Düzcesporda Yeni Teknik Direktör Yuvakuran - Son Dakika
Yerel

Düzcesporda Yeni Teknik Direktör Yuvakuran

Düzcesporda Yeni Teknik Direktör Yuvakuran

Düzcespor Yönetim Kurulu Teknik Direktör Murat Şenvardar’ın ardından yeni antrenörü belirlemek için toplandı.

06.10.2015 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzcespor Yönetim Kurulu Teknik Direktör Murat Şenvardar'ın ardından yeni antrenörü belirlemek için toplandı. Düzcespor'un yeni teknik patronu Semih Yuvakuran oldu. Farklı isimlerle görüşme yapan Düzcespor yönetimi sonunda Türk futbolunun önemli isimlerinden biri olan Semih Yuvakuran ile anlaştı. Düzcespor'un Bursa deplasmanında Nilüferspor ile yaptığı karşılaşmayı izleyen Yuvakuran artık Düzcespor'un başarısı için ter dökecek.

SEMİH YUVAKURAN KİMDİR?

1963 yılında Bursa'da Makedonya'lı göçmen bir ailenin çocuğu olarak doğan Semih Yavukuran 1983-1984 sezonunun sonunda, dönemin Galatasaray teknik direktörü Tomislav İviç'in isteği üzerine Bursaspor'dan transfer edilmiş, karşılığında ise Bursa ekibine Yugoslav futbolcu Mirza Seydiç verilmiştir. Jupp Derwall'lı yılların vazgeçilmez sol beki oldu. Kayarak top almayı Alman hocadan öğrendi ve yıllarca bu hareketin en iyi uygulayıcısı oldu. Genelde 3 numaralı formayı giydi. Galatasaray'ın 1986-1987 sezonunun sonunda 14 yıl aradan sonra şampiyon olan efsane kadrosunda yer aldı. Sarı-kırmızılı ekibin Mustafa Denizli yönetiminde Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yarı finale çıkmasında da önemli rol oynadı. Bu arada A Milli Takımda da önemli bir oyuncu oldu. Ancak 1989-1990 sezonunun sonunda olaylı bir şekilde Fenerbahçe'ye transfer oldu. Sarı-lacivertli kulübün yöneticileri transferden geri dönüş olmasın diye Semih'i kaçırarak renklerine bağladı. Semih Yuvakuran da Galatasaray'da başarıdan başarıya koştuktan sonra geldiği Fenerbahçe'de benzer başarılar yakalayamadı ve sarı-lacivertli takıma transferinden sonra bir daha milli olamadı. Fenerbahçe'de beş sezon forma giydikten sonra Edirnespor'da bir süre kiralık oynadı ve ardından futbolu bıraktı.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

25 kez milli takımlara çağrılan Semih Yuvakuran, 4 kez Türkiye U-21, 21 kez de Türkiye Milli Takım forması olmak üzere toplam 25 kez milli formayı giymiştir.

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ

Kasım 2004 tarihinde Gebzespor teknik direktörlüğüne getirildi. 2011-12 sezonunda Denizlispor'da yardımcı antrenör, 2013-2014 futbol sezonunda Santaktepe Belediyespor'da teknik direktör olarak görev yaptı.

2012 senesinde Türkmenistan ekibi FK Balkan ile anlaşmıştır ve takımı 12 puan geride devralmasına rağmen şampiyonluğa taşımıştır.

Evli ve Alperen, Utku ve Berkay isminde üçüz çocuk sahibi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzcesporda Yeni Teknik Direktör Yuvakuran - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement