"Duymayan Kalmasın" - Son Dakika
Yerel

"Duymayan Kalmasın"

"Duymayan Kalmasın"

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2012 yılı finansal destek programında yer alan, "Duymayan Kalmasın Projesi" Balıkesir'de yetiştirme yurdunda kalan gençlerin yeteneklerini ortaya çıkardı.

08.01.2013 19:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2012 yılı finansal destek programında yer alan, "Duymayan Kalmasın Projesi" Balıkesir'de yetiştirme yurdunda kalan gençlerin yeteneklerini ortaya çıkardı. Proje kapsamında web tasarım kursu eğitimi alan 10 genç, "www.duymayankalmasin.org" sitesini tasarladı.

Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Sürdürülebilir Gelişim Derneği ve Balıkesir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ortaklığıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2012 yılı finansal destek programı kapsamında faaliyetlerine başlayan proje kapsamında Balıkesir'deki yetiştirme yurdunda kalan gençler aldıkları eğitimin sonunda düzenlenen tören ile sertifikalarına kavuştu. Vali Ahmet Turhan'ın katıldığı törende renkli görüntüler yaşandı. "Duymayan Kalmasın" projesinin Balıkesir'deki uygulamasında eğitim alan 10 genç için Gençlik Merkezinde sertifika töreni düzenlendi. Törene; Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Vali Yardımcısı Kamil Sağlam, Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Yalım, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan ve Sürdürülebilir Gelişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Onur Ongun katıldı. Açılış konuşmasını yapan Sürdürülebilir Gelişim Derneği Başkanı Onur Ongun, "Hayallerimizi ve hedeflerimizi gençlerimiz için en iyi yaşatmak adına kurguluyor, azim ve kararlılıkla, bıkmadan, usanmadan, yeni bilgi ve beceriler kazanmak, kazandırmak için ilk günkü heyecanla çalışıyoruz. 2023 vizyonunda dünyanın ilk 10 ülkesinden biri olmayı hedefleyen Türkiye'nin kıymetli bir parçası olacak birliktelikleri biz diyebilmenin gururu ile harmanlamak istiyoruz" dedi. Duymayan Kalmasın Projesinin, Balıkesir'den sosyal ağlar vasıtası ile internetin ve teknolojinin dünyayı parmakların ucuna getirdiği bu ortamda kararlı adımlarla tüm dünyaya açılan bir pencere olacağını ifade eden Ongun, "Bir genç değişir, dünya değişir, felsefesiyle çıktığımız bu yolda

Milli, manevi değerlerine bağlı, ahlak değerleri yüksek milletini seven, insanına saygı duyan bir nesil için var gücüyle çalışmayı amaç edinenlere, hedeflerini ileriye taşımanın, bu güne kadar gıptayla bakılan faaliyetlerin çok daha ötesini gerçekleştirmenin peşinde olanlara, küçük adımlarla, büyük değerler yaratmayı bilenlere, atfettiğimiz çalışmaları hayata geçirmeye gayret ediyoruz" şeklinde konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan eğitim alan gençlerden övgüyle bahsetti. Aslan, "Bu gençlerimiz hava soğuk da olsa, yağışlı da olsa yetiştirme yurdundan çıktılar buraya geldiler, burada eğitim aldılar. Özellikle bu proje bu gençlerden çıktı. Biz geçen sene Seyyah projesi yapmıştık. 1400 öğrencimizi 4 tane ilimizi götürdük. Bunlar İstanbul, Edirne, Bolu ve

Konya idi. Duyurularımızı önceden yapmamıza rağmen ne yazık ki ilk kafile otobüslerimizi dolduramadık. Fakat geziye gidip gelen çocuklar arkadaşlarıyla geziyi paylaştığında bize gelen başvurular çığ gibi büyüdü.

Biz de anladık ki biz faaliyetlerimizi yeteri kadar duyuramamışık. İşte şimdi bu projenin ortaya çıkış nedeni bu. Projelerimiz daha devam edecek, bunun ikinci aşaması da var. 10 gencimiz daha onlara katılarak tanıtım alanında eğitim alacaklar ve böylece Balıkesir'de yapılan bütün faaliyetleri herkese duyuracağız. Bu gençlerimiz ileride büyük firmalar için aranan elemanlar olacak" dedi.

VALİ'DEN DAİRE MÜDÜRLERİNE 'BİLGİ' ÜLTİMATOMU

Törende son olarak konuşan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan sözlerinin başında soğuk hava ve kar yağışını değerlendirdi. Vali Turhan, "Dışarıda kar ve soğuk var. Ama biz bunu olumsuzluk olarak düşünüyoruz, halbuki kışın durumu budur. Hatta okullar tatil olur mu diye bekleyenler oldu ama çocuklarımız hayatın zorluklarını da görmesi lazım" dedi. Gençlerin kendileri için büyün değer taşıdığını ifade eden Vali Turhan, "Bizim ülkemizde petrol yok, doğalgaz yok. Fakat dünyanın en güzel coğrafyasına ve genç bir nüfusa sahibiz. Gençlerimizin yetişmesinde her kurum üzerine düşen vazifeyi yerine getirmeli. Bu tür projelere gönül veren herkesin bizler için ayrı bir yeri oluyor. O yüzden bu projeyi gerçekleştiren herkese gönülden teşekkür ediyorum. Bizim için 1 kişi bile önemlidir. Bir genç arkadaşımız bile belki ileride dünyanın kaderini değiştirebilir. Her gence adeta bir dünya gibi bakmalıyız. Çocuklarımıza güven hissi veren sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler yapmalıyız. Balıkesir Valililiği için bu tür projelere önem veriyoruz. Bir kişi de olsa benim için değerlidir. Yeter ki burada özveri ve samimiyet olsun" diye konuştu.

Balıkesir'in avantajlarının çok olduğunu ve dünyanın en güzel yerinin Balıkesir olduğunu söyleyen Vali Ahmet Turhan, Balıkesir'deki daire müdürlerinin şanslı olduklarını kaydetti. Daire müdürlerinin basın ile

iletişim ve basına bilgi verme konularında yetersiz olduklarını belirten Vali Turhan, bunun düzeltilmesi gerektiğini, Vali olarak tüm daire müdürlerine gerekli bilgilerin verilmesi hususunda izin ve talimat verdiğini bildirdi. Daire müdürlerine bu konuda bir ültimatom gönderen Vali Ahmet Turhan, "Daire müdürlerimiz için Balıkesir güzel bir il. İyi bir basınımız var. Ama iletişimde sesimizi duyuramıyorsak biz de bir sorun var. Hiçbir daire müdürümüz 'Kusura bakmayın bilgi veremem. Valinin izni gerekiyor' gibi bir mazeret üretemez.

Kendi alanıyla ilgili halkı bilgilendirmesi, açıklama yapması yetkisi var. Bu yetkiyi ben veriyorum" dedi.

GENÇLERE EİNSTEİN ÖĞÜDÜ

Türkiye'nin 2023 vizyonunda dünyadaki ilk 10 ekonomiye gireceğini ifade eden Vali Turhan, "Bunu kim yapacak arkadaşlar? Bunu gençler yapacak. Bu gençleri bu donanımla donatmalıyız. Karate yapan gencimiz 'Ben Olimpiyat Şampiyonu olmalıyım' demeli. Voleybol oynayan gencimiz 'Ben milli takımda oynamalıyım' demeli. Einstain'in güzel bir sözü var 'Hayal bilgiden daha değerlidir'. Demek ki hayal olmazsa büyüyemezsiniz, gelişemezsiniz. Biz sizlerle gurur duyuyoruz ve her zaman yanınızdayız" sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Törendeki konuşmaların ardından; Ayşenur Demirbaş, Asiye Karakuş, Sema Karakuş, Didem Çelik, Umut Arslan, Onur Kıvan, Ferdi Çam, Metehan Taş, Batuhan Nazilli ve Oğulcan Bal'a Vali Ahmet Turhan tarafından sertifikaları verildi.

Sertifika alan gençler de Vali Ahmet Turhan'a forma ve çiçek hediye etti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Duymayan Kalmasın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement