Düzce'de 19 Mayıs Coşku İçinde Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Düzce'de 19 Mayıs Coşku İçinde Kutlandı

Düzce\'de 19 Mayıs Coşku İçinde Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Düzce’de iki ayrı resmi tören ile kutlandı.

19.05.2015 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Düzce'de iki ayrı resmi tören ile kutlandı.

Düzce'de ilk tören Anıtpark Meydanında gerçekleştirildi. Törende çelenk sunulmasının ardından Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Buradaki törenin ardından 18 Temmuz Spor Salonu'nda ikinci tören düzenlendi. Törene Düzce Valisi Ali Fidan, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Jandarma Komutanı Ramazan Akça, daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Törenlerin açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzulalh Dereci, "Milli irade bu kuvvetli adımlarla birbirine kenetlenmiş, birlik ve beraberliği ile geleceğine sahip çıkmış ve Milli Mücadele'yi zaferle taçlandırmayı başarmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu ile tüm dünyaya; milletimizin kendi küllerinden Vatan aşkı, engel tanımayan inancı ve tükenmeyen azmiyle yeniden doğduğu ispat edilmiştir. Sevgili gençler, sizden önceki nesiller bağımsız bir vatan uğruna, yokluklar içinde çok büyük mücadeleler vermiş, birlik ve beraberliğinden güç alarak birbirine kenetlenerek tarih sahnesinde kahramanlık dolu destanlarla yer almışlardır. 19 Mayıs 1919, ülkemizin geleceğinin yazıldığı önemli tarihlerin başlangıcıdır. Sizlerin tarihimize sahip çıkmanız, milletimizin tarih boyunca verdiği mücadeleleri ve zaferleri hatırlamanız, ülke geleceğimizin en büyük yatırımlarından biridir. Çünkü yeni nesiller geçmiş tarihlerini doğru okuyarak ve onu sahiplenerek geleceğe başarı ile adım atarlar. Ulu Önder Atatürk'ün en büyük tarih mirası sizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti ve aziz milletimizin dünya tarihine altın harflerle yazdığı bağımsızlık mücadelesidir. Sizler atalarımız gibi her türlü fedakarlığı gösterecek ve tarihimizden aldığınız ilhamla ülkemizin geleceğini birbirinden üstün başarılarınızla taçlandıracaksınız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele'de yer alan tüm büyüklerimizi ve şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, geleceğimizin göz bebeği gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyorum" dedi.

Konuşmanın ardından gençler Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini ve Gençliğin Ata'ya cevabını okudular. Törenlerde ayrıca şiirler okundu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren sporcuların gösterileri ile törenler sona erdi. Özellikle aletli jimnastik grubu büyük beğeni topladı. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce'de 19 Mayıs Coşku İçinde Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement