Düzceli Kadın Çiftçiler Eğitiliyor - Son Dakika
Yerel

Düzceli Kadın Çiftçiler Eğitiliyor

Düzceli Kadın Çiftçiler Eğitiliyor

Düzce’de Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi kapsamında İş-Kur destekli 14 adet kurs açılırken bunlardan 12 tanesi sonuçlanırken iki kurs devam ediyor.

30.11.2015 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce'de Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi kapsamında İş-Kur destekli 14 adet kurs açılırken bunlardan 12 tanesi sonuçlanırken iki kurs devam ediyor.

Tarımsal Yayım Hizmetlerinin Desteklenmesi Projesi kapsamında, genç çiftçilerin eğitilmelerini sağlamak amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Türkiye İş Kurumu arasında işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, istihdamın korunmasına ve işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla "Aktif İşgücü Piyasası Programları İşbirliği Protokolü" imzalanarak "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" adı verilen bir proje hazırlanarak yürürlüğe konmuştu. Proje uygulama kapsamında Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, İl Müdür Yardımcısı Necdet Çiçek ve Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Burcu Şener, Beyköy Beldesinde açılan Fındık Yetiştiriciliği Kursunu ve ardından da Kaynaşlı Sarıçökek Köyünde açılan Arı Yetiştiriciliği Kursunu ziyaret ederek kurs öğretmenleri Gülden Ak ile Seher Arı'dan eğitimler hakkında bilgiler aldılar.

Yeni uygulamaya giren miras yasasındaki değişiklik ile tarım arazilerinin mülkiyet devriyle ilgili kursiyerlere bilgiler veren İl Müdürü Harun Kabaoğlu, kursa katılan çiftçilerin kurs hakkındaki görüşlerini ve taleplerini de dinledi.

İl Müdürü Harun Kabaoğlu, "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" projesi kapsamında Düzce genelinde çeşitli tarımsal konularda İş-Kur destekli 14 adet kurs açıldığını, bunlardan 12 kursun sonuçlandığını, 2 kursun ise devam ettiğini, önümüzdeki günlerde de 3 adet kursun daha açılacağını bildirdi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzceli Kadın Çiftçiler Eğitiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement