Duygun Yarsuvat: Galatasaray'da Çalışmak Çok Keyifli - Son Dakika
Spor

Duygun Yarsuvat: Galatasaray'da Çalışmak Çok Keyifli

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, geçici bir süre için göreve geldiklerini ve şu ana kadar başarılı bir şekilde çalışmalarını yürüttüklerini söyledi.

19.03.2015 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarı-kırmızılı kulübün, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilen mart ayı olağan divan kurulu toplantısında konuşan Yarsuvat, kulüpte baskın seçim olmasın diye göreve geldiklerini vurgulayarak, "Biz geçici bir süre için bu görevi aldık. Baskın bir seçim olmasın diye bu göreve geldik. Gördüğünüz gibi buraya kadar başarıyla geldik. Baskın seçim olmayacak. Galatasaray içinden 6-7 aday çıktı, bu arkadaşlarımızdan birisi yarışı kazanacak. Demek ki Galatasaray kaçılacak bir kurum değil. Mali ve sportif durumu bütün açıklığıyla size sunduk. Bilinen her şeyi size naklettik" ifadelerini kullandı.

Kulüpler için sportif başarının en önemli konu olduğunu anlatan Duygun Yarsuvat, "Bütün zorluklara rağmen bu konuda da başarılı olduk. Geçen hafta içinde sporcularımıza büyük oranda ödeme yaptık, aşağı yukarı 32 milyon lira dağıttık. Dolayısıyla mayıs ayında yönetime gelecek kişilere büyük bir yük bırakmamış oluyoruz" diye konuştu.

Yarsuvat, hedeflenen başarılara göre bütçe yapılması gerektiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Eğer dar bir bütçeye yola çıkıyorsanız,  o zaman başarı beklemeyin. Orta seviyede spor sonuçları bekleyin. Şampiyonluk beklemezseniz, 5'inci, 6'nca olabilirsiniz. Galatasaray böyle bir şeyi istiyorsa, onu yapın. Bunu hem seçilecek hem de gelecek olanlara söylüyorum. Biz muhafazakar bir bütçe yaptık. Dolasıyla karar vermek gelecek olan arkadaşlara ait bir husus. Galatasaray'da çalışmak çok keyifli ve insanı mutlu yapan bir uğraşıdır. Birçok arkadaşın bu mutluluğu tatmasını isterim."

Beşiktaş'ın başarılı olmasını isterim

Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Yarsuvat, UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'ın bu akşam Club Brugge ile yapacağı karşılaşmayla ilgili bir soru üzerine, "Ben sadece kendi oyuncularımla, kulübümle ilgilenirim. Diğer takımlarla ilgilenmem ama hepsine başarılar dilerim. Özellikle Beşiktaş uluslararası alanda top koşturduğu için başarılı olmasını isterim. Çünkü onun başarısı demek ülke puanının artması demek. Ülke puanın artması demek de benim takımımın faydası demek. Çünkü sonuçta ipi göğüsleyecek takım biziz" değerlendirmesinde bulundu.

Duygun Yarsuvat, Spor Toto Süper Lig'de son iki haftada yaşadıkları puan kayıpları hatırlatılarak, bu hafta Kasımpaşa ile oynayacakları karşılaşmayla ilgili soruyu, "Mağlubiyeti düşünmüyoruz ama bu futbol her şey olabilir" şeklinde yanıtladı.

Yarsuvat, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'na yönelik eleştirilerle ilgili olarak da "Hamza hoca, Duygun ya da başkası bir hata yapabilir. Bu o kadar önemli değil. Eleştirmek herkesin fıtratında var" ifadelerini kullandı.

Divan Kurulu başkanlığı seçimi için renk tespiti yapıldı

Toplantının sonunda, Galatasaray Kulübü'nün 8 Nisan Çarşamba günü yapılacak divan kurulu seçiminde başkanlığa aday olanların oy pusulalarındaki renklerin tespiti yapıldı.

Yeniden aday olan mevcut başkan İrfan Aktar kırmızı, Türker Arslan ise sarı rengi seçti.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Duygun Yarsuvat: Galatasaray'da Çalışmak Çok Keyifli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement