Düzeltme - Son Dakika
Yerel

Düzeltme

"CHP Genel Başkanı Tezcan" başlıklı haberde, sehven yer alan "genel başkan" unvanı "genel başkan yardımcısı" olarak düzeltilmiştir.

02.12.2014 22:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, çözüm sürecine ilişkin, "Bu işin çözüm merkezi parlamentodur. Parlamentoyu devre dışı bırakarak belirli odaklarla bu problem çözülemez" dedi.

Tezcan, partisinin Nazilli ilçe başkanlığını ziyaret ederek, partililerle görüştü.

Ziyaretinde gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tezcan, çözüm sürecine ilişkin yöneltilen soru üzerine terörün sona erdirilmesini arzu ettiklerini söyledi.

Çözüm süreci hakkında parti olarak tavırlarının net olduğunu ifade eden Tezcan, şöyle devam etti:

" Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye'de gerçekten terörün sona erdirilmesi ve Türkiye'nin temel problemlerinin çözülmesi konusunda en etkili, en aktif çizgiyi izleyen siyasal partidir. Çözümle ilgili Kürt sorunu, güneydoğu sorunu, etnik sorun ya da adını nasıl koyarsanız koyun, bunların çözümüne ilişkin çok temel yasa önerilerimiz var. Bu işin çözüm merkezi parlamentodur. Parlamentoyu devre dışı bırakarak belirli odaklarla bu problem çözülemez. Türkiye'de kan akmıyor olması önemli bir fırsattır. Her zaman söylüyoruz bunu değerlendirmemiz lazım."

Tezcan, yeni büyükşehir olan illerde yaşanan sıkıntılara ilişkin bir soruya da "Yasa çıkarken biz bunun sıkıntılarını parlamentoda paylaştık. Kamuoyunda bunların sıkıntılarını hep söyledik. Büyükşehir olan illerde 150 kilometrelik mesafeye hizmet etmenin zor olduğunu iktidar partisine anlattık" dedi. - Aydın

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement