Düzce'de Turizm Konferansı - Son Dakika
Yerel

Düzce'de Turizm Konferansı

Düzce Üniversitesi'nde (DÜ) turizm konulu konferans düzenlendi.

05.12.2014 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Üniversitesi'nde (DÜ) turizm konulu konferans düzenlendi.

Cumhuriyet Konferans Salonu'ndaki konferansta konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, turizmin ve kültürün bir aktarım olduğunu belirterek, yaşayan her canlının kültür turizminin bir parçası olduğunu söyledi.

"Turizm evrenseldir" diyen Budak, şöyle konuştu:

"Doğayla tarih Düzce'de buluştu. 'Tabiat Cenneti Düzce Her şey Var Gönlünüzce' sloganımızdır. Düzce bir Cumhuriyet şehridir. Doğal hayatı arzulayan insanlar için eşi benzerine az rastlanır bir eko-turizm şehridir. Eko-turizm bugünü yarına taşımaktır. Sizlerle birlikte kırsal kalkınma yapacağız. Şehirde gizli kalan bölgeler, doğal güzellikler eko-turizmi başlatır. Bölgenin destinasyonları arasında ilk sıralarda olmayı hedefleyen ilimizde kültür, sanat, inanç, gastronomi, kongre, gençlik, yayla, botanik, kamp-karavan, motokros, doğa fotoğrafçılığı gibi faaliyetlerin altyapısını hazırladık."

Budak, Akçakoca'nın deniz turizmi için ideal bir yer ve Ceneviz Kalesi Plajı'nın mavi bayraklı olduğunu vurgulayarak, "Mavi bayraklı demek, suyun temizliğinin tescillenmesi demektir. Akçakoca Dadalı köyüne gittiğimiz zaman orda 120 yıllık ekmek mayası gördük. Dadalı köyünde bir ekmek büfesine rastladık. Burada bekleyen herhangi bir görevli yok. Orada ihtiyacı olan ekmeğini alır ve parasını bırakır. Bu bize Yıldırım Beyazıt dönemini hatırlattı" ifadesini kullandı. - Düzce

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Düzce'de Turizm Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement