E-Bilet Uygulaması Bosna'daki Çalıştayda Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

E-Bilet Uygulaması Bosna'daki Çalıştayda Tanıtıldı

Bosna Hersek’te yapılan Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğü Kurumsal Yapılanma Birimi tarafından Teknik Destek ve Bilgi Değişimi (TAIEX) Mekanizması Çalıştayı’nda tanıtılan e-bilet uygulaması büyük beğeni topladı.

25.11.2014 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bosna Hersek'te yapılan Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğü Kurumsal Yapılanma Birimi tarafından Teknik Destek ve Bilgi Değişimi (TAIEX) Mekanizması Çalıştayı'nda tanıtılan e-bilet uygulaması büyük beğeni topladı.

Başkent Saraybosna'nın ev sahipliğinde gerçekleşen "Spor Etkinliklerinde Güvenlik ve Kamu Düzeni" konulu çalıştay Avrupa'dan çok sayıda temsilciye ev sahipliği yaptı. Etkinlikte, Türkiye'nin yanı sıra Almanya, İspanya, Portekiz, Macaristan, Romanya, İsveç, Hırvatistan, Arnavutluk, Karadağ, Sırbistan, Makedonya ve Kosova ülkelerinin hükümet, spor federasyonu ve spor kulüplerinin temsilcileri hazır bulundu.

Organizasyona katılan ülke temsilcileri sporda kamu düzeninin sağlanmasına yönelik olarak ülkelerinde yaptıkları çalışmaları ve uygulamaları dile getirirken, ülkemiz adına "Spor Güvenliği ve Kamu Düzeninin Sağlanmasına Yönelik Türkiye Uygulamaları" konulu bir sunum yapıldı. Yapılan sunumda; 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun hakkında genel bilgiler verildikten sonra stadyumlara ve spor salonlarına kurulan kamera ve diğer teknik donanımlar ile Elektronik Kart- Elektronik Bilet Uygulaması tanıtıldı. Büyük ilgi çeken sunum sonrası bazı ülke temsilcileri Türkiye'de uygulanmaya başlanan sistemin başarısından bahsederken, sistemin diğer ülkelere örnek teşkil edebilecek düzeyde olduğunu vurguladılar.

Çalıştayın sonuç bildirgesinde; ikili veya üçlü temasların artırılarak bölgesel işbirliğinin geliştirilmesi, kurumlararası koordinasyonun sağlanması, ulusal bilgi merkezlerinin oluşturularak uluslararası paylaşıma açık tutulması, sporda kamu düzeninin sağlanmasına yönelik mevzuatın uyumlu hale getirilmesi ve sportif davalarda görevli hakim ve savcıların eğitimlerinin sağlanması gibi maddeler dile getirildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel E-Bilet Uygulaması Bosna'daki Çalıştayda Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement