Düzeltme) Küçük Gelinin Evlilik ve Doğum Kaydı Yok - Son Dakika
Güncel

Düzeltme) Küçük Gelinin Evlilik ve Doğum Kaydı Yok

Düzeltme) Küçük Gelinin Evlilik ve Doğum Kaydı Yok

Siirt’in Pervari ilçesinde 11 yaşında evlendirilen, 12 yaşında anne olan ve 14 yaşında silahla vurulmuş halde ölü olarak bulunan K.E. ile ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı harekete geçti.

13.01.2014 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'in Pervari ilçesinde 11 yaşında evlendirilen, 12 yaşında anne olan ve 14 yaşında silahla vurulmuş halde ölü olarak bulunan K.E. ile ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı harekete geçti. K.E.'nin hiçbir yerde resmi kaydı bulunmazken, ölen ikinci çocuğunu da evde doğurduğu belirtildi.

Van'ın Çatak ilçesinde iki yıl önce nüfus kayıtlarında 11 yaşında gözüken K.E. görücü usulüyle evlendirildi. K.E. 12 yaşında ilk çocuğunu, bir hafta önce 14 yaşında ise ikinci çocuğunu dünyaya getirdi. Ancak erken doğumla dünyaya gelen bebek hayatını kaybetti. Bebeğini kaybeden küçük gelin, önceki gün odasında silahla vurulmuş halde bulundu. Aile, gelinin bebeğini kaybetmenin acısıyla bunalıma girerek intihar etmiş olabileceğini savunurken, K.E.'nin eşinin ise askerde olduğu öğrenildi.

"GELİNİMİ GÖRÜCÜ USULÜYLE EVLENDİRDİK"

Gelinin kayınpederi Tahir Atak, Türkçe bilmediği için Kürtçe olarak yaptığı konuşmasında, gelininin hiçbir sorunu olmadığın ifade ederek, "İki yıl önce köyümüze yakın olan Van'ın Çatak ilçesinde görücü usulüyle oğlumu evlendirdim. Oğlum iki ay önce askere gitti. Gelinim de yaklaşık bir hafta önce ikinci çocuğunu dünyaya getirdi. Ancak çocuk erken doğum nedeniyle hayatını kaybetti. En küçük kızım gelinin odasına girdiğinde kanlar içerisinde yerde buluyor. Gelinin öldüğü zaman silah sesini kimse duymadı. Hastaneye kaldırdığımızda yolda hayatını kaybetti. Nüfusa geç bildirdiği için gerçek yaşı 18'dir. Muhtemelen ikinci çocuğunun ölmesi üzerine intihar etmiş olacağından şüphe duyuyoruz" dedi.

BAKANLIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Olayın yaşanmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı harekete geçti. Olayın yaşandığı Yapraktepe köyüne giden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hifzullah Canpolaat ile Bakanlık yetkilileri, köyde incelemelerde bulunarak aileyle görüştü. Konuyla ilgili bilgi veren Siirt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hıfzullah Canpolat, K.E.'nin kayıtlarda herhangi bir resmi evliliği bulunmadığını belirterek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın talimatıyla inceleme başlatıldığını söyledi. Canpolat, K.E.'nin küçük yaşta evlendirilmesi ve çocuk yaşta doğum yapmasıyla ilgili araştırma yapmak için aile ve köy halkıyla görüştüğünü ifade ederek, gelinin yaşı küçük olduğundan hastanenin durumu jandarmaya bildirdiğini, konunun da savcılığa intikal ettiğini söyledi. Canpolat, kızın yaşının küçük olduğundan aile, gelinin kemik yaşının daha büyük olduğunu öne sürerek savcılığa yaş tashihi istediğini, bunun üzerine, aileler hakkında küçük yaştaki kız çocuğunu evlendirdikleri gerekçesiyle savcılık tarafından soruşturma açıldığını kaydetti.

ÇOCUK NEREDE DOĞMUŞ BİLGİSİ ARAŞTIRILIYOR

Küçük gelinin ölen ikinci çocuğunu nerede doğurduğu hakkında kesin bir bilgi olmadığını belirten Canpolat, çocuğun nerede dünyaya geldiği bilgisine ulaşamadıklarını, muhtemelen evde doğum yapmış olabileceği üzerinde çalışma başlattığını bildirdi. Canpolat ayrıca, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın talimatıyla konuyla ilgili uzmanların olayın yaşandığı Pervari ilçesi Yapraktepe köyüne gelerek araştırma başlattıklarını sözlerine ekledi.

GELİNİN RESMİ NİKAHI YOK, EŞİ DE ASKER

K.E'nin eşi Mehmet A.'nın asker olduğunu belirten akrabaları Abdulhamit İpekten, K.E.'nin resmi nikahının bulunmadığını belirterek, 1,5 yaşında Azat ismindeki çocuğunun nüfus kaydının bulunmadığını söyledi. Diyarbakır Tıp Fakültesi'nde otopsi yapılan gelinin cenazesi gece geç saatlerde Pervari Kaymakamlığı'nın tahsis ettiği araçlarla alınarak köyde sessiz sedasız defnedildi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Düzeltme) Küçük Gelinin Evlilik ve Doğum Kaydı Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement