Düzce'de "Milli Birlik" Yürüyüşü Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yerel

Düzce'de "Milli Birlik" Yürüyüşü Gerçekleştirildi

Düzce'de "Milli Birlik" yürüyüşü düzenlendi.

29.10.2015 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce'de "Milli Birlik" yürüyüşü düzenlendi.

MHP Düzce İl Başkanlığınca organize edilen etkinliğe katılan yaklaşık 500 kişi, Ticaret Lisesi önünde toplanarak sloganlar eşliğinde Anıtpark Meydanı'na kadar yürüdü.

Yürüyüşe katılan Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 92'nci yılının kutlandığını anımsattı.

Yokuş, Cumhuriyet Bayramı'nın öneminin gelecek nesillerce kavranması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Cumhuriyetin korunamaması halinde toprak bütünlüğü ve birliğinde sağlanamayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti 92 yıl önce kurulmuş ve Türk milleti de kararını vermiştir. Artık bu ülke Cumhuriyetle yönetilecek, demokrasimiz, kurumlar ve kurumlar arası işleyecek, kuvvetler ayrılığı bu ülkenin temel prensibi olacak. Çünkü hepimiz biliyoruz ki demokrasinin temeli milletin eşit şekilde yönetilmesi, eşitlik içerisinde kamu hizmetlerinden yararlanmasını gerektirir. O bakımdan biz Cumhuriyetten yavaş yavaş uzaklaşan bir devlet yönetimiyle yüz yüzeyiz. Malum şu andaki iktidar sahiplerinin son 13 yıldır ülkeyi nereye götürdüğünü hep beraber görüyoruz. Eğer bir ülkede özgürlüklere siz sınır koyarsanız, eyleme geçmemiş fikirleri cezalandırmaya kalkarsanız, bizim gibi düşünmüyor diye insanları ötekileştirir ve zulmetmeye başlarsanız, o ülkede kavga ve kargaşa başlar. Onun için Cumhuriyetin kıymetini hep beraber bileceğiz."

Pazar günü gerçekleştirilecek milletvekili seçiminin önemli olduğunu vurgulayan Yokuş, seçmenlerin oyunu kullanırken aklı selim düşünmeleri gerektiğine işaret etti.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okuyan grup üyeleri, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Düzce'de 'Milli Birlik' Yürüyüşü Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement