Düzce'de Hatimle Teravih Namazı Kılıyorlar - Son Dakika
Yerel

Düzce'de Hatimle Teravih Namazı Kılıyorlar

Düzce\'de Hatimle Teravih Namazı Kılıyorlar

Her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da Düzce’de 2 camide hatimle teravih namazı kılınıyor.

27.06.2015 09:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da Düzce'de 2 camide hatimle teravih namazı kılınıyor.

Teravih namazının yanı sıra hatmin de sevabından yararlanmak isteyen Düzceli vatandaşlar, önceki senelerde olduğu gibi bu sene de hatimle teravih namazı kılınan camilere akın ediyor. Anadolu'nun köklü bir geleneği olan ve bir ara unutulmaya yüz tutan ancak son yıllarda halkın tekrar teveccüh gösterdiği hatimle teravih namazına katılan vatandaşlar, günlerin uzun olmasına aldırış etmiyor.

Müftü Selami Emen, teravih namazının her rekatında bir sayfa Kur'an-ı Kerim okunduğunu belirterek, böylece toplamda 20 rekatta bir cüzün okunmuş olduğunu söyledi.

Kur'an-ı Kerim'in 30 cüzden oluştuğunu ve Ramazan boyunca 30 teravih namazında birer cüz okumak suretiyle hatim yapıldığını aktaran Emen, "30 gün hatimle teravih namazını kılan vatandaş, hem namazını kılmış hem de hatim yapmış sevabı alıyor" dedi.

Emen, Düzce il genelinde 4 camide kılınan teravih namazına vatandaşların ilgi gösterdiğini dile getirerek, şöyle devam etti, "Biz her Ramazan ayı öncesi hatimle teravih namazı kılınacak camileri ilan ediyoruz. Bu yıl Düzce İl genelinde Merkezde Hacı Davut Cami ve Kültür Mahalle Cami, Çilimli İlçesi Sarımeşe Köyü Yeni Cami ile Kaynaşlı İlçesi Sarıçökek Köyü Cuma Camileri olmak üzere toplam 4 camide hatimle teravih namazı kılınmaktadır. İlçe müftülüklerimizden aldığımız bilgilere göre, hatimle teravih namazına her akşam ortalama 500 kişi katılıyor." - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce'de Hatimle Teravih Namazı Kılıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement