Ebeler Haftası - Son Dakika
Yerel

Ebeler Haftası

Sağlık Sen Batman Şube Başkanı Seven: "Ebeler hayat kurtarmalarına karşın çalışma şartları ve ekonomik sebeplerle tükenmişlik içindedir"

22.04.2014 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven, ebelerin hayat kurtarmalarına karşın çalışma şartları ve ekonomik sebeplerle tükenmişlik içinde olduğunu savundu.

Seven, Ebeler Haftası dolaysıyla yaptığı açıklamada, ebelerin kurumlarda hemşireler ile aynı birimlerde çalıştırıldığını, ancak o birimlerde çalıştıkları halde o birimi ilgilendiren eğitim ve sertifika programlarına katılamadıklarını bildirdi.

Ebelerin de eğitim ve sertifika programlarına katılmalarının sağlanması ve vekil ebe hemşirelerin kadro talebinin en kısa zamanda karşılanması gerektiğini kaydeden Seven, ebelerin kendi kadrolarında istihdam edilmesi ve uzman ebelik kadrosunun verilmesini istediklerini belirtti.

Ebelerin çalışma şartlarının iyileştirilmediği, bu nedenle çalışma şartlarından memnun olmadıklarını aktaran Seven, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Ebeler, hayat kurtarmalarına karşın çalışma şartları ve ekonomik sebeplerle tükenmişlik içindedir. Sağlık sistemini birey boyutunda incelediğimizde, yaşam kalitesinin ve hayat memnuniyetinin etkilediği değişkenlerin hepsinin bir arada ele alınması gerektiği ortaya çıkmaktadır. Bir zincirin halkası gibi, halkalardan biri kırıldığında tüm zincir zarar görmektedir." - Batman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ebeler Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement