Düzce'de 20 İşçinin İşten Çıkarılmasına Tepki - Son Dakika
Güncel

Düzce'de 20 İşçinin İşten Çıkarılmasına Tepki

Düzce\'de 20 İşçinin İşten Çıkarılmasına Tepki

DÜZCE'de, cam fabrikasında sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını öne süren 20 işçi, Kocaeli ve Sakarya'dan gelen sendika üyesi işçilerle birlikte eylem yaptı.

26.10.2016 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DÜZCE'de, cam fabrikasında sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını öne süren 20 işçi, Kocaeli ve Sakarya'dan gelen sendika üyesi işçilerle birlikte eylem yaptı.

Düzce 2'nci Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren cam fabrikasında çalışan 150 işçiden 20'sinin, Kristal-İş Sendikası'na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldığı öne  sürüldü. 20 işçi, Kocaeli, Sakarya ve Gebze'den gelen aynı sendikaya üye işçilerin desteği ile Anıtpark'ta eylem yaptı. Yaklaşık 300 sendika üyesinin katıldığı eylemde Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş da yer aldı. Çetintaş, işçilerin sendika seçme veya üye olma hakkını kullandığı için suçlu ilan edildiklerini söyleyerek şöyle konuştu:

"Bu Anayasal hak her çalışanın sendika seçme özgürlüğünü eline vermesine rağmen Türkiye'de şahıs, işveren, bireysel işverenler sendikalı çalışmayı kabul etmiyor. Çünkü onların dediği ile yetinecek, köle düzeni ile çalışıyormuş gibi hiçbir yasal hakkı olmayan çalışma koşullarını o belirleyecek, bayramlarda ne verirse yetinecek, biat kültürüne uygun bir işçi istiyor. Sağlıklı çalışmak, güvenli çalışmak her işçinin hakkıdır. İşverenler sendikaları canavar gibi anlatıyor. Sendikaların ekonomik ve sosyal hakların gelişmesi, sağlıklı çalışmadan başka amacı yoktur."

İYİ ÜRETİM YAPACAĞIZ AMA ALIN TERİMİZİ İSTEYECEĞİZ

Çetintaş, Kristal-İş Sendikası olarak er ya da geç Düzce Cam fabrikasında örgütleneceklerini söyledi. Çetintaş, "Biz sendika olarak fabrikaları kapattırmak değil Avrupa'ya ihracat yaptırmak için geldik. Biz iyi üretim yapacağız ama alın terimizi isteyeceğiz. Bu da en doğal hakkımızdır" dedi. İşçiler, açıklama ardından olaysız dağıldı.

- Zce

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Düzce'de 20 İşçinin İşten Çıkarılmasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement