Ebeler Haftası - Son Dakika
Sağlık

Ebeler Haftası

Kestel Belediyesi Ebeler Haftası nedeniyle ilçede görev yapan hemşire ve ebeler için kutlama programı düzenledi.

25.04.2016 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kestel Belediyesi Ebeler Haftası nedeniyle ilçede görev yapan hemşire ve ebeler için kutlama programı düzenledi.

Kestel Belediyesi Sosyal Tesisler'de ddüzenlenen etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Yener Acar, 21-28 Nisan tarihlerinde Ebeler Haftası'nın kutlandığını belirterek, ilçede çalışan ebe ve hemşirelere minnettar olduklarını söyledi.

Sağlık çalışanlarının haklarının ödenemeyeceğini belirten Acar, şunları ifade etti:

"İlçemizde başarılı şekilde görev yapan değerli ebe ve hemşirelerimize öncelikle ilçe halkımız adına teşekkür diyorum. Sağlıkta, ilçemize mahalle statüsünde bağlanan yerleşim merkezlerimizde ne eksik varsa, hepsini giderdik. Sağlık ocağı olmayan mahallelerimizde sağlık kabinlerini, sağlık ocağı olan mahallelerimizde bakım onarım ve eksiklerinin giderilmesi çalışmalarımızı tamamladık. İlçe genelinde bulunan sağlık ocaklarımızda yine aynı şekilde eksiklerin giderilmesi bakım ve onarımlarının yapılması gibi çalışmaları tamamlandı. Bizler de sağlık personelimizin hastalarımıza en iyi hizmeti sunabilmesi noktasında, üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getiriyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Ebeler Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi Çölyak Hastalarına Glütensiz Gıda Kolisi Dağıtıyor
    10:56 Mersin Büyükşehir Belediyesi Çölyak Hastalarına Glütensiz Gıda Kolisi Dağıtıyor

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, yüksek maliyeti nedeniyle Çölyak hastalarının erişmekte zorlandığı ürünleri 'Glütensiz Gıda Kolisi' içerisinde Ramazan Ayı kapsamında Çölyak hastalarına ücretsiz olarak ulaştırıyor.

  • Sahte Mükemmel Kendilik Algısı Çocukları Kırılgan Hale Getiriyor
    10:53 Sahte Mükemmel Kendilik Algısı Çocukları Kırılgan Hale Getiriyor

    Yeditepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Billur Örnek, sahte bir 'mükemmel kendilik algısı'nın çocukları güçlü kılmaktan çok psikolojik bozukluklara açık ve kırılgan hale getirdiğini bildirdi. Kendilik algısının kişinin kendisini nasıl gördüğünü, algıladığını veya tanımladığını anlatan bir olgu olduğunu belirten Örnek, gerçekçi bir kendilik algısı oluşturmanın daha sağlıklı olduğunu vurguladı. Sahte bir 'mükemmel kendilik algısı'nın çocukları güçlü kılmaktan çok psikolojik bozukluklara açık ve kırılgan hale getirdiğini ifade eden Örnek, sağlıklı bir kendilik algısı için çocukların yetişkinlerin iletişimine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

  • Gaziantep'te Alzaymır Hastası Kadına Eşi Moral Evi'nde Destek Oluyor
    10:44 Gaziantep'te Alzaymır Hastası Kadına Eşi Moral Evi'nde Destek Oluyor

    Gaziantep'te ikamet eden Ahmet Kılavuz, 57 yıllık eşi Sabiha Kılavuz'a ileri seviye alzaymır teşhisi konulmasının ardından onu bir an olsun yalnız bırakmıyor. Hastalığın semptomlarını hafifletmek ve sosyalleşmek için Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı Moral Evi'ne giden çift, hem tedavi oluyor hem de o eski güzel günlerini merkezde yeniden yaşıyor.

  • Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, hastaları ziyaret ediyor
    10:35 Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, hastaları ziyaret ediyor

    Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, Evde Sağlık Hizmetleri ekipleri tarafından takip edilen hastalara ziyaretlerini sürdürüyor. İl Sağlık Müdürü Şenkul, emekli hekim Dr. Kemal Bayraktar ve eşi emekli eczacı Belkıs Bayraktar'ı ziyaret ederek taleplerini dinledi ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Şenkul, sağlık teşkilatının her zaman yanlarında olduğunu belirtti.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi Çölyak Hastalarına 'Glütensiz Gıda Kolisi' Dağıtıyor
    10:34 Mersin Büyükşehir Belediyesi Çölyak Hastalarına 'Glütensiz Gıda Kolisi' Dağıtıyor

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Gıda Kolisi desteğini glütensiz gıda tüketmek zorunda kalan Çölyak hastaları için de uyguluyor. Büyükşehir ekipleri, glütensiz ürünleri içeren gıda kolisini ücretsiz olarak vatandaşlara ulaştırıyor.

  • Türkiye'de Yaşlı Nüfus Artıyor
    10:24 Türkiye'de Yaşlı Nüfus Artıyor

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan verilere göre, Türkiye'de 2023 yılında yaşlı nüfusun oranı artış gösterdi. 2018'de 7 milyon 186 bin 204 olan 65 yaş ve üzeri nüfus, 2023'te yüzde 21,4 artarak 8 milyon 722 bin 806'ya yükseldi. Yaşlı nüfusun toplam nüfusa oranı ise 2018'de yüzde 8,8 iken 2023'te yüzde 10,2'ye çıktı. Erzurum'da ise yaşlı nüfusun oranı yüzde 9,7 olarak belirlendi.

  • Espiye'de İftar Sonrası Kan Bağışı Etkinliği Düzenlendi
    10:11 Espiye'de İftar Sonrası Kan Bağışı Etkinliği Düzenlendi

    Türk Kızılay ve Espiye Müftülüğü tarafından Ulu Cami'de düzenlenen etkinlikte, İlçe Müftüsü Osman Gülbe, Kur'an kursu öğrencileri, din görevlileri ve vatandaşlar kan bağışında bulundu. Gülbe, kan vermenin dini ve toplumsal sorumluluk açısından önemli olduğunu belirterek, Ramazan ayında kan bağışlarının azaldığına dikkat çekti ve vatandaşları kan bağışında bulunmaya davet etti.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Veteriner Hekimleri Odası arasında sahipsiz hayvanlar için iş birliği protokolü imzalandı
    09:19 İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Veteriner Hekimleri Odası arasında sahipsiz hayvanlar için iş birliği protokolü imzalandı

    İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Veteriner Hekimleri Odası arasında sahipsiz hayvanların acil müdahale gereksinimine yönelik iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında sahipsiz hayvanların acil müdahaleleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından koordine edilerek İzmir Veteriner Hekimleri Odası tarafından belirlenen kliniklere yönlendirilecek.

  • Japonya'da takviye diyet gıdasında can kaybı artıyor
    08:10 Japonya'da takviye diyet gıdasında can kaybı artıyor

    Japonya'da kırmızı pirinç mayası içeren 'beni-koji' adlı takviye diyet gıdası tüketen 2 kişi daha yaşamını yitirdi. Ölenlerin böbrek rahatsızlığı semptomları gösterdiği belirtilirken, ölenlerin sayısı 4'e yükseldi. Hayatını kaybedenlerin ölüm sebeplerinin tespiti için tetkikler sürüyor.

  • Aydın'da lösemili çocuklar ve aileleri için iftar programı düzenlendi
    21:39 Aydın'da lösemili çocuklar ve aileleri için iftar programı düzenlendi

    LÖSEV İzmir İl Koordinatörlüğünce Aydın'da bir otelde düzenlenen iftar programında, lösemili çocuklar ve aileleri bir araya geldi. LÖSEV İzmir İl Koordinatörü Ebru Alkan, lösemi ve kanserle mücadele eden hastalara ve ailelerine destek verdiklerini belirtti. Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin de bu anlamlı etkinlikte bulunmaktan onur duyduğunu ifade etti.


Advertisement