Düzeltme"Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı Sona Erdi" Başlıklı Haberimizin Son Paragrafında, Grubu... - Son Dakika
Güncel

Düzeltme"Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı Sona Erdi" Başlıklı Haberimizin Son Paragrafında, Grubu...

Düzeltme"Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı Sona Erdi" Başlıklı Haberimizin Son Paragrafında, Grubu...

United Technologies Corporation (UTC) Başkan Yardımcısı David Hess, Türkiye'ye yatırım yapmaya devam edeceklerini belirterek, "Türkiye'de iş kapasitemizde ciddi artış olacak.

27.10.2016 21:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

United Technologies Corporation (UTC) Başkan Yardımcısı David Hess, Türkiye'ye yatırım yapmaya devam edeceklerini belirterek, "Türkiye'de iş kapasitemizde ciddi artış olacak. Pratt&Whitney motorlarının kullanıldığı savaş uçakları Türkiye'de üretilecek. Ayrıca burada bir depo kuracağız ve sadece Türk filosu için değil Avrupa'daki filolar için de bakım hizmetleri sunacağız." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen 9. Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı, sonuç bildirgesinin açıklandığı basın toplantısı ile sona erdi.

UTC Başkan Yardımcısı Hess, toplantının sonuç bildirgesini okumasının ardından Türkiye'deki yatırım planlarına ilişkin soruyu yanıtladı.

Türkiye'de halihazırda çok büyük yatırımlarının bulunduğunu belirten Hess, "Carrier, Otis, Pratt&Whitney ve United Technologies Aircraft Systems buradaki dört şirketimiz. Hepsinin de çok ciddi yatırımı var. Türkiye'de şu anda çok çeşitli alanlarda çalışmalar yapıyoruz. Bu dört şirketimiz de Türkiye'deki varlıklarını ve yatırımlarını sürekli artırıyor." diye konuştu.

Türkiye'de ekonomi büyüdükçe kendilerinin de yatırım yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Hess, "Özellikle havacılık konusunda, yeni motor programları Türkiye'de uygulanmaya başladı. Türk Hava Yolları ile birlikte çalışıyoruz. Türkiye'de iş kapasitemizde ciddi artış olacak. Aynı zamanda Pratt&Whitney motorlarının kullanıldığı savaş uçakları da Türkiye'de üretilecek. Buna ek olarak Türkiye'de bir depo kuracağız, motor bakımı yapacağız. Sadece Türk filosu için değil Avrupa'daki filolar için de bakım hizmetleri sunacağız. Bütün bunlar ciddi yatırım gerektiren önemli programlar. UTC olarak bütün bu programları Türkiye'de uygulamaya geçiriyoruz." ifadelerini kullandı.

David Hess, Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı'nda Başbakan Binali Yıldırım ve bakanlık yetkililerine UTC'nin Türkiye'deki çalışmaları açısından önemli olan konuları aktardığını belirterek, şunları kaydetti:

"Ekonomik ve siyasi istikrarın devamlılığı çok önemli. Ekonominin güçlü olmaya devam etmesi, GSYH'nin büyümesi çok önemli. Türkiye'nin bu düzeyde büyümesi hepimizi çok mutlu ediyor. Eğitime yatırım yapılması da önemli. Yüksek teknoloji ve inovasyondan faydalanan bir şirketiz. Bu yüzden Türkiye'deki iş gücünün eğitimi bizim açımızdan çok önemli bir konu. Bütün bunlar bizim göz önününde bulundurduğumuz konular."

Hess, bunlara ek olarak devletin yatırımlara devam etmesini de önemli bulduklarını vurgulayarak, "Devlet UTC'ye çok yardımcı oldu. Çok çekici krediler sağladılar bize. Bu sayede Türkiye'de ciddi yatırımlar yapma imkanına sahip olduk. Bu tür destekler olduğu sürece Türkiye'de yatırım arzumuz devam edecektir." dedi.

Bakanlar ve üst düzey yöneticiler katıldı

9. Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı'nın sonuç bildirgesinin açıklandığı basın toplantısına, Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli ve Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da katıldı.

Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Türkiye Sanayici İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem de toplantıya eşlik etti.

Basın toplantısında, Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Cyrill Muller, ZTE Corporation CEO'su Zhang Renjun, Vodafone Grubu Ticari Operasyonlar ve Strateji Dünya Başkanı Serpil Timuray, Renault Başkan Yardımcısı Denis Le Vot, Nesma Yönetim Kurulu Başkanı Saleh Al-Turki, Khazanah Nasional Berhad İcra Direktörü Dato'Noorazman Abdul Aziz, Burgan Bank CEO'su Eduardo Eguren, BP CEO'su Tufan Erginbilgiç, Alzahid Group Holding CEO'su AbdulRahman Alzahid, United Technologies Corporation Başkan Yardımcısı David Hess, Alstom Başkanı ve CEO'su Henri Poupart Lafarge, Bank of Chine Kıdemli Başkan Yardımcısı Qiang Liu, Bombardier Başkanı Laurent Troger, Gemalto Kıdemli Başkan Yardımcısı Tommi Nordberg, Microsoft Bölge Başkanı Ali Faramawy, Mitsui&Co.Europe CEO'su Atsushi Kume, Mumtalakat CEO'su Mahmood Hashim Al Kooheji, Katar First Bank CEO'su Ziad Khalil Makkawi, Sojitz Avrupa CEO'su Shigeya Kusano da hazır bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Düzeltme'Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı Sona Erdi' Başlıklı Haberimizin Son Paragrafında, Grubu... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement