır hareketliliğinden dolayı Türkiye'nin spor kamplarından kaybının %70 olması bekleniyor. Spor kulüplerinin kamp için Antalya'yı tercih etmesi, turizmde 'ölü' sezon olarak bilinen kış döneminin Antalya'yı ekonomik olarak hareketlendiriyordu. Almanya, Bulgaristan, Yunanistan, Çin, Güney Kore, Japonya, Kanada, Güney Afrika, Arjantin, Brezilya, Polonya, Norveç ve birçok ülkenin yanında özellikle Rusya'dan gelen takımlardan 2500 kamp konaklaması yapılıyordu.

SPOR TURİZM DERNEĞİ BAŞKANI TURGUT: "KAYBIMIZIN % 70 OLMASINI BEKLİYORUZ

Bu kampların %50'sini Rus kulüplerinin oluşturduğunu belirten Antalya Spor Turizmi Derneği Başkanı Ferit Turgut, "Yaşanan politik sıkıntıdan dolayı, %70 kaybımız olmasını bekliyoruz." dedi.

Ocak ve nisan aylarında özellikle Rus takımlarının daha uzun süre ile Antalya bölgesinde kaldığını belirten Turgut, konu ile ilgili DHA'ye şu açıklamalarda bulundu:

"Maalesef dün ve bugün bazı rezervasyonların iptali başladı. 2014 yılında 100 milyon gelir gibi bir rakama ulaşmıştık. Bu yıl artmasını beklerken yaşananlardan dolayı iptaller birçok ülkelerden ve özellikle Rus takımlarından başladı. Sanırım, spor gelirimiz bu yıl %70 gibi bir rakamla, %30'larda veya daha da altına düşebilir." diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Düşürülen Rus Uçağı Nedeniyle Futbol Takımları Rezervasyonlarını İptal Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • tatvan : recepte para çok işid petrolü akıyor zararınızı karşılar 10 11 Yanıtla
  • tunç06: hesabsız iiler bakalım ne boyuta gelcek......vurmakla kırmakla bu asırda ..... 5 5 Yanıtla
  • Mehmet: Defolun Ruslar 5 5 Yanıtla
  • mardinliyiz: batar tc işalah amin 1 7 Yanıtla
  • ali: çokda tın önce vatan. 1 6 Yanıtla
  • Çokta tınnnn: iyi olmuş yerli turistlerine kazık atmazlar artık 6 0 Yanıtla
  • Varto: Artık deıslıler ve nusracılar gelır zararınızı karsılar 5 1 Yanıtla
  • Suiss: Simdi Kara Salvarli Turistler dolar eyi göz banyosu yaparsiniz ;))) 4 1 Yanıtla
  • aci gercek: Haftaya unutulur... 5 0 Yanıtla
  • ANTİ AKP: SAĞ KANATTA RANTİYECİ SİYONİST İLLUMİNATİ AMERİKA VE İSRAİL İN ORTADOĞU VE BÜYÜK İSRAİL PROJESİ SOL KANATTA RUSYA DAHA ÖNCEKİ YAZILARIMDA ZİKRETTİĞİM GİBİ RANTİYECİLERİN ASIL AMACI KİŞİLER İNSANLAR VE TOPLULUKLAR DEĞİLDİR ASIL OLAN GAYE VE AMAÇLARI TÜRKİYE VE ORTADOĞUNUN YERALTI VE YERÜSTÜ KAYNAKLARINI ELLERİNE GEÇİRİP DÜNYAYA HÜKMETMEK OLACAKTIR İLLUMİNATİ YÖNETİM SİSTEMİ... 3 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement