Düzce'de Bir İlk - Son Dakika
Yerel

Düzce'de Bir İlk

Düzce\'de Bir İlk

Türkiye’de sadece birkaç ilde bulunan özel eğitim ana okulu Düzce’de de açıldı.

04.03.2015 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de sadece birkaç ilde bulunan özel eğitim ana okulu Düzce'de de açıldı. Özel Eğitim Anaokulu 40 öğrencisi ile Şubat ayında hizmet vermeye başladı.

Özel eğitime muhtaç olan engelli çocuklar için açılan Özel Eğitim Anaokulu ile Düzce'de bir ilk gerçekleştirildi. İlköğretim sınıflarında olan özel eğitim sınıflarının dışında ilk kez ana okulu çağındaki engelli minikler için açılan özel eğitim anaokulu, 40 öğrencisi ve 20 öğretmeni ile eğitime başladı.

Okulda eğitim gören minikler öğretmenlerinin eşliğinde faaliyetlerini gerçekleştirirken, spor faaliyetlerinin aynı sıra resim yaparak da hem eğleniyorlar hem öğreniyorlar.

Özel Eğitim Anaokulu Müdürü Adnan Kırca, 74 öğrenci kapasiteli okulda tüm uygulamaların ücretsiz olduğun altını çizerken, başka illere ve ilçelere örnek teşkil edecek bir yapıya sahip olacaklarını belirtti.

Kırca, "Kurumumuz 2015 yılı şubat ayında açıldı. Bu gün itibariyle de 40 tane öğrenciyle eğitim öğretime fiilen başlamış durumda. Kurumumuz bir anaokulu. 3-6 yaş grubu çocuklara hitap ediyor. Bizim öğrencilerimiz engelli öğrenciler. Biliyorsunuz zorunlu eğitim çağı 6 yaşında başlıyor. Ancak engelliler için zorunlu eğitim yaşı 3 yaş. Bu yasal bir zorunluluk olmasına rağmen ülkemizde 3-6 yaş engelli çocukların gidebileceği bir devlet kurumu yok. Bu anlamda Türkiye'de sınırlı sayıda bulunan bu kurumu Düzce'mize kazandıranlara teşekkür ederiz. Sonuçta 3-6 yaş engelli öğrencilerimizin devam edebileceği 10 sınıflı, 10 derslikli bir kuruma Düzce'miz kavuşmuş oldu. Ana okullarına çocukları devam eden veliler bilirler ana okullarına bir bedel öderler. Bizim kurumumuz tamamen ücretsiz. Öğlen yemeklerini bizden ücretsiz yiyorlar, taşımalı sistemle gelirler. Sabah 9 gibi evlerinden alınır, eğitim öğretim 9 buçukta başlar, akşam 3'te de yine ücretsiz olarak servisleriyle evlerine teslim edilirler. Aldığımız tepkiler olumlu. Özellikle ailelerden aldığımız tepkiler olumlu. Çünkü çocuklarıyla birlikte olmaktan dolayı kendilerine vakit ayıramadıklarını beyan ediyorlardı. Bizim kapasitemiz şuan 40 kişiyle başladık ama maksimum 74 olacak. Anlaşılan o ki çok yakın bir gelecekte bu kurum kapasitesini dolduracağı gibi bir örnek teşkil de edecek. Başka ilçelerimizde ya da başka illere de örnek teşkil edeceğimiz bir yapıya kavuştuğumuzu düşünüyorum" dedi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce'de Bir İlk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement