Düzce İgm'de Mütevelli Heyeti Gerginliği - Son Dakika
Yerel

Düzce İgm'de Mütevelli Heyeti Gerginliği

Düzce İl Genel Meclis üyeleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli heyeti seçiminde karşı karşıya geldi.

04.02.2014 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce İl Genel Meclis üyeleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli heyeti seçiminde karşı karşıya geldi.

Muhtelif İşler Komisyonu Başkanı Harun Veziroğlu, merkez ve ilçelerde mütevelli heyeti olarak belirlenen isimleri bir rapor halinde meclise sundu. Akçakoca İl Genel Meclis üyesi Nedim Albayrak üye seçiminde kullanılan yöntemi doğru bulmadığın belirterek "Bize kimse bir şey sormadı. Üstelik bu heyet üyeleri neye göre belirleniyor? Akçakocalı üyeleri burada kim tanıyor? Biz neye göre karar veriyoruz? Neden bu üyeler ilçelerde Kaymakamlıklar tarafından belirlenmiyor?" diye sordu.

Akçakoca AK Parti İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Bilgin ise partisinin grup üyeleri ile bir araya geldiklerini ve isimler üzerinde bir istişare yaptıklarını söyledi. Bunun üzerine muhalif üyeler Bilgin'e "Mütevelli heyetinin seçimine partiler mi karar veriyor" şeklinde tepki gösterdi.

Komisyon Başkanı Harun Veziroğlu konuya açıklık getirerek "Mecliste ilçeleri temsil eden arkadaşlarımız var. Biz bu arkadaşlarımızdan rica ettik. Onlarda bizim için bir araştırma yaptılar ve bu isimler ortaya çıktı. Ayrıca mütevelli heyetinin seçimini İl Genel Meclisleri yapabilir" dedi.

Tartışmalara neden olan raporu içeriği şöyle: "Komisyon üyelerimizle toplanarak konu üzerinde görüşüldü. İl ve İlçelerden gelen teklif ve öneriler doğrultusunda aşağıda isimleri olan kişiler teklif edilmiştir. Merkez ilçede Cahit Aydın, Bülent Keser, Akçakoca'da Sefer Öztürk, Mehmet Emin Ezer. Cumayeri'nde Hamza Özcan, Mustafa Cebeci, Çilimli'de Hayrullah Özdemir, Nihat Özkara, Gölyaka'da Ahmet Yılmaz, Ertuğrul Kurt, Gümüşova'da Burhan Keskin, İsmail Hakkı Özcan, Kaynaşlı'da Abdurrahim Sarı, Cavit Çiçek, Yığılca'da Cemalettin Kalaycı, Burhan Atasoy olmak üzere komisyonumuz oy çokluğu ile ittifak etmiştir." Rapor oy çokluğu ile meclisten geçti. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce İgm'de Mütevelli Heyeti Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement