Düzeltme"Gündem"De Yer Alan Başbakan Binali Yıldırım'ın Programıyla İlgili 3. Maddeyi Düzelterek... - Son Dakika
Güncel

Düzeltme"Gündem"De Yer Alan Başbakan Binali Yıldırım'ın Programıyla İlgili 3. Maddeyi Düzelterek...

Düzeltme"Gündem"De Yer Alan Başbakan Binali Yıldırım\'ın Programıyla İlgili 3. Maddeyi Düzelterek...

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome Wirtu'yu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşılayacak, baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından bazı anlaşmaların imza törenine katılacak, ortak...

07.02.2017 09:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome Wirtu'yu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşılayacak, baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından bazı anlaşmaların imza törenine katılacak, ortak basın toplantısı düzenleyecek ve Wirtu onuruna resmi akşam yemeği verecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, güven mektubu sunacak Suudi Arabistan Büyükelçisi Walid Bin Abdul Karim El Khereiji'yi kabul edecek, TOBB Ekonomi Şurası'na katılacak.

(Ankara/16.30-19.00/ 11.00/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome Wirtu ile bir araya gelecek.

(TBMM/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Binali Yıldırım, TOBB Ekonomi Şurası'na katılacak, Çankaya Köşkü'nde Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome Wirtu ile görüşecek, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Espen Barth Eide'yi kabul edecek.

(Ankara/12.30/14.00/17.00)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 22. Dönem CHP İzmir Milletvekili Enver Öktem için TBMM'de düzenlenecek cenaze törenine katılacak, Meclis'teki makamında Almanya- Türkiye Dostluk Grubu ile görüşecek.

(TBMM/11.00/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- AK Parti, CHP, HDP ve MHP'nin grup toplantıları yapılacak.

(TBMM/11.15/13.30/12.30/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- TBMM Genel Kurulunda, Serbest Bölgeler Kanunu ile bazı kanun ve KHK'larda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı görüşülecek.

(TBMM/15.00) (Fotoğraflı)

EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Türkiye-Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 9. Dönem Toplantısı"nın kapanış konuşmasını yapacak ve imza törenine katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "7 Şubat Dünya İnternet Günü ve Güvenli İnternet Merkezi Tanıtım Programı"na iştirak edecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TÜİK, 2016'ya ilişkin hayvansal üretim istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

4- Hazine, 14 ay vadeli kuponsuz devlet tahvilinin ilk ihracını gerçekleştirecek.

(Ankara)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İsrail temasları kapsamında mevkidaşı Yariv Levin ile Tel Aviv'de bir araya gelecek ve ardından 23. Akdeniz Turizm Fuarı Resmi Açılış Töreni'ne katılacak. Avcı, Tel Aviv Türk Kültür Merkezi'nin ve Anadolu Ajansı Fotoğraf Sergisi'nin açılışını gerçekleştirecek.

(Tel Aviv) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Fransa'daki temasları kapsamında Cumhurbaşkanı François Hollande ile Elysee Sarayı'nda görüşecek.

(Paris) (Fotoğraflı)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ve Fırat Kalkanı Harekatı takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Şam/Hama/Humus/Lazkiye/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Film-San Vakfı tarafından hayata geçirilen "Genç Sanatçıların Kültür Sanat Alanındaki İstihdam Politikalarına Bakış Açısı Zirvesi"ne, Hilal Saral ve Osman Sınav konuşmacı olarak katılacak.

(İstanbul/14.30)

2- Kültürlerarası İletişim ve Dayanışma Derneği ile Anadolu Ateşi Dans Topluluğu tarafından yürütülen "Dans Romanlarla Buluşuyor" adlı projenin açılış toplantısı Grand Pera'da yapılacak.

(İstanbul/19.30)

SPOR

1- Ziraat Türkiye Kupası çeyrek ve yarı final karşılaşmalarının kura çekimi, Türkiye Futbol Federasyonunun Riva'daki merkezinde yapılacak.

(İstanbul/13.00) (Fotoğraflı)

2- Voleybol Kadınlar CEV Kupası 8'li final ilk maçında Galatasaray, Slovenya'nın Nova KBM Branik takımını konuk edecek.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

3- Voleybol Kadınlar Challenge Kupası 8'li final rövanş maçında Çanakkale Belediyespor, deplasmanda Yunanistan'ın Olympiakos takımıyla karşılaşacak.

(Atina/21.30) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- "Cazibe merkezleriyle Türkiye şahlanacak"

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan:

"(Cazibe Merkezleri) Program sayesinde Türkiye şahlanacak, Şanlıurfa şahlanacak, Doğu ve Güneydoğu şahlanacak. Bizim kitabımızda geri kalmışlık yok. Biz onu bitirdik artık"

"Cazibe Merkezleri Programının en cezbedici yönü işin başından sonuna kadar yani yatırımın başından üretim aşamasına kadar her aşamada devlet destek veriyor"

"Biz her zaman vatandaşın yanında olacağız. Yatırım yapmaya başladığı andan itibaren o yatırımcının, girişimcinin yanında olacağız. Onunla birlikte yatırımı gerçekleştireceğiz"

(Rauf Maltaş/ Şanlıurfa) (Fotoğraflı/ Görüntülü)

2- GRAFİKLİ - Fikirtepe'de hayat yeniden başlıyor

Bir zamanlar çarpık yapılaşma ve kalitesiz yapılarıyla gündeme gelen Fikirtepe'de, kentsel dönüşüm "tam gaz" devam ederken, projeler birbiri ardına yükseliyor

Bölgedeki 61 yapı adasının 36'sında inşaatlar başlarken, 19'unda ise anlaşmalar tamamlandı ve ruhsat almak için son hazırlıklar yapılıyor

Yüzde 40'ı yeşil alan ve sosyal donatı alanı olacak, Barcelona'daki La Rambla Caddesi'nden ilham alınan geniş ve uzun alışveriş caddesinin bulanacağı Fikirtepe'de, her daireye 1,5-2 otopark düşecek

Fikirtepe Platformu Başkanı Nazmi Durbakayım:

"Gelecek 2-3 yıl içinde bölgedeki dönüşüm süreci tamamlanacak. Burada yeni ve modern bir şehir ortaya çıkacak. 60 bin konut ve iş yeri inşa edilecek. Fikirtepe, takriben 250-300 bin arasında bir nüfusa sahip olacak"

"Fikirtepe'de 3 projede teslimler başladı. Bu yazın ortası itibarıyla yeni yaşamın başlamasını öngörüyoruz"

(Uğur Aslanhan/İstanbul)

3- Enerji verimliliğinde "Milli Eylem Planı" dopingi

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Enerji Direktörü Nandita Parshad:

"Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına Türkiye'nin ilk Milli Enerji Verimliliği Eylem Planının hazırlanması için destek verdik. Türkiye'nin 2023'e kadar her yıl 15 milyon ton petrol eşdeğeri tasarruf yapması amaçlanıyor"

"Türkiye, yenilenebilir enerjideki ilk durağımız. Burada, 'yeşil ekonomi' ve sürdürülebilir enerji ağırlıklı yatırımlarımıza devam edeceğiz"

"Şimdi yeni bir heyecan verici projemiz de toplamda 70 milyon avro finansman sağlayacağımız Kızıldere III jeotermal santralinin ikinci ünitesi. Bu proje için finansman detaylarını yönetim kurulumuz bu yıl sonu görüşecek"

(Nuran Erkul/ Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Düzeltme'Gündem'De Yer Alan Başbakan Binali Yıldırım'ın Programıyla İlgili 3. Maddeyi Düzelterek... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement