Düzce Etkilenmedi - Son Dakika
Yerel

Düzce Etkilenmedi

Düzce Etkilenmedi

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, geçtiğimiz hafta yaşanan sel felaketinden şehir merkezinin etkilenmediğini ancak bu tip durumlara hazır olunması gerektiğini söyledi.

09.06.2014 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, geçtiğimiz hafta yaşanan sel felaketinden şehir merkezinin etkilenmediğini ancak bu tip durumlara hazır olunması gerektiğini söyledi. Yurt dışı gezileri nedeni ile eleştiri aldığını söyleyen Keleş, "Gezen tilki yatan aslandan iyidir. Yurt dışında gördüklerimizi Düzce'ye uyguluyoruz ve birçok hizmet getiriyoruz" dedi.

Geçtiğimiz hafta Düzce genelinde etkili olan yağmur nedeni ile birçok ilçede sel afeti yaşanırken yararlar sarılmaya başladı. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise şehir merkezinde selde çok fazla zarar olmadığını söyledi.

Keleş, "Düzce'de sıkıntı yok. Birkaç binada zeminlerde su basması hadisesi oluştu. Daha çok Metek TOKİ konutları ve Karaca Deresi etrafında oldu. İlçelerde ki kadar sorun olmadı. Asar Suyu'nda ki rezervi genişlettiğimiz için derenin su taşıma kapasitesi daha yüksek. Su taşma olmadı. Olanlarda da ekibimiz çok iyi çalıştı. Düzce Belediyesi güçlü bir ekibe sahip. Düzce İtfaiyesi olarak müdahale konusunda iyi bir çalışma yaptı. Ama bu tür felaketlere hazırlıklı olmamız lazım. Bizim bölgemiz yağış alan bir bölge. Cumayeri gibi ilçelerde de hazırlıklı olmamız lazım. Cumayeri'nde su basma seviyesinin altında dükkanlar vardı. İçinden dere geçen Düzce, Cumayeri, Yığılca, Akçakoca gibi ilçelerimizde kuvvetli yapışların olabileceği ve sıkıntıların ileri boyutlara taşınabileceğini bilmemiz lazım. Biz Düzce Belediyesi olarak bu felaketi karşılayabildik" dedi.

İÇME SULUNDU PROBLEM YOK

Başkan Keleş yağışlar sonrasında içme suyunda bir sıkıntının oluşmadığını bildirerek " Beyköy'de içme suyuna giden yol üzerinde bazı kaymalar oldu. Allah'tan içme suyu hatlarımızı parçalamadı. O konuda da biz yeni bir çalışma başlatıyoruz içme suyu alanlarını büyütülmesi rezervin ortaya çıkarılması ile alakalı. Bunu yaparken de içme suyu hatlarımızı bir kez daha gözden geçireceğiz ol bölgede" diye konuştu.

BAŞKAN KELEŞ ÇİN'E GİDİYOR

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş önümüzdeki hafta gideceği Çin gezisi ile ilgili olarak ise "Çin seyahati 5 ilin valisi, belediye başkanı, TSO başkanları yani MARKA olarak gideceğiz. Yüksek teknoloji alanlarının gezilmesi ile alakalı. Düzce'de de böyle bir oluşum var teknopark bünyesinde. Bu kapsamda MARKA'nın hazırlamış olduğu bir seyahat. Tabi bunlar bizden önce hazırlanmış seyahatler olduğu için bizim karar vermemiz mümkün değildi. Bu anlamda yurtdışı seyahatleri ile alakalı bazı küçük eleştireler görüyorum. Belediye başkanlarının gözü kulağı dışarıya açık olmalı yapılan uygulamalarla ilgili. Düzce'de ilk defa denenen bir kaldırım uygulaması yapıyoruz. İçinde bazalttan ortaya çıkarılmış bir malzeme var agregasından tozuna kadar. Kenarlarında da yeni bir bordür sistemi var yani bordür olmadan bordür dökülebilen bir sistem. Bunlar kendi kendine oluşmuyor. Dışarıda uygulamalarını görüyoruz. Sonrası gelip çeşitli uygulamaları Düzce'ye taşıyoruz. Halkımızın ihtiyacı olan bazı hizmetlerin görülmesi noktasında kaldı ki kaynaklar dışarıdadır belediyenin kendi imkanları bunları yapmak mümkün değil. Özellikle MARKA bünyesindeki gezilere mutlaka katılmak lazım. Çünkü MARKA finans kaynağıdır. Belediyenin ihtiyaçlarını, proje ihtiyaçlarını bazı finans ihtiyaçlarını karşılama noktasında. Başkan sanki yurtdışına gezmeye tatile gidiyormuşçasına dışarıdan insanlarımıza algılattırmaya çalışanları hoş karşılamıyorum. Mesela geçen Hafta Hırvatistan'daydık. Dubrownik kenti ile Düzce'yi eşleştirdik. Karşılıklı bir yardımlaşma çalışması başlıyor. Turizm alanında ileri bir kent. Yılda 3 milyon turist ağırlayan bir kent. Bize de çok benziyor. Orada tarihi, turistik proje detayı konuştuk. Bunları karşılıklı yardımlaşma ile götüreceğiz. Belediye başkanları ile bir ekipte Düzce'ye gelecek. AB imkanlarından istifade edebilmenin en iyi yolu Avrupa'daki şehirlerde partner olmak gerekiyor. Yoksa AB fonlarından istifade etmek mümkün değil. Bu seyahatlerin tamamının Düzce'ye hizmet açısından önünün açılması noktasında önem arz ettiğini özellikle bilmemiz lazım. Köşe yazarı arkadaşımız eleştirisel bir köşe yazısı yazmış eski başkanımız otururdu yeni başkanımız gelir gelmez gezmeye başladı gibi. Yani gezen tilki yatan aslandan iyidir diye bir laf vardır. Onun için oturmakla olmaz bu işler. Otur taş gibi burada akşama kadar çay kahve muhabbet bu ihtiyaçları dışarıdan bazı oluşumlar sağlayarak imkanlar sağlayarak kaynaklar sağlayarak olacak. Şu anda bunu masraf olarak düşünse bu arkadaşlar masraf zaten belediyeden çıkmıyor. Zaman kaybı olarak düşünülse getirdiğimiz imkanlar buradaki beklediğimizden 20 kat fazla. Bu anlamda seyahatleri önemsiyorum. Dış kaynakları projeleri, dışarıdan gelecek imkanları önemsiyorum bunların bulunması için gerekirse Çin'e, Afrika'ya, Amerika'ya gitme konusunda kararlıyım. Bu anlamda doğru bildiğimden de eleştiride olsa hiç bir şekilde şaşmam" dedi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce Etkilenmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement