Düzce'de, Fındık Kalitesini Artırma Projesi - Son Dakika
Yerel

Düzce'de, Fındık Kalitesini Artırma Projesi

Düzce'de, Fındık Yetiştiriciliğinde Kalite ve Verimliliği Artırma Projesi kapsamında eğitim düzenlendi.

13.03.2014 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce'de, Fındık Yetiştiriciliğinde Kalite ve Verimliliği Artırma Projesi kapsamında eğitim düzenlendi.

Valilikte gerçekleştirilen eğitimde konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, Karadeniz İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliği koordinasyonuyla proje eğitimlerini sürdürdüklerini söyledi.

Kabaoğlu, ilk eğitimin Kaynaşlı ilçesinde başladığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Proje kapsamında Düzce ve Ordu'ya bağlı tüm ilçelerde 50'şer kişilik gruplar halinde eğitimler düzenliyoruz. Eğitimler kapsamında fındıkta kalite ve verimliliğinin artırılması için uzmanlar tarafından gerek teorik, gerekse sahada pratik uygulamalar verilecek. Fındık, ülkemizin tarımdaki bir numaralı ihraç ürünüdür. Ülkemize yıllardır döviz kazandıran bu ürün, bundan sonra da kazandırmaya devam edecektir. Dolayısıyla fındığa gözümüz gibi bakmamız gerekiyor."

Kabaoğlu, yarın Gölyaka'da, 15 Mart'ta Cumayeri'nde, 16 Mart'ta Gümüşova'da, 17 Mart'ta Yığılca'da, 18 Mart'ta Beyköy'de, 19 Mart'ta Akçakoca'da, 20 Mart'ta Boğaziçi'nde eğitim toplantıları yapılacağını ifade etti.

Daha sonra Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden ziraat mühendisi Ali Kemal Öztürk, Giresun Fındık Araştırma İstasyon Amirliğinden ziraat mühendisi Ömür Duyar, Karadeniz İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliğinden ziraat yüksek mühendisi Şenel Öztürk ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Şube Müdürü Hüseyin Dikmen, çiftçilere fındıkta budama, gübreleme, hastalık, hasat ve harman konularında bilgi verdi. - Düzce

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Düzce'de, Fındık Kalitesini Artırma Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement