E-Devlet'te "Askerlik Durum Belgesi Hizmeti" Genişliyor - Son Dakika
Güncel

E-Devlet'te "Askerlik Durum Belgesi Hizmeti" Genişliyor

Kullanıcılardan gelen talepler üzerine e-Devlet Kapısı üzerinden sunulan "Askerlik Durum Belgesi" hizmetinin içeriği genişletiliyor.

28.10.2015 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kullanıcılardan gelen talepler üzerine e-Devlet Kapısı üzerinden sunulan "Askerlik Durum Belgesi" hizmetinin içeriği genişletiliyor.

TÜRKSAT AŞ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Milli Savunma Bakanlığı işbirliğiyle hazırlanan Askerlik Durum Belgesi hizmetinin içerik ve kapsamı, kullanıcılardan gelen talepler üzerine genişletildi. Söz konusu hizmet, yeni haliyle 22 Ekim itibarıyla kullanıma açıldı.

Daha önce yalnızca askerlik görevini tamamlamış kişilerin faydalanabildiği Askerlik Durum Belgesi hizmeti, askerlik görevini ifa etmiş, askerlik görevinden muaf olmuş ve askerlik yükümlülüğü olduğu halde çeşitli nedenlerle ertelenmiş vatandaşların kendilerine ait bilgiyi daha ayrıntılı şekilde görüntüleyebileceği ve çıktı alabileceği bir hizmet olarak yeniden tasarlandı.

e-Devlet Kapısı'nın mobil uygulaması üzerinden de ulaşılan hizmet aracılığıyla ayrıntılı Askerlik Durum Belgesine ihtiyaç duyan vatandaşların, askerlik şubesine gitmeleri gerekmeksizin, sıra beklemeden ve 7/24 söz konusu belgeyi alabilmesi sağlandı. Vatandaşların barkod numaralı Askerlik Durum Belgesini ilgili makamlara ibraz etmelerini müteakip, ilgili makamlarca da söz konusu belgenin e-Devlet Kapısı belge doğrulama hizmetiyle kolaylıkla doğrulaması yapılabilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel E-Devlet'te 'Askerlik Durum Belgesi Hizmeti' Genişliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Ünlü sanatçı Umut Akyürek, estetik operasyonlar sonucu "Yerli Angelina Jolie" lakabını almasının ardından yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak virüsün ciddiyetini vurguladı. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement