Düzce Bağdat Caddesi'ndeki Tecavüze Gece Protestosu - Son Dakika
Güncel

Düzce Bağdat Caddesi'ndeki Tecavüze Gece Protestosu

Düzce Bağdat Caddesi\'ndeki Tecavüze Gece Protestosu

Bağdat Caddesi'ndeki tecavüze gece protestosu Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Bağdat Caddesi'nde gece 03.00 sıralarında 19 yaşındaki üniversite öğrecnisi E.F.B.'nin cinsel saldırıya uğramasını ve kız için sosyal medyada yapılan, 'O saatte orada ne işi varmış?

28.01.2016 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağdat Caddesi'ndeki tecavüze gece protestosu

Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Bağdat Caddesi'nde gece 03.00 sıralarında 19 yaşındaki üniversite öğrecnisi E.F.B.'nin cinsel saldırıya uğramasını ve kız için sosyal medyada yapılan, 'O saatte orada ne işi varmış?' şeklindeki paylaşımları, gece 02.30'da sokağa çıkarak protesto etti.

Gece 02.30'dan itibaren yarım saat Düzce'nin sokaklarında gezen 6 kadın, İstanbul'un Kadıköy İlçesi Bağdat Caddesi'nde servis şoförü Cengiz A.'nın üniversiteli kıza cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanmasından sonra sosyal medyada kızın gece dışarıya çıkmasına yönelik eleştirilere tepki gösterdi. Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen, sokaklarda kadınların hep olacağını belirterek, şöyle konuştu: "Gecenin bu saatinde dışarıya çıkmak bizim de özgürlüğümüz. Bu sokaklarda bizler de varız. Kadınlar hep olacaktır. Bu kadınlara yapılan taciz, tecavüz ve öldürmeyi şiddetle kınıyoruz. Bu kabul edilebilir bir olay değil. Bu bir insanlık suçudur. 'Ben erkeğim gezerim, sen kadınsın evde oturacaksın' diyen bir anlayışın olmaması gerektiğini vurgulamak için buradayız. Ben işime gidiyor olabilirim, herhangi bir yere gidiyor olabilirim, eğlenceye gidiyor olabilirim. Ama bu benim öldürülmeme, ya da tecavüze uğramama bir neden olamaz. Bunu şiddetle kınıyoruz."

Bağdat Caddesi'nde genç kıza yapılan saldırıdan sonra sosyal medyadaki paylaşımları okuduğunu belirten Dikmen, "İnsanlığımdan utandım. Özgür düşüncenin, özgür yaşamanın suç sayıldığı ikinci bir memleket daha yoktur. Biz özgür doğduk, özgür öleceğiz. Kimse, 'Bu saatte burada mısın, o saatte orada mısın' diye sorgulama hakkında sahip değil. Ben ne yaptığını bilen bir insanım, o küçücük kız da ne yaptığını bilen bir insan, Özgecan da ne yaptığını bilen bir insandı. Ama bunlara bunları yapanlar ne yaptığını bilmeyenler insanlar. Bunların eğitilmesi ve gerekli cezaların aldırılması konusunda uyarıda bulunuyoruz" dedi.

Açıklamaların ardından kadınlar bir süre daha Düzce'nin sokaklarında gezerek evlerine gitti.

GÖRÜNTÜ DÖKMÜ

--------------------

-Kadın grubun gece sokaklarda yürümesi

-Ulviye Dikmen açıklama

-Diğer kadınlarla röp.

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)

==================

===============

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Düzce Bağdat Caddesi'ndeki Tecavüze Gece Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement