Düzce'de Okul İsminin Değiştirildiği İddiası - Son Dakika
Yerel

Düzce'de Okul İsminin Değiştirildiği İddiası

Düzce\'de Okul İsminin Değiştirildiği İddiası

İl Milli Eğitim Müdürü Yurtman: "2012 yılında çıkarılan 6287 sayılı Kanun ile 12 yıllık zorunlu eğitime geçildi.

05.08.2014 20:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1997 yılında Hakkari'de şehit olan polis memuru Yalçın Güzeler'in adının verildiği okulun isim değişikliği ile ilgili iddialara yönelik cevap İl Milli Eğitim Müdürü Yurtman, "2012 yılında çıkarılan 6287 sayılı Kanun ile 12 yıllık zorunlu eğitime geçildi. Düzce'de de fiziki şartları müsait olan okullar ayrılarak müstakil ilkokul ve ortaokul haline getiriliyor. Yeni okullara yeni isimler verdik. Eski okulların isimlerinin değiştirilmesi söz konusu değildir" dedi.

Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, müdürlük binasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak'ın, Şehit Yalçın Güzeler okulunun adının değiştirilerek Milli Eğitim eski bakanı Ömer Dinçer'in isminin verildiği ile ilgili yaptığı açıklamaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in Düzce'de bir okula verilmesi kararının eski Düzce Valisi Adnan Yılmaz döneminde alındığına hatırlatan Yurtman, "Biz o kararın takipçisi olduk. Önceki Valimiz Adnan Yılmaz tarafından Valilik oluru'na dayalı olarak Düzce'ye okul yatırımlarının gelmesiyle ilgili özel ilgi gösteren dönemin Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in adını, ilimizde yapılan bir okula verilmesi planlanmıştır. Bu aşamada Şehit Yalçın Güzeler Ortaokulunun yanına yeni yapılan ve ilkokul olarak hizmet verecek olan okula Sayın Ömer Dinçer isminin verilmesi planlanmaktadır" şeklinde konuştu.

Eğitim kurumlarına verilen şehit isimlerinin ilelebet yaşayacağını ve yaşatılacağını ifade eden Yurtman, şunları kaydetti:

"Şehidimiz Yalçın Güzeler'in ismi aynı okulda Şehit Yalçın Güzeler Ortaokulu olarak yaşamaya devam etmekte ve daima edecektir. Şehitlerimizin hatıraları kutsal olup adlarının yaşatılması bizler için bir minnet borcudur.  Dolayısıyla şehidin ismi kaldırıyor şeklinde konuyu yeterince araştırmadan bilmeden basına yapılan açıklamalar tamamen asılsızdır." - Düzce

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Düzce'de Okul İsminin Değiştirildiği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement