Ebeler Yıllar Önce Doğumuna Katıldığı Çocuklarla Buluştu - Son Dakika
Güncel

Ebeler Yıllar Önce Doğumuna Katıldığı Çocuklarla Buluştu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Normal doğum ile dünyaya gelen çocukların ebelerine çiçek taktim etmesi Halk Sağlığı Müdürü Mesut Turan ile röportaj Erzincan Vali Yardımcısı Ahmet Türköz ile röportaj Anne ile kızın doğumunda bulunan Ebe Altın Şirin ile röportaj 41 yaşındaki Anne Neşe Çay ile röportaj Neşe Çay'ın 24 yaşındaki kızı Sezgi Fener ile röportaj Pasta kesimi Ebeler yıllar önce doğumuna katıldığı çocuklarla buluştu Erzincan'da normal doğum ile dünyaya gelen çocuklar ' 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü' münasebetiyle ebelerine çiçek verdi Erzincan'da normal doğum ile dünyaya gelen çocuklar, '5 Mayıs Dünya Ebeler Günü' münasebetiyle ebelerine çiçek takdim etti.

05.05.2016 22:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Normal doğum ile dünyaya gelen çocukların ebelerine çiçek taktim etmesi

Halk Sağlığı Müdürü Mesut Turan ile röportaj

Erzincan Vali Yardımcısı Ahmet Türköz ile röportaj

Anne ile kızın doğumunda bulunan Ebe Altın Şirin ile röportaj

41 yaşındaki Anne Neşe Çay ile röportaj

Neşe Çay'ın 24 yaşındaki kızı Sezgi Fener ile röportaj

Pasta kesimi Ebeler yıllar önce doğumuna katıldığı çocuklarla buluştu

Erzincan'da normal doğum ile dünyaya gelen çocuklar ' 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü' münasebetiyle ebelerine çiçek verdi

Erzincan'da normal doğum ile dünyaya gelen çocuklar, '5 Mayıs Dünya Ebeler Günü' münasebetiyle ebelerine çiçek takdim etti.

Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde '5 Mayıs Dünya Ebeler Günün'de normal doğuma dikkat çekmek amacıyla program düzenlendi. Programa normal doğum ile dünyaya gelen yaşları 1,5 ile 24 arasında değişen 15 kişi, dünyaya gelmelerinde yardımcı olan ebelerine çiçek verdi.

Ayrıca aynı ebe tarafından normal doğumu yaptırılan 41 yaşındaki Neşe Çay, kızı Sezgi Fener ve 1,5 aylık çocuğu Ece Hüma Fener ile ebe Altın Şirin'e çiçek verdiler.

Hastane salonunda düzenlenen programa katılan Erzincan Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, yaptığı açıklamada, "Ebelik insanlık tarihi kadar eski bir meslek. İlk insanın doğumuyla başlamış ve günümüzün de en şerefli mesleklerinden biri. Toplumumuzda ciddi karşılığı olan bir meslek." dedi.

Yeni anne olacaklara da bir mesajı olduğunu ifade eden Türköz, normal doğum tavsiyesinde bulundu.

Halk Sağlığı Müdürü Mesut Turan ise normal doğumun özendirilmesi gerektiğini vurguladı. Turan, "Normal doğum yapan bebeğin daha sağlıklı olması, normal doğum yaptıran annenin de ileriki dönemlerde daha sağlıklı olması tıbben mümkün. Bizler de özellikle normal doğumu özendirmek, bundan sonraki gebelerimize, 15-49 yaş grubu kadınlarımıza normal doğum için buradan bir mesaj veriyoruz. Onlar da normal doğum yaptırmak için sağlık kurumlarından ve aile hekimlerinden destek alsınlar." diye konuştu.

"Bizden korkmasınlar"

Anne ile kızının doğumuna katılarak normal doğum ile dünyaya gelmelerini sağlayan Ebe Altın Şirin, " Annesini ve torunu doğurttuğum için çok mutluyum. Bütün gebelerimizi normal doğuma teşvik ediyoruz. Onlar gelsinler, bizden korkmasınlar, biz onlara çok iyi davranıyoruz" dedi.

41 yaşındaki Anne Neşe Çay, aynı ebenin kendisi ve kızının doğumuna girmiş olmasının çok güzel bir duygu olduğunu söyledi.

İki nesilin, annesini ve kendisinin normal doğumuna aynı ebenin girdiğini söyleyen Neşe Çay'ın 24 yaşındaki kızı Sezgi Fener ise "Sağlıklı olan zaten normal doğum. Bütün doktorların, ebelerin, hemşirelerin önerdiği bu ebelerimiz gerçekten yardımcı oluyorlar. Doktorlarımız çok ilgileniyorlar" dedi.

Ebeler Yıllar Önce Doğumuna Katıldığı Çocuklarla Buluştu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ebeler Yıllar Önce Doğumuna Katıldığı Çocuklarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kars'ta Silah Ticareti Operasyonu: 2 Silah Ele Geçirildi, 2 Şüpheli Gözaltına Alındı
    15:15 Kars'ta Silah Ticareti Operasyonu: 2 Silah Ele Geçirildi, 2 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Kars'ta yasa dışı silah ticaretini engellemek amacıyla düzenlenen operasyonda, biri tam otomatik uzun namlulu olmak üzere 2 silah ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, M.S.C. (35) ve M.M.Y. (30) isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, yasa dışı üretim olan uzun namlulu tam otomatik silah ile av tüfeği, şarjör ve 45 fişek ele geçirildi.

  • Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi
    15:15 Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi

    Şırnak Belediyesi, 2 arazöz, kamyon ve kanal görüntüleme aracı minibüsünü filosuna kattı. Belediye Başkanı Mehmet Yarka, araçları inceledi. Yarka, halka daha kaliteli hizmet verebilmek için filolarına 4 yeni araç kazandırdıklarını söyledi. Şırnak Belediyesi'nin araç sayısı 140'a yükseldi.

  • Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı
    15:13 Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı

    Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Haftası kapsamında Kent Meydanı'nda fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve orman personeli, vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıttı. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.

  • Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı
    15:12 Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı

    Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana İl Müftülüğü ile işbirliği yaparak camilerde 'siber dolandırıcılık' konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, merkezi sistemle kentteki camilere gelen yaklaşık 383 bin kişiye vaaz vererek, internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu. Ayrıca Taşçı, sahte ilanlar ve telefon dolandırıcılığı konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.


Advertisement