Düzce'de Kız Kur'an Kursu'nun Temeli Dualarla Atıldı - Son Dakika
Yerel

Düzce'de Kız Kur'an Kursu'nun Temeli Dualarla Atıldı

Düzce\'de Kız Kur\'an Kursu\'nun Temeli Dualarla Atıldı

Düzce’nin Yaka Mahallesi’nde yapılan Kız Kur’an Kursu’nun temelleri dualarla atıldı.

19.11.2014 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce'nin Yaka Mahallesi'nde yapılan Kız Kur'an Kursu'nun temelleri dualarla atıldı. Temel atam töreni sonrasında aşure ikramı yapıldı.

Düzce'nin Yaka Mahallesi'nde Yatılı Kız Kur'an Kursu'nun temelleri dualarla atıldı. Temel atma törenine Düzce Valisi Ali İhsan Su, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Müftüsü Selami Emen, Baro Başkanı Avukat Ali Dilber, iş adamları ve davetliler katıldı. Kur'anı Kerim tilaveti ile başlayan temel atma töreninde açılış konuşması yapan İl Müftüsü Selami Emen, "Kur'an Kursumuz 4 bin 285 metrekare alana yapılıyor. 200 yatak kapasiteli olacak kursumuz 800 metre alana sahip olacak. İçerinde yatakhaneler, derslikler, konferans salonu bulunuyor. Yaklaşık maliyeti 3 milyon lirayı aşıyor ve tamamen hayırseverler tarafından yaptırılıyor" dedi.

Vali Ali İhsan Su ise, "Bugün güzel bir hizmetin temelini atmaya beraber ilimizde eğitim alanında çok önemli faaliyetler oluyor. Okullar bazında bir yıl içinde 35 eğitim binasının temelini attık. Müftülük olarak da eğitim tesisleri yapıyoruz. Burada önemli bir eğitim merkezinin temlini atacağız. 200 kişilik bir kurs yapıyoruz. Peygamber Efendimiz buyuruyor ki 'Benden sonra size iki şey bırakıyorum. Birisi Hazreti Kur'an, diğeri benim sünnetim. Bunlara sarılarak yolunuza devam edin' diyor. Burada çocuklarımız Hazreti Kur'an-ı öğrenecek ve okuyacaklar. Ben bu güzel eser için herkese teşekkür ediyorum. Emeği geçen tüm hayırsever teşekkür ediyorum bu kuruşun ilimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kur'an Kursu'nun temelleri dualarla atıldı. Temel atma töreninin ardından katılanlara aşure ikram edildi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce'de Kız Kur'an Kursu'nun Temeli Dualarla Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement