Düzce Belediye Meclisinden Önemli Kararlar - Son Dakika
Yerel

Düzce Belediye Meclisinden Önemli Kararlar

Düzce Belediye Meclisinden Önemli Kararlar

Düzce Belediye Meclisi, Ekim ayı ilk birleşimini Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş başkanlığında gerçekleştirdi.

14.10.2014 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Belediye Meclisi, Ekim ayı ilk birleşimini Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş başkanlığında gerçekleştirdi. 10 gündem maddesiyle gerçekleşen toplantıda Belediye Meclisi önemli kararlara imza attı.

Düzce Belediye Meclisi, Düzce Belediyesi Toplantı Salonu'nda Ekim ayı ilk birleşimini gerçekleştirdi.

Toplantının birinci gündem maddesinde Belediye Encümeninin 2015 - 2019 Stratejik Plan Taslağı üzerine gerçekleştirdiği çalışmalar meclise taşındı. Belediye Encümenine sunulan 2015 - 2019 Stratejik Plan Taslağı encümen tarafından aynen kabul edildi ve toplantıda 2015 - 2019 Stratejik Plan Taslağı'nın Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilmesine oy birliğiyle karar verildi.

İkinci maddede 27 İmar Planı Tadilat Talebi oy birliğiyle İmar Komisyonuna havale edildi.

Toplantının üçüncü gündem maddesinde ise 30 Eylül tarihinde gerçekleşen Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısından meclis gündemine taşınan 23 madde ele alındı. Belediye Meclisi, Kent Konseyi'nden gelen talepleri görüşmek üzere 5 kişilik bir komisyon oluşturulmasına oy birliğiyle karar verdi. Komisyona Gönül Asuk, Kadir Badur, Nesrin Erkahraman, Hasan Gündem ve Eyüp Topçu seçildi.

10 MİLYON LİRA SU ALACAĞI VAR

Dördüncü gündem maddesinde yer alan Elektronik Su Sayaç Sistemi ile ilgili olarak Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Belediyenin yaklaşık 10 milyon liralık bir su alacağı olduğuna dikkat çekti ve konuyla ilgili ön ödemeli sistem oluşturmak üzere harekete geçilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Belediye Meclisi ise konunun oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilmesine karar verdi.

Ardından Düzce için önemli bir yatırım olan Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin kiralanması ile ilgili gündem maddesi görüşüldü. Terminal İşletmesinin Kiralanması için kurulan özel komisyon, çevre illerde gerçekleştirdiği incelemeleri meclise taşıdı ve Belediye Meclisi, konunun oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilmesine karar verdi.

MURAT CAYMAZ BAŞKAN YARDIMCISI

Toplantının sekizinci maddesinde ise Belediye Meclisine üst yönetici kadrolarına dair yapılan atamalarla ilgili bilgi verildi. Belediye Başkan Yardımcılığı görevine Murat Caymaz atanırken Veteriner Müdürlüğü görevine ise vekaleten Ersin Ar getirildi.

Dokuzuncu gündem maddesinde Krempark AVM ile Düzce Belediyesi arasındaki hukuki süreci yürütmek üzere meclis tarafından Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'e oy birliğiyle yetki verildi.

Başkan Keleş, Belediye Meclisi'ne "Sizlere Düzce'nin malını yeniden Düzceliye iade etme fırsatı çıktı" sözleriyle seslenerek konunun Düzce için önemli olduğuna vurgu yaptı.

KERVAN KAVŞAĞINA HAMİT ŞERİFOĞLU'NUN İSMİ VERİLDİ

Toplantının son maddesinde ise Kervan Köprülü Kavşağı'na isim belirlendi.

Kervan Köprülü Kavşağı'na alandaki çalışmalara önemli katkılarda bulunan Hamit Şerifoğlu'nun adı verildi. Başkan Keleş, "bundan sonraki çalışmalara vatandaşlarımızı teşvik etmek adına önemli bir karar aldık" dedi ve Hamit Şerifoğlu'nu Perşembe günü gerçekleşecek olan bir sonraki birleşime davet etti. Toplantı, bir sonraki birleşimin 16 Ekim 2014 Perşembe günü saat 19.00'da gerçekleşmesine karar verilerek son buldu. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce Belediye Meclisinden Önemli Kararlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement