Düzeltme "Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, Adana'da" Başlıklı Haberimizin İkinci Paragrafında Yer... - Son Dakika
Yerel

Düzeltme "Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, Adana'da" Başlıklı Haberimizin İkinci Paragrafında Yer...

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "İnsanlıkla bağdaşmayan DAEŞ denen terör örgütü, dinimizin kavramlarını ve sembollerini kirleterek, insanlığın görmediği bir barbarlığı sahneye koyuyor" dedi.

14.03.2015 22:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "İnsanlıkla bağdaşmayan DAEŞ denen terör örgütü, dinimizin kavramlarını ve sembollerini kirleterek, insanlığın görmediği bir barbarlığı sahneye koyuyor" dedi.

Çelik, partisinin Yüreğir Kültür Merkezi'nde düzenlediği mahalle başkanları toplantısında, Türkiye'nin çevresindeki dokuza yakın ülkenin yönetilemez durumda olduğunu, bin kilometrelik sınırın öbür tarafında neredeyse devlet ve milli ordu kalmadığını söyledi.

Pek çok ülkenin sandığa sahip çıkmadığı için büyük istikrarsızlık içinde bulunduğunu, büyük bedeller ödediğini ve büyük çalkantılarla karşı karşıya olduğunu kaydeden Çelik, şöyle konuştu:

"Bakın İslam ülkeleri içerisinde müthiş bir orta çağ yaşanıyor. İslam'ın mübarek sembollerini ve kavramlarını kullananlar, barış dini olan İslam'ın kavramlarını kullanarak etrafta kan döküyorlar, türbe yıkıyorlar, başka insanları öldürüyorlar. Medeniyetleri yok ediyor, kiliseleri, camileri yıkıyorlar, havraları yok ediyorlar. İnsanlıkla bağdaşmayan DAEŞ denen terör örgütü, dinimizin kavramlarını ve sembollerini kirleterek, insanlığın görmediği bir barbarlığı sahneye koyuyor. İslam dünyasının genelinde doğru düzgün sandık olan çok az ülke var."

Çelik, bir tek Türkiye'de halkının kendi dini ile barışık, bunun bir takım baskılarla yasaklanmadığını, halkın her kesiminin hayat tarzına saygı duyulduğunu, demokrasinin işlediği bir sistemin var olduğunu söyledi

AK Parti'nin demokrasiyi güçlendirdiği ve ekonomiyi kuvvetli hale getirdiği için Türkiye'yi bölgesinde söz sahibi bir ülke haline getirdiğini belirten Çelik, şöyle devam etti:

"Türkiye büyük meseleleri çözmek için eskisi gibi küçük akıllarla, daha çok kaosa sokacak, daha çok yük getirecek siyasetten kurtulmuştur. Bu ülke 30 yıl boyunca ve büyük bedeller ödediği terör belasını 'Çözüm süreci' dediğimiz süreçle bir sonuç elde etmeye çalışıyor. Bakın burada çift taraflı provokasyonlar ve propagandalar yapılıyor. Şunu biliniz; yapılan iş yeni bir millet yaratmak değildir. Milletin kimyası üzerinde devletin birlik ve bütünlüğü üzerinde bir pazarlık yürütülmemektedir. Bunu söyleyenlerin hepsi propaganda yapıyorlar. Bunu söyleyenlere sorun, siz AK Parti'nin çözümünü beğenmiyorsanız, çözüm öneriniz nedir? Onların kanın devam etmesinden, annelerin ağlamasından başka çözümü yok. Onlar çözümsüzlüğe çözüm olarak bakıyor. Sizlerden, milletten gizlenen hiçbir şey yok. Sizin razı olmayacağınız hiçbir şey AK Parti'den onay alamaz. AK Parti size sormadan bir iş yapmaz, rızanızı almadan adım atmaz, sizin talimatınızı almadan bir kelime söylemez. Çünkü AK Parti'nin patronu sizsiniz, sahibi de sizsiniz"

Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun yerinin değiştirilmesine de değinen Çelik, bu konuda muhalefet partilerinin kara propaganda yaptığını, "toprak kaybedildi" algısı yapılmak istendiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Süleyman Şah'ın ve 2 muhafızının gömülü olduğu türbe Türkiye toprağı olarak anlaşmalarla garanti altına alınmıştır ve yurt dışındaki tek toprağıdır. Bu anlaşmayla garanti altına alınmış, yeri belli ve belli bir büyüklüğü kaplıyor. Baraj inşaatı sırasında taşınması söz konusu oldu ve taşındı. Çünkü önemli olan bu toprağın Suriye toprağı içerisinde, Türkiye toprağı olarak kalması. Suriye'de müthiş iç savaş var, kendi halkını katleden bombalarla uçaklarla saldıran katil Esed rejimi var. Bu rejim kendi güvenliğini garanti altına almak için belli bir yerini terör örgütlerine, belli bir yerini de DAEŞ'e terk etti. Gönüllü yaptı niye Suriye muhalefetinin hakimiyetini kırmak için. Yer değişikliği hem türbedeki hatıraların hem oradaki askerlerimizin belli tehditlerle ve sıkıntılarla karşı karşıya kalması ihtimalini değerlendirerek, gündeme geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çok başarılı bir operasyonuyla sınırlarımıza yakın bir yere taşındı."

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Düzeltme 'Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, Adana'da' Başlıklı Haberimizin İkinci Paragrafında Yer... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement